Hej,
 
Nu har vi fått in den nya tunna Drops Lace i sortimentet! Underbar kvalitet av 70% babyalpaca och 30% mullbärssilke med en sträckning på 800m/100g. Mest fantastiskt är nog ändå priset: nu under maj månads Supersale kostar den 78 kr, ordinarie pris 112 kr. Finns i natur, svart och flera somriga pastellfärger. En härva räcker till ett sjalprojekt.
 
Supersale för alla Garnstudios ull/alpacka-kvaliteter fortsätter hela maj månad ut.
 
Även Fabel har kommit i nya färger, de så kallade long print med mjukare färgövergångar och milda färgställningar. Supersale-priset är 23 kr/nystan mot ordinarie 33 kr. I sommarens Drops-kataloger finns flera snygga modeller i Fabel long print, t ex dessa:
 
 
Marks & Kattens Bianca är en nyhet i sortimentet, om man nu kan kalla ett garn som funnits på marknaden sedan 60-talet för en nyhet... Perfekt för virkning är det i alla fall, merciserad bomull i många fina färger, både enfärgade och ombré.
 
Vi har fyllt på med nya färger i Malabrigo Lace, det är lika spännande varje gång jag öppnar leveranser från Malabrigo. Nya färger är Cognac, Sotobosque och Holly hock och några gamla favoriter har kommit in igen; Vaa, Stonechat och Lettuce. De har sällskap av ett tjugotal andra nyanser i hyllan :)
 
Vi har också fått påfyllning av flera färger i Heavens Hand, Viva & Silla. Dessutom har vi fått in tunna rundstickor igen, stl 1,5 mm.
 
Aktuella kurser och aktiviteter
Nästa vecka är det dags för kursen i att virka blommor, Tove Backhammar kommer och delar med sig av blomsterprakt och inspiration. Kursen är fullbokad men är du sugen på att virka eller söker mer inspiration på området så boka in nästa stickcafé:
Onsdag 18 maj kl 17.30-19.30 då kommer Tove att berätta om virkade figurer, så kallade amigurumis. Kaffe, the, smörgår och kaka kostar 30 kr, ingen föranmälan behövs.
 
Det finns platser kvar på kursen i Nybörjarstickning den 26 maj, läs mer om kursen här:
http://www.litetnystan.se/pdf/kurser/nyborjarstickning_110526.pdf
 
Bloggen 365 saker att sticka har varit en källa till skaparglädje under hela förra året, nu har Efwa tagit över rodret och fortsätter dela med sig av ett gratis mönster varje dag. För en daglig dos stickinspiration (och numera även virkinspiration) ordineras ett besök på:
http://365sakerdukansticka.blogspot.com/
Där såg jag härom dagen tipset om denna fantastiska bolero inspirerad av den traditionella norska fanakoftan.
Den åkte direkt högst upp på "måste-sticka"-listan. Jag har provstickat i Marks & Kattens Eco baby ull och det verkar fungera perfekt, men det bör även gå bra med Drops Lima som garnalternativ.
 
Sticka som extrajobb?
Ibland får jag frågor om jag kan sticka upp modeller på beställning, det har jag inte möjlighet att göra men jag tänkte passa på att fråga om det finns någon läsare av detta nyhetsbrev som är intresserad av att åta sig sådana beställningsuppdrag. Hör av dig till mig på info@litetnystan.se i så fall.
 
Med önskan om lite mer vårvärme och mycket garnglädje!
 
Karin
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial
S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60 info@litetnystan.se
www.litetnystan.se