Augustus 2018
Inhoud: Dag van het Kasteel nieuws | nieuw onderzoeksrapport | HOVO-cursus Fred Vogelzang | symposium Adellijke vrouwen | VLTD educatieprogramma | boek van de maand | agenda | korte berichten
Nog even terugblikken op de geslaagde Dag van het Kasteel 2018! Kijkt u mee?
Op naar de Dag van het Kasteel 2019!
De voorbereidingen van de 11e editie van Dag van het Kasteel zijn alweer in volle gang. Het thema is Over de Grens. Binnenkort meer informatie. Noteer maandag 10 juni alvast in uw agenda!

Download het nieuwste onderzoeksrapport

De nieuwste uitgave van onze serie onderzoeksrapporten staat nu online. Student Harmen Peet deed een onderzoeksstage bij de NKS in het kader van zijn bachelor Sociale Geografie en Planologie aan de Universiteit Utrecht.

In dit onderzoek wordt gekeken naar herbestemming van kastelen en buitenplaatsen tot onderwijsinstellingen in Nederland.
Download kosteloos dit onderzoeksrapport. 

Nieuwe HOVO-cursus Fred Vogelzang

Na de succesvolle zomercursus Stichtse Lustwarande, verzorgt dr. Fred Vogelzang dit najaar een nieuwe cursus. Laat u tijdens drie colleges onderdompelen in de wereld van kasteel en buitenplaats en neem deel aan een excursie naar een Brabants kasteel. Meer informatie en aanmelden voor de cursus Van Slotgracht naar Grand Canal.

Symposium Adelijke vrouwen 12/13 oktober

De Stichting Werkgroep Adelsgeschiedenis houdt op vrijdag 12 en zaterdag 13 oktober 2018 het internationale symposium ‘Adellijke vrouwen: levens en representaties’ op het historische Slot Zuylen. Het symposium richt zich op de verschillende manieren waarop adellijke vrouwen vanaf de late middeleeuwen tot het begin van de negentiende eeuw vorm gaven aan de taken die op grond van hun ‘hoge geboorte’ aan hen werden toegedacht.
Bekijk hier het programma en filmpje! Meld u hier aan.


 

Jeugd betrekken bij uw landgoed

Wilt u kinderen uit de buurt laten kennismaken met de bijzondere natuurlijke en cultuurhistorische rijkdom van uw landgoed? Met het Van Luchtkasteel tot Dassenburcht (VLTD) educatieprogramma leren basisschoolkinderen door middel van uitdagende opdrachten meer over het verleden van uw landgoed, de bijzonder natuur en het hedendaagse leven op uw landgoed.
Bekijk dit filmpje over deelnemer Landgoed Oostergeest. Lees meer over het educatieve VLTD lesprogramma.
 

Boek van de maand

Speciaal voor Dag van het Kasteel schreven negen kinderboekenschrijvers een spannend verhaal over een Gelderse buitenplaats of kasteel. Deze vertellingen zijn verzameld in deze fraaie verhalenbundel. O.a. Gerard Sonnemans, Suzanne Wouda, Lydia Rood en Ton van Reen leverden een bijdrage.
Prijs €10,- exclusief verzendkosten. Te bestellen via info@kastelen.nl. Kijk hier voor meer informatie.
 
Agenda
  • 27 - 31 augustus: Chateau Gaillard congres in Frankrijk. Drs. Ben Olde Meierink verzorgt twee lezingen.
  • 15 september: NKS-excursie kasteel Amstenrade in Limburg
  • 5-7 oktober:  4e ENCOUNTER Conferentie in Duitsland: Managing manorial heritage. De NKS presenteert resultaten van haar nieuwste onderzoek over evenementen op kastelen en buitenplaatsen.
  • 12 en 13 oktober: Internationaal symposium Adelijke Vrouwen op Slot Zuylen. 
  • 31 oktober: Start Cursus Van slotgracht naar Grand Canal van Fred Vogelzang bij HOVO Brabant.
Korte berichten
Dank voor uw steun!
       

Bezoekadres: Karel de Grotestraat 30
3962 CL Wijk bij Duurstede

T: 0343 57 89 95
info@kastelen.nl | www.kastelen.nl
Postadres: Postbus 123
3960 BC Wijk bij Duurstede

Copyright © 2017 Nederlandse Kastelenstichting, All rights reserved.