16 januari 2018
 
 Een heel nieuw jaar voor dromen, plannen en doen
Groninger Blaarkop Webshop Boerderij Blog

Wij kijken terug op een zeer geslaagde decembermaand: we hebben veel mensen blij kunnen maken met goed, duurzaam en heerlijk vlees en andere producten uit onze webwinkel. Alle klanten hebben hun bestelling keurig op tijd ontvangen, onze vervoerder heeft het erg goed gedaan. Want, wij kunnen het natuurlijk niet alleen. Een betrouwbare vervoerder is voor ons van wezenlijk belang om onze klanten goed te kunnen bedienen.
De januarimaand is een iets rustigere maand en dat is best fijn: nu hebben we tijd om ons verder voor te bereiden op dit nieuwe jaar. Wij hebben inmiddels een nieuw type product in ons assortiment, daarover lees je zo meer. Ook zijn we onze boerderij verder vorm aan het geven, we hebben veel plannen en dromen om een wezenlijke bijdrage te kunnen leveren aan de toekomst van de duurzame veehouderij. Goede dingen doen, dat geeft energie!
 
Goed Vlees
In de zomer hebben wij een aantal keren bezoek gehad van Maxim, een Vlaamse student journalistiek. Hij sprak met ons over onze koeien, over het vlees van onze koeien, over onze webwinkel, maar bovenal over onze ideeën en onze visie. Waarom wij vinden dat het anders kan en anders moet. Ook flimde hij in het slachthuis, want dat hoort er ook bij. Maxim heeft daarnaast een Vlaamse boer geinterviewd over zijn koeien en zijn boerderij. Ook deze boer houdt een zeldzaam runderras en hij houdt ze ook op natuurlijke wijze. Het eindresultaat is Maxims afstudeerfilm. Wij vinden het een prachtfilm, met een duidelijk verhaal, mooie beelden van onze koeien en met een positieve boodschap.
Je kunt deze film bekijken op onze site of door op onderstaande afbeelding te klikken.
 
 
 
De koeien
De koeien doen het goed, dat is het voornaamste. Vorige week hebben wij de koeien laten onderzoeken op dracht (met een echoapparaat onderzocht de veearts of de koeien in verwachting zijn). En er blijken maar liefst 80 drachtig. Dat wordt een flinke babyboom de komende maanden! 
Volg jij de koeien al via de webcams? Houd dan vooral die van het afkalfhok in de gaten, wellicht kun je wel live meekijken met een geboorte! Ook de webcam in de loopstal draait inmiddels, dus komt dat zien.
 
Stoofvlees en gehakt
Biologische kaas
 
Va. € 5,95
lamsschouder

Rundergehakt 10 kilo
Tijdelijk voordeelpakket
 
€ 75,00

 
Met trots: Biologische kaas van Kaaslust
 
Tussen kerst en oud en nieuw hebben wij nog de start gemaakt met een nieuwe samenwerking voor onze webwinkel: wij hebben nu de biologische kazen van ambachtelijke Veenhuizer kaasmakerij Kaaslust in ons assortiment. We hebben ervoor gekozen om ons eerst te richten op de 'hardlopers' van Kaaslust, bestaande uit een drietal koeienkazen en twee geitenkaasjes.
De kazen van Kaaslust worden met veel passie en ambacht gemaakt, waarbij de kaasmaker, Jan Craens, alleen kiest voor de beste melk van de beste komaf: duurzaam en natuurlijk boeren vormt daarbij de basis. De kaas uit onze webshop wordt, net als het vlees en de andere producten, zorgvuldig en professioneel vervoerd en bezorgd: het kaas wordt vervoerd middels koeltransport (gecombineerd met het vriestransport van je eventuele vleesbestelling). Zo gaat er niets van de kwaliteit verloren en komt de kaas in perfecte staat bij jouw thuis.

 
Social Media
Volg jij ons al? Volg onze belevenissen en nieuwe producten op de voet.
 
Heb je een lekker gerecht gemaakt van onze producten? Deel je foto's, gerechten en tips. Vinden we altijd leuk!
 
 
Langskomen?
Je bent van harte welkom, maar om er zeker van te zijn dat wij aanwezig zijn en tijd hebben om je goed te ontvangen is het maken van een afspraak wel gewenst: mail ons vooral info@eytemaheert.nl 
Wil je ter plekke iets bij ons kopen? Bestel bij voorkeur wel even via de website en kies dan voor afhalen. Zo voorkom je dat je voor een dichte deur staat, omdat wij geen fysieke winkel hebben. Afhalen gaat dus op afspraak.
Rechtstreeks van de boer Duurzaam kwaliteitsvlees Korte levertijden