Hej,
  
Oj,oj,oj vi har fått leveranser var och varannan dag den senaste veckan och kan nu presentera flera spännande nyheter, och ännu mer är på väg in! I det här grådaskiga tråkvädret vi har istället för vinter kan man behöva lite färgkraft och energiterapi i form av garn och ett nytt kreativt projekt. Vi har många idéer att dela med oss av, välkomna in!
 
 
Palino - ny fin merinoull
Merinoullen Palino från Hjertegarn är det senaste tillskottet i butikens sortiment. Ett mycket behagligt garn i mjukaste merinoull från Sydamerika, alltså garanterat mulesingfri - vilket känns extra bra! Palino är dessutom superwashbehandlat och kan tvättas i maskin, något som gör det särskilt lämligt för barn- och babyplagg men det kan såklart även användas till vuxenplagg. Grovleken är sådär lagom tjock, med en stickfasthet på 20-22 m/10 cm med stickor 3½-4 mm och Palino finns i 18 fina färger!
 
Nu ger vi 10% introduktionsrabatt på Palino. Introduktionspris 53 kr, ordinarie pris är 59 kr/nystan.
Erbjudandet gäller så långt lagret räcker, dock längst till och med söndag den 4 december.
   
 
Söker du snabbstickade julklappar? Fingersticka en halsduk!

Fame Trend Finger är ett kabelstickat garn som du kan förvandla till en snygg halsduk eller halsduksring på någon timme. Jag har själv inte fingerstickat sedan jag gick på Fritids (och det var väl sisådär 25 år sedan) men jag blev glatt överraskad över hur enkelt och roligt det är! Jag stickade min fina halsduksring på mindre än 45 minuter! Fame Trend Finger är en tjockare variant av det populära sockgarnet Fame Trend i 75% ull och 25% polyamid och finns i fem vackra melerade färger. En härva är hela 200 g, kostar 199 kr och räcker till en halsduk. Beskrivning med instruktion om hur man fingerstickar får du med på köpet! Gör en till dig själv, sticka den färdigt och ge bort, eller låt garn och beskrivning bli en kreativ julklapp som mottagaren kan skapa själv när julstöket är över.
  
 
 
Nu finns bilder på alla färgkartor i de garner som ingår i Geilsk-kiten på vår hemsida. Du som inte har möjlighet att titta in i butiken och klämma och känna på garnet på riktigt kan ändå se och välja din favoritfärg. Bilder på kollektionen och färgkartor hittar du här. 
 
 
Fler färger och nytt lägre pris på Sarah Tweed
Vi har fått in flera nya färger i den härliga Sarah Tweed - ett fantastiskt vackert garn i ull & silke med tweedeffekt. Garnet innehåller 50% mullbärssilke, 40% ull och 10% bourettesilke, en lyxig blandning med glans från silket och elasticitet från ullen. Sarah Tweed passar till stickor 3-4 och kostar numera 77 kr istället för som tidigare 80 kr per 50g-härva.
  
Nya färger har också kommit in i Drops Nepal, Drops Delight, Zauberball och Crazy Zauberball samt BC garns Semilla Fino och Noros Kama.
 
  
Nästa stick- & virkcafé
Torsdag 8/12
kl 17.30 - 19.30
Sista tillfället före jul! Ta med din stickning eller virkning och slå dig ned en stund och umgås med likasinnade. Passa på att dela med er av julklappstips och inspireras av varandra! Kaffe/the, smörgås och kaka kostar 30 kr. Ingen föranmälan behövs. Varmt välkomna!
 
 Är du sugen på att cafésticka eller virka lite oftare så passar jag på att tipsa om vår "granne" Blooms Bageri på S:t Paulsgatan 24. Onsdagar och torsdagar serverar de Afternoon Tea med nybakade scones kl 14-17. Vad kan bli bättre än delikat bröd och fika på bekvämt avstånd från våra härliga garner? :)
 
 
Söndagsöppet i adventstid
Vi utökar nu öppettiderna och har även öppet alla söndagar kl 12-16 fram till jul. Varmt välkomna in om garnbristen blir akut eller om inspirationen tryter.
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-15
söndagar kl 12-16  fram till jul