12 февруари, 2019
Click here to view this email in your browser               Споделете с приятели: 
 
  
Остават малко повече от 2 месеца до началото на Smart Cities (16-18 април, ИЕЦ, София) - събитието, което показва, че реализирането на концепцията за интелигентни градове е възможно и у нас. Умните решения се разработват с невероятна скорост и бързото им интегриране в области като електронно правителство, управление на сгради, транспорт и екология е сериозно предизвикателство. Затова нека бъдем активни участници в трансформацията на градовете ни - ако имате интерес, запазете Вашето място на Smart Cities. 

Акценти в днешния бюлетин:
• Innovambiente (иновативна уеб базирана система за управление на всеки етап от събиране на общински отпадъци) ще бъде полуляризирана от италианската компания Innova
• Клъстер София град на знанието ще демонстрира реални постижения на български фирми и възможностите на нова онлайн платформа Sofia Smart City Marketplace.
• South-East European Industrial Market е медиен парньор на изявата. 
 
Бързи линкове: Бюлетини      Брошура       Статистика 2018
Паралелни събития: Eнергийна ефективност и ВЕИ, Управление на отпадъци
Организатор: Виа Експо, tanya@viaexpo.com, тел.: 032/ 512 905, 512 900, 088 679 31 72

                                                             
 Абонирайте се за бюлетина ни                      Последвайте ни в социалните мрежи
 
 
управление на стартирането на събирането на отпадъци
 
 
ИНТЕРВЮ с инж. Андреа Ди Паскуале, главен изпълнителен директор, INNOVA Consorzio per l’informatica e la Telematica srl
 
Уважаеми г-н Паскуале, кажете ни как Innovambiente помага на общинската администрация да бъде по-близо до гражданите?
Системата е разработена, за да подпомага всички страни, участващи в събирането на общински отпадъци, и да им позволява да си сътрудничат, за да увеличат максимално ползите за всички. В този смисъл общината и гражданите се сближават, тъй като техните цели се превръщат в една обща цел: да се подобри и увеличи диференцираното събиране на отпадъците, за да бъдат по-чисти градовете.

Как системата допринася за намаляване на данъците за събирането на общинските отпадъци? 
Тя позволява да се наблюдава общото количество събрани отпадъци и какво е количеството, генерирано от всеки отделен гражданин. Колкото по-висок е коефициентът на рециклиране, толкова повече могат да бъдат намалени данъците за съответните граждани за събирането на общинските отпадъци. Кликнете тук, за да прочетете цялото интервю.
 
 
Град на знанието
 
ИНТЕРВЮ с Димитър Христов, изпълнителен директор на Клъстер София град на знанието (КСГЗ)
 
Г-н Христов, какви ще са акцентите на участието Ви в Smart Cities?
Предстоящото изложение е важно за нас, защото смятаме да представим концепцията и бранда София – град на знанието чрез постиженията на нашите членове и партньори. Целта ни е на този сериозен и мащабен форум, който популяризира модерните технологии и работещите практики за превръщане на градовете в по-екологични и енергийно-ефективни системи, да се фокусираме доколкото е възможно върху напредъка на София в използването на смарт технологии. Кликнете тук, за да прочетете цялото интервю
 
 
South-East European Industrial Мarket е списание за продукти и услуги в областта на промишлените технологии за региона на значимия и перспективен пазар със сериозен потенциал на развитие - Югоизточна Европа: България, Румъния, Сърбия, Черна гора, Македония, Босна и Херцеговина, Хърватска, Словения, Гърция, Турция и Албания. То се издава на английски език и се разпространява безплатно.
 
Съобразно новите правила GDPR повече за нашата политика за поверителност и защита на личните данни може да намерите тук. Ако не желаете да получавате информация от нас, моля отговорете на този имейл с "Отписвам се".