Beste ,

Bijna een jaar geleden startte de lente in mineur. De aanslagen in Brussel en Zaventem lieten het dagelijkse leven even stilstaan. 
 
Vandaag staan we terug voor de lente. Ik hoop dat u de tijd neemt om te genieten van de eerste zonnestralen en van de bloemen die boven de grassprietjes uitkomen.  Onderaan deze nieuwsbrief kan u de gratis brochure 'De kust, het hele jaar door' aanvragen om te genieten aan onze Noordzee. We mogen de verschrikkelijke gebeurtenissen van een jaar geleden nooit vergeten. Maar het beste antwoord dat we kunnen geven is volop te leven en vooruit te kijken.
 
In deze nieuwsbrief zal u zien dat we meer dan ooit werken aan de toekomst van Brugge.

 


Eerste cohousingproject is een feit

Ik gaf de eerste spadesteek voor het cohousingproject 'Stoer Huus' aan de Baliestraat in Brugge-Centrum, eveneens uniek in West-Vlaanderen. Elk gezin zal er zijn privéwoning hebben en een aantal (recreatieve) voorzieningen worden gedeeld. De aanpalende Bleekweide wordt publiek domein zodat de hele buurt ervan kan genieten.

Klik hier voor meer info

Klik hier voor het fragment in Focus


Jeugdvakanties ziekenfondsen moeten behouden blijven 

Minister De Block wil de aanvullende verzekering voor de ziekenfondsen wijzigen. Ik vind het goed dat er meer gelijkheid komt tussen de ziekenfondsen maar de jeugdvakanties moeten behouden blijven. Ik signaleerde dit aan minister De Block. Kinderen mogen niet de dupe worden van een concurrentiestrijd tussen de ziekenfondsen. Deze kampen zijn voor sommige kinderen vaak de enige kans om eens op vakantie te gaan. Daarnaast leren ze er heel wat sociale vaardigheden, zoals respect voor elkaar en verantwoordelijkheid opnemen als leid(st)er.
 
 

Nieuwe toekomst voor de oude Vissershaven

De inwoners van Zeebrugge en de omgeving van de Oude Vissershaven hebben recht op een kwalitatieve en aantrekkelijke woonomgeving. Daarom gaf ik de aanzet voor de opmaak van een nieuw plan, een unieke kans om Zeebrugge op te waarderen. 

Klik hier voor meer info

Klik hier voor het fragment in Focus


 

Overstromingsgebied aan de Kerkebeek

Dit jaar nog start de aanleg van een gecontroleerd overstromings-gebied aan de Kerkebeek in Sint-Michiels. Ik duwde mee aan de kar om de inwoners van Sint-Michiels droge voeten te garanderen bij wateroverlast.

Klik hier voor meer info  

Klik hier voor het fragment in Focus


Brugse studenten in actie

Brugge mag meer en meer een bruisende studentenstad genoemd worden. In een fotowedstrijd met heel wat mooie inzendingen en cartoonist Marec als jurylid kaapte Michael Mihov uit het Europacollege de 1ste prijs weg (zie foto hiernaast). Deze week ging de studentenquiz ‘De Slimste van Brugge’ door, en net voor de paasvakantie kunnen de studenten nog eens helemaal uit de bol gaan op Spring Break, een party met o.a. een optreden van De Romeo’s en heel wat gekende DJ’s. Brugge Studentenstad!
 
Klik hier voor meer info  

 

Kabinet
Oostmeers 17
8000 Brugge
Tel.: 050 44 85 04
schepen.demon@brugge.be
www.frankydemon.be

Spreekuur: vrijdag tussen 9u en 11u na afspraak