Nieuwsbrief april 2014
 
Nieuwe methode van vlooienbestrijding
Zoals u verderop in de nieuwsbrief kunt lezen, zijn er vele manieren om vlooien te bestrijden. Na de afgelopen zachte winter kunnen we vroege en heftige vlooienplagen verwachten. Immers de eitjes en poppen hebben de zachte winter kunnen overleven en zullen nu, door de oplopende temperaturen weer actief worden. Vlooienpoppen zijn als rupsen in een cocon. Door licht maar vooral door trillingen in combinatie met een oplopende temperatuur zullen de vlooien uit hun cocon komen en hun voedselbronnen (katten, honden, mensenbenen) bespringen. Er is steeds meer vraag naar mileuvriendelijke oplossingen om vlooien te bestrijden. Daarom is er binnen onze kliniek gekozen voor de vlooienslofjes. Door het dragen van deze fluisterstille sloffen in huis voorkomt u onnodige trillingen. De vlooien blijven rustig in een cocon zitten en zullen geen problemen veroorzaken. Wanneer u dan dagelijks met de stofzuiger het huis behandelt kunt u op deze manier een vlooienplaag voorkomen. Vanaf aanstaande dinsdag zijn de vlooiensloffen verkrijgbaar op beide klinieken. De sloffen zijn verkrijgbaar in de volgende maten: dames 36-40, heren 40-46. Wilt u meer informatie over de verschillende manieren van vlooien bestrijden? Kijkt u dan op onze website.  
 
Sonja bevallen
 
Dierenarts Sonja Bekker is op 13 maart bevallen van een gezonde dochter met de prachtige naam: Lauren. Sonja en Lauren maken het goed. We wensen hen een heerlijk kraamverlof toe. We verwachten Sonja begin juni weer terug op de kliniek.  
 
Nieuw vaccin tegen Leptosprose
Wat is Leptospirose?
Leptospirose, (waaronder de ziekte van Weil) is een ernstige infectieziekte die zowel bij honden als bij mensen kan voorkomen. De meeste kans op infectie is in het voorjaar en de zomer. Dus ongeveer vanaf april als het warmer wordt. De afgelopen jaren zijn er in onze omgeving 2 nieuwe soorten Leptospirose bacteriën in grote aantallen bijgekomen. De 2 oudere soorten waartegen we tot nu toe hebben ingeënt, komen steeds minder vaak voor. De nieuwe soorten zijn nu in bijna 60% van de geïnfecteerde honden verantwoordelijk voor de ziekte. Tot nu toe konden we tegen deze nieuwe soorten niet inenten.Gelukkig is er nu een nieuw vaccin gemaakt dat tegen de 2 oude en ook tegen de 2 nieuwe soorten Leptospirose bacteriën bescherming geeft. Daarmee kunt u uw hond weer goed beschermen tegen Leptospirose.
Het nieuwe vaccin moet wel eenmalig herhaald worden na 3 tot 4 weken.
Om u tegemoet te komen in de extra kosten van deze eenmalige herhalingsenting, hebben we daarvoor een speciaal tarief van €24,91.
U kunt wachten met vaccineren tot uw hond aan de beurt is voor de jaarlijkse enting. U kunt ook besluiten eerder te vaccineren zodat uw hond al in april beschermd is tegen de nieuwe bacteriën.
Wilt u meer informatie over Leptospirose en dit nieuwe vaccin? Kijkt u dan op onze website.  
 
 
Konijnenvaccinaties op Groenrijk
Afgelopen week zijn de eerste konijnenentingsavonden gehouden. Het was weer een gezellige boel in de wachtkamer met al die konijnen. Aanstaande zaterdag kunt u tussen 13-15 uur ook terecht bij  Groenrijk Velserbroek om uw konijn(en) te laten vaccineren tegen VHD en Myxomatose. Onze dierenarts Michèle staat daar voor u klaar om uw konijn(en) na te kijken en te vaccineren. U  hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Op onze website staan tevens de data waarop u deze week nog terecht kunt op onze praktijken.
 
Program, effectieve en veilige vlooienbestrijding
Heeft u ook zoveel last gehad van vlooien in huis vorig jaar? Heeft u ook moeite met het maandelijks toedienen van een vlooienpipet bij uw kat?
 
Voor de kat is Program® een heel veilig en doeltreffend middel om vlooien te bestrijden. Door middel van een tweejaarlijkse injectie is uw kat het hele jaar beschermd tegen vlooien en blijft uw huis vlovrij. Program is geheel veilig voor uw kat en laat geen resten achterin de vacht. Program maakt de vlo onvruchtbaar en doodt vlooienlarven waardoor een vermeerdering van vlooien uitblijft. Bij katten die niet allergisch zijn voor vlooienbeten is deze behandeling afdoende.
Heeft uw kat op dit moment al vlooien? Dan is het raadzaam om Program® tijdelijk te combineren met een vlo-dodend product.
 
U kunt nu gebruik maken van onze voordelige Program inloopmiddagen.
Vanaf maandag 14 april t/m zaterdag 26 april kunt u iedere werkdag van 15-17 uur zonder afspraak terecht op onze beide klinieken. Schikt zaterdag u beter? Dan bent u welkom bij DMC Kennemerland van 13-16 uur. De kosten voor de injectie zijn tijdens deze inloop middagen slechts 35 euro. Uw kat en huis zijn dan een half jaar beschermd tegen een vlooienbesmetting. Uw kennis, buur of familielid is ook van harte welkom om met hun kat bij ons langs te komen. Brengt u een nieuwe klant mee? Dan krijgt u beiden 2,50 extra korting op de injectie.
 
Natuurlijk laten we de honden niet onbeschermd rondlopen!
Prac-Tic® pipetten beschermen uw hond een maand lang tegen teken en vlooien op een veilige en effectieve manier. U kunt nu gebruik maken van onze aanbieding 12 pipetten halen, 9 betalen. Hiermee kunt uw hond ook een heel jaar veilig en voordelig beschermen tegen vlooien en teken.
 
 
Asieldieren van de maand:Kittie
Deze maand is Kitty ons asieldier van de maand. Kittie is al wat langer op zoek naar een baasje. Hij is een gecastreerde kater van 11 jaar en gewend aan honden. Hij kan ook goed met oudere kinderen overweg. Kittie kan niet geplaatst worden bij andere katten. Kittie is kat die graag naar buiten gaat.  
Heeft uw interesse in Kittie? Neem dan contact op met het Kerbert Dierentehuis in IJmuiden tel. 0255-515944.
Kijk voor meer dieren die een baas zoeken op www.kerbertdierentehuis.dierenbescherming.nl 

 
 
Dier Medisch Centrum Beverwijk Büllerlaan 8 1945 SR Beverwijk
tel: 0251 254 254 info@dierenartsbeverwijk.nl
Dier Medisch Centrum Kennemerland Zadelmakerstraat 98 1991 JE Velserbroek
tel: 023- 538 44 44 info@dierenartsbeverwijk.nl
Openingstijden: ma-vrij 8:00-20:00 en DMCK tevens op zaterdag 9:00-17:00
Behandeling op afspraak.