AMGEN Singelloop Breda
Campanile Bedrijvenloop
3 september 2015
  
De laatste voor de start...!
  
Dit is alweer de laatste nieuwsbrief voordat we echt van start gaan op 4 oktober. De inschrijvingen stromen nog steeds binnen. Het belooft weer een gezellige drukte te worden. Wees er op tijd bij!


Aanmelden bedrijventeams kan tot 17 september
 
Als bedrijf kan je meerdere teams aanmelden voor verschillende afstanden: de 5 km, 10 km en de halve marathon. Een team bestaat uit maximaal 5 deelnemers. Na aanmelding ontvang je een persoonlijke code. Bewaar deze code goed want die heb je nodig om deelnemers in te voeren. De namen van de deelnemers hebben wij nodig om startnummers toe te wijzen.
 
Op 17 september sluit de inschrijfmodule om 18:00 uur. Zorg ervoor dat de namen van de deelnemende collega’s voor die datum ingevuld zijn. Na 17 september kunnen er namelijk geen aanpassingen meer doorgevoerd worden. 
 

 

Startnummers ophalen op zaterdag 3 oktober
 
Net als voorgaande jaren bieden we een extra mogelijkheid om je startnummers op te halen.
 
Op zondag 4 oktober kan je zoals gebruikelijk terecht bij de inschrijfbalie in het Chassé Theater.
 
Wil je de drukte bij de inschrijfbalie ontlopen? Kom dan op zaterdag 3 oktober naar het Stadskantoor. Daar kan je de startnummers ophalen: voor jezelf, voor het hele team of zelfs voor alle teams van jouw bedrijf.
 
Spreek met je collega’s af wat voor jullie het beste werkt. Wij staan op 3 oktober tussen 12.00 en 15.00 uur voor jullie klaar op het Stadskantoor.


Deelnemers aan het woord
 
Holmatro
Door: Elwin van Rijen
 
Begin mei vroeg Monique van de organisatie van de Bedrijvenloop aan mij of ik als deelnemer een stukje wilde schrijven voor de eerstvolgende nieuwsbrief. Hoewel ik ervaring heb met schrijven, is dit toch echt iets anders dan het schrijven van een managementboek waar “klantvriendelijkheid” en “je ergens welkom voelen” centraal staan.
 
Het is al weer een tijd geleden toen ik met de CEO van Holmatro (het bedrijf waar ik in het dagelijks leven op de afdeling verkoop binnendienst werkzaam ben) aan tafel zat tijdens de lunch en we een gesprek hadden over onze gezamenlijke hobby hardlopen. Hij vroeg mij toen of het een leuk idee zou zijn om met een bedrijfsteam aan een hardloopwedstrijd mee te doen.
 
Wat mij betreft een super idee natuurlijk, maar ja…..hoe nu verder?
 
Met zijn goedkeuring voor het organiseren op zak ben ik gaan kijken naar de hardloopevenementen in de buurt en al snel kwam ik bij de Bredase Singelloop. Het grootste hardloopevenement in de regio, waarbij je over een afstand van 5, 10 of 21 km langs de singels van Breda loopt.
 
De interesse van collega’s was overweldigend, want na mijn eerste e-mailtje om überhaupt de interesse van collega’s te peilen stond de teller al op 20 deelnemers, en dat binnen 1 week. Als snel kreeg ik nog meer aanmeldingen en is deelnemen met één team een beetje een understatement geworden, omdat de teller uiteindelijk is gestopt op 30 deelnemers, verspreid over 6 teams op de verschillende afstanden.
 
Met nog zo’n 10 maanden te gaan hadden we uiteindelijk ruim de tijd om praktische zaken te plannen zoals hardloopkleding, de feitelijke inschrijving en natuurlijk het trainen zelf.
Na een aantal leveranciers gesproken te hebben was de kleding snel geregeld en bleek de online inschrijving ook een peulenschilletje. Tja…..dan blijft het belangrijkste punt over van een hardloopwedstrijd, het trainen. Hoewel ik zelf zo’n twee tot drie keer per week hardloop, is het achteraf leuk om te horen dat sommige collega’s zijn begonnen met hardlopen doordat het bedrijf aan dit evenement meedeed.
 
Op de eerste zondag van oktober was het dan zover. Hoewel ik zelf niet voor de hoofdprijs ging was het toch een spannende dag. Allerlei gedachtes komen in je op: Loopt alles volgens schema, komt iedereen op tijd, kan iedereen de locatie wel vinden en dergelijke. Achteraf hoefde ik me over geen van deze punten zorgen te maken. Iedereen was ruim op tijd omdat ze niets van het evenement wilden missen en natuurlijk collega’s wilden aanmoedigen op de andere afstanden.
 
Na de start van de 10 km om 12.00 uur was voor mij de spanning er een beetje van af en bedacht ik me dat ik om 14.00 uur toch zelf ook aan de bak moest op mijn eerste officiële Halve Marathon. Hoewel ik de afstand al vaker gelopen had, was er nu wel de druk dat ik hem uit moest lopen (deze druk kwam dan ook voornamelijk van mezelf).
 
Na iets meer dan een uur lopen kwam ik tegelijk met de uiteindelijke nummers 1 en 2 over de finishlijn. Belangrijk detail: Ik moest nog ruim 10 km lopen, terwijl de halve marathon er voor hen al op zat. Uiteindelijk is het me wel gelukt om hem uit te lopen en ging ik voor mijn gevoel, heel toepasselijk, als de brandweer (Holmatro produceert hydraulische gereedschappen voor diverse toepassingen en zijn het meest bekend door de scharen welke de brandweer gebruikt voor het redden van mensen uit voertuigen).
 
Dit jaar doen we weer mee met Holmatro en ben ik al volop in training, maar ga ik echter voor de 10 kilometer. Ik heb mezelf voorgenomen dat ik niets moet. Hardlopen is voor mij pure ontspanning door inspanning geworden. Lekker mijn hoofd leeg laten lopen en inspiratie opdoen voor mijn boek dat eind dit jaar uitkomt.
 
Wat ik erg leuk vond is dat mijn collega’s mij vorig jaar bedankte voor de goede organisatie. Erg leuk natuurlijk, maar ik denk dat alle eer naar de organisatie van de bedrijvenloop moet gaan. Vooral omdat zij als geen ander begrijpen wat te doen om de deelnemers zich welkom te laten voelen. Vanaf het moment van de gastvrije ontvangst in het Chassé Theater tot aan het vertrek naar huis. Aan alles is gedacht en zelfs een masseur na afloop is geen probleem. Dit vond niet alleen ik, maar ook mijn 29 collega’s die meeliepen. Iets wat het mij als organisator namens het bedrijf een stuk makkelijker maakt, zodat ik me kan concentreren op datgene waarvoor ik meedoe. Hardlopen!
 
Al met al een organisatie om trots op te mogen zijn. Dit jaar op zondag 4 oktober zijn we er weer bij. Tot dan!
 
 

Elke maand een verrassende activiteit, volg ons jubileumjaar!
 
Blijf op de hoogte van nieuws, de jubileumactiviteiten én praktische informatie voor de Bedrijvenloop, deelnemers en supporters. Volg de Bredase Singelloop op TwitterFacebook en Pinterest.
 
Praat mee, deel en upload hardloopervaringen, trainingstips en foto's. 
 
Je bent natuurlijk ook welkom op onze website www.bredasesingelloop.nl/bedrijvenloop/bedrijvenloop