Innehåll
 
- Vill du bli yngre?
- Intervjuad i MediaNews24
- Grattis Magdalena
- Enkät om utbrändhet
- T-W-X-Y
- Midsommarsushi

Om Personbästa AB
 

Personbästa AB startades 2009 och drivs av Jan Tern. Målet är att utveckla företag, lag och individer, genom föreläsningar, böcker, utbildningar och fystester. 
 
Jan är rankad som en av de fem bästa föreläsarna inom hälsa/stress av tidningen Konferensvärlden.

 
Klicka på bilderna för att se några roliga videoklipp
 
 
När det finns mycket som pockar på din uppmärksamhet.
 
 
När du inte får missa något i den digitala världen.
 
 

 
 
Citat 
 
 
Den som är lycklig för det minsta är lycklig för det mesta.
Okänd
 
 


Vill du bli några år yngre?
 
 
1979 gjordes ett intressant vetenskapligt experiment bland ett antal 75-åriga män. De åkte i väg och låtsades att de var tillbaka i 1959. Det var möblerat som 1959, tidningarna var från det året, de fick bara ha med sig foton som var från 1959 och äldre. De låtsades vara 55 igen, de pratade om arbetena som de hade just nu, att de precis blivit morfar etc.
 
Efter en vecka gjordes olika tester, där alla visade positiva resultat, som bättre blodtryck, syn och hållning. Personer som fick se bilder före och efter veckan gissade i snitt att männen var tre år yngre efter en vecka på lägret.
 
Vad skulle hända med dig om du under några dagar förflyttade dig bak i tiden, och leva som vid en tid då du tog hand om din hälsa på bästa sätt, var väldigt glad eller något annan tidsperiod då du mådde riktigt bra?  
 
Intervjuad i Media News 24
 
 
Nättidningen MediaNews 24 gjorde en intervju med mig som du stress, mål och hur jag arbetar. Klicka på bilden för att läsa artikeln.
 
Har du varit (eller är) utbränd?
 
Jag har börjat att samla in information för att bättre kunna stötta chefer och organisationer så att färre personer hamnar i utmattningssyndrom. Om du har varit i den situationen skulle jag vara väldigt tacksam om du vill gå in och svara på några frågor. Det är tio st klickfrågor som är obligatoriska och fyra textfrågor som är valfria att fylla i.
 
Enkäten är anonym och du når den via denna länk.  
 
Grattis Magdalena
 
Förra månaden hade du chans att vinna ett presentkort på Stadium värde 1000:- om du läste första kapitlet i min kommande åttonde bok och svarade på några frågor. Vinnare blev Magdalena Bremmers, stort grattis.

Är du nyfiken på nästa bok som kommer att bli en roman får du gärna läsa och svara på frågorna utom tävlan. Det du läser är ett utkast till första kapitlet, det innebär att det finns grammatiska brister. Det jag är intresserad är om storyn fångar dig och om du skulle vilja läsa mera.
 
Länkar till utkastet av Blond och ordblond samt om du du har tid att svara på några frågor (är jag väldigt tacksam).
 
 
 
T - W - X - Y
 
 
En övning som du kan göra om/när du ligger och solar och vill bättra på din hållning. Du arbetar statiskt med musklerna på din baksida.
 

Midsommarsushi
 
 
För dig som vill hålla på traditionerna och samtidigt testa något nytt. Skapa midsommarsushi med sill, potatis, rädisor och gräslök.
 
Koka små potatisar och låt dem svalna. Skär sen av botten så att de står stadigt och klyv dem därefter. Lägg en sillbit (eller rädisa om du vill det vegetariskt) i mitten och knyt ihop sushin med gräslök. För att gräslöken ska hålla sig på plats kan du skära ut en liten v-form i potatissidorna.
 
Servera med gräddfil, eventuellt med lite wasabi i.
 
Vill du ha mer matinspiration under sommaren är du välkommen att köpa vår bok MATematikerna, du hittar den på Bokus och Adlibris.
 
Skapa en bra dag,
 
Jan Tern
 
Vi hörs om en månad i nästa månads nyhetsbrev.
 
Vill du kontakta mig når du mig på något av följande: Tel:0768-147080 eller
Personbästa Förlag & Event AB 
www.personbasta.se