AGENDA THUISWEDSTRIJDEN  
 
Zaterdag 23 mei 2015
Jeugdtoernooi TBM
Zondag 24 mei 2015
Jeugdtoernooi CJ
Zaterdag 29 mei 2015
May Ball (senioren Players Awards)
Zaterdag 13 juni 2015
Jaarafsluiting (jeugd Players Awards)
Maandag 15 juni 2015
Algemene Ledenvergadering
 
 
> AGENDA
 
 
  MEER DUKES  
   
 
  REDACTIE  
Nieuwtjes om te delen, tips of opmerkingen voor de redactie?
ewarner@xs4all.nl
 
  CLUBSPONSOREN 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ALGEMENE LEDENVERGADERING THE DUKES
Op maandag 15 juni a.s. vindt de Algemene Ledenvergadering van Rugbyclub The Dukes plaats. Aanvang 20.00 uur.
Meer info volgt binnenkort. Noteer de datum maar alvast in de agenda.
 
TROTS
 
Wij zijn trots op onze mannen.
Trots op onze supporters.
Trots op onze Band of Brothers.
 
 
 
DRINGEND REFS GEZOCHT
De organisatie van ons jeugdtoernooi zit te springen om scheidsrechters.
 
Zaterdag 23 mei spelen TBM en zondag 24 mei CJ.
Meld je aub bij Geert Hendriks.
 
Band of Brothers, voor groot EN klein!
 
DEMO EFFECTIEF TRAINEN 19 MEI
Wil jij
- je sportprestaties verbeteren?
- minder tijd besteden aan trainen en toch
- je resultaat verbeteren?
- gebruik maken van de nieuwste en effectiefste trainingsmethode?
 
Kom dan dinsdag 19 mei naar de demo effectief trainen!
Jeroen Verdonk, (sport)fysiotherapeut, voormalig topsporter en ervaren trainer van topsporters, neemt je mee aan de hand van zijn jarenlange ervaring én demonstreert de Flywheel
de revolutionaire nieuwe trainingsmethode afkomstig uit de ruimtevaart!
Wanneer: 19 mei 20.30 tot 22.00 uur          
Kosten: € 0
Waar: clubhuis the Dukes       
Opgeven: demo@jeroenverdonk.nl
 
MAY BALL - PLAYERS AWARDS 29 MEI
Op 29 mei a.s. vindt weer de May Ball -l Players Awards Night plaats. Er wordt begonnen met een diner voor de spelers en staff. Tijdens dit diner worden de diverse awards uitgereikt.
 
Na de uitreikingen en het dineren is het tijd voor de vrienden, vriendinnen, echtgenotes en echtgenoten om aan te sluiten om het geheel feestelijk door te zetten.
Een diner/avondkaart kost € 37,50 en een avondkaart € 17,50.
Kaarten zijn te bestellen bij Jeroen Blank.
 
THE DUKES' FAMILY FUN DAY
Hoewel er nog verschillende activiteiten gepland staan, zijn de voorbereidingen al begonnen voor The Dukes' family fun day
(ook wel bekend als VaZoMoDo).
 
Wanneer? 
Zaterdag 13 juni aanstaande vanaf 13.00uur
 
Wat?
Gezellige seizoensafsluiting met o.a. spelletjes voor jong en oud, een partijtje rugby, wellicht ook met de old-fashioned poets Doeke, uitreiking van de awards, jeugdspelers van het jaar en aansluitend een BBQ.
 
Wie?
Voor familie, vrienden, bekenden en leden van The Dukes. Dus ook vaders, zonen, lieve, maar ook loeders van moeders, dochters, broers, zussen, neefjes, nichtjes, vriend, vriendin, Dukes I, Dukes II, Dukes III, ut Vierduh, Dames, Colts, Junioren, Cubs, Mini’s, Benjamins, Turven en Guppen.
 
Deze dag wordt dus afgesloten met een BBQ, hiervoor dien je je wel aan te melden via margovanveggel@home.nl (dit kan tot uiterlijk 11 juni)
Opgeven is betalen! Volwassenen € 10,- en jeugd € 6,-
 
Jij bent er toch ook bij!

Groeten, Bart van de Zande
 
MINI'S OP HET STADHUIS
Na het behalen van zowel de landstitel als het Zuid-Nederlands kampioenschap waren The Dukes Mini’s uitgenodigd op woensdag 6 mei jl in het stadhuis van ’s-Hertogenbosch.
Na al wat mooie hoogtepunten mee te hebben gemaakt (huldiging in ons eigen clubhuis, in diverse kranten gestaan; Brabants Dagblad en Bossche Omroep, en zelfs op TV bij het NOS Jeugdjournaal, maar ook op de lokale TV73 (voormalige Boschtion) gezien te zijn) kon ons geluk niet op en mochten we ook naar het stadhuis.
Het officiële ontvangst was om 16:00 uur en officieel was het. Bij binnenkomst werden we ontvangen door jeugdwethouder Paul Kagie, sportwethouder Jos van Son en van bestuurszaken Jan de Wit, in de prachtige, historische “Oranje-zaal”. Hier stond een tafel klaar met daarop (kinder)champagne, koffie (voor de vele ouders en andere familieleden, die ons het hele jaar gesteund hebben) en ook nog “de echte Mini Bossche bollen”. Prachtig uitgedost in ons Dukes tunes, begon men met de nodige handen schudden, cadeaus, sportieve High  Lees meer...
 
PLEUNI KIEVIT DOET VERSLAG
Er is mij gevraagd een stukje te schrijven over mijn afgelopen toernooi en training stage met dames Elite NL 7's.
 
Op 23 maart ben ik samen met de dames NL 7's Elite op reis gegaan naar Hong Kong en Tokio, dit ter voorbereiding op de komende kwalificatie toernooien voor de Olympische Spelen 2016.
We zijn begonnen met trainen en spelen in Hong Kong waar we een 7's toernooi hebben gedraaid tegen o.a. Canada, Japan en Tunesië.
De poule wedstrijden verliepen naar wens met als resultaat dat we in de halve finale tegen Canada kwamen te spelen. Deze wedstrijd was zeer close, maar verloren we net in de laatste seconden van de wedstrijd waardoor we als afsluiting om de 3e en 4e plaats tegen Hong Kong hebben gepeeld. Deze wedstrijd hebben we gewonnen, we hebben dit toernooi kunnen afsluiten met een 3e plaats.
Aan het einde van deze week mochten we in de pauze van de mannen World Series zowel zaterdag als zondag, wedstrijden spelen tegen Japan in het stadion. Het resultaat was dat we uiteindelijk 3 van de 4 wedstrijden hebben weten te winnen. Kortom, een zware en leerzame trip geweest voor ons. 
Bij deze wil ik de Club van 100 heel hartelijk bedanken voor hun bijdrage en eenieder die deze trip voor mij mogelijk heeft weten te maken.
Voorafgaand aan de World Series in Amsterdam (22/23 mei) zullen we nog een wedstrijd stage volgen in Engeland en Frankrijk om ons zo goed en sterk mogelijk voor te bereiden. Hopelijk tot ziens bij het komend Amsterdam Sevens toernooi waar we zullen uitkomen tegen de top landen uit de wereld.
 
 
Van de redactie:
Inmiddels is de selectie voor de World Rugby Women's Sevens Series in Amsterdam bekend gemaakt. Pleuni Kievit is een van de 12 geselecteerde speelsters.
Na Amsterdam volgen nog EK wedstrijden in Kazan (13/14 juni) en Brives (20/21 juni). Succes Pleuni!
 
TUINMEUBILAIR CLUBHUIS
Wat zijn we blij met deze verfraaiing van ons terras.
Hans Stausebach, hartstikke bedankt!
 
 
VERTROUWENSPERSOON THE DUKES
Mij werd de vraag gesteld of ik vertrouwenscontactpersoon wilde worden van The Dukes. Na gesprekken over de inhoud heb ik ‘ja’ gezegd. Zoals iedere actieve vrijwilliger bij The Dukes heb ook ik interesse in de club.  In 2003 maakte ik voor het eerst kennis met The Dukes. Mijn oudste twee zonen, toen nog turfjes, wilden rugbyen en later volgende ook de jongste. Op dit moment rugbyt nog een van de drie jongens. In de loop der jaren heb ik heel wat tijd langs het veld en/of bij de club doorgebracht. Als vertrouwenscontactpersoon kan ik gebruik maken van mijn werkervaringen. In het  dagelijkse leven ben ik als psycholoog werkzaam. Ik heb samen met mijn partner Eugène, psychiater, in een kleine eigen praktijk in Bilthoven. Naast de eigen praktijk ben ik meewerkend teamleider voor een forensisch FACT-team bij Kairos (forensische polikliniek van de TBS-kliniek te Nijmegen). Lees meer ...
 
 
VLIEGENDE SCHOTELS BIJ THE DUKES
Op het kunstgrasveld van rugbyclub The Dukes zijn op deze zondag geen scrums en tackles waar te nemen, wél een voortdurend rondvliegende schijf waaraan de naam 'frisbee' is verleend. Lees meer...
 
IN BEWEGING BLIJVEN
Zomerstop ............ toch in beweging blijven?
 
Bij Fitnessclub Sportiom sport, zwem en relax je nu de hele zomer voor maar € 79,00.

Ga voor meer informatie naar www.sportiom.nl
 
NIEUWSBRIEF RUGBY (NRB)
NRB Nieuwsbrief Rugby, jaargang 1, nummer 3, klik hier.
In de Nieuwsbrief onder meer aandacht de algemene stand van zaken, ontwikkeling breedtesport en Oranje.
 
LAATSTE DIGIDUKES
Tenzij er zich nog een vrijwilliger meldt om DigiDukes te maken in het nieuwe seizoen wordt de laatste DigiDukes verstuurd op woensdag 17 juni, week 25/2015.
 
Week 20/2015
Rugbyclub The Dukes    Limietlaan 7  5216 JJ 'S-Hertogenbosch   info@dukesrugby.nl