Innehåll
 
- Samarbete
- Surveyresultat
- Täckelset faller
- Kombinationsövning
- Sommarpolenta
 
Klicka på bilderna för att se några roliga videoklipp
 

 
Ooops ...
 
 
Jag har hört att en iPad kan användas till mycket men detta kände jag inte till.
 

 
Citat 
 
 
The best way to cheer yourself up is to try to cheer somebody else up.  ~Mark Twain
 
 
 
 
Starkare och bättre genom samarbete
 
Om du söker på Youtube efter "Fenton, Fenton, Fenton, Jesus Christ", kommer du se hur en hund jagar iväg säkert 50 hjortar (och en husse som förtvivlat försöker hinna i kapp). Tänk om hjortarna hade planerat, kommunicerat och samarbetat istället. Varje hjort är reaktiv och följer flocken utan att fundera på vad som skulle ha hänt om de börjat samarbeta och sprungit mot istället för från hunden. Hunden hade säkert sprungit tillbaka till sin husse kvickt som en oljad blixt.

Tre av mina fyra tidigare böcker har jag skrivit själv, den femte samarbetar och skriver jag med Hans Blücher. Detta och en rad andra samarbeten som rör boken kommer att göra det till den bästa jag skrivit hittills.
 
Vad gör du idag själv som kan bli både roligare och bättre genom proaktivitet och samarbete? 
 
Resultat av förra månadens fråga
 
Förra månaden frågade jag vad du skulle göra om du fick två extra timmar/dygn. Klicka på länken och välj View results för att se hur röstningen gick www.personbasta.se/survey.htm.
 
Det närmar sig
 

 
Nu är både titel och omslag klart för min nästa bok. Ovan ser du de två översta tredjedelarna av omslaget, nästa månad kommer du att se hela titeln och omslaget.
 
Kombinationsövning
 
  
För att se hur många som är intresserade av en bra vardagsövning som kombinerar koordination, smidighet och styrka, har jag denna månad beslutat att filma övningen för att kunna se statistik på hur många som klickar på bilden och därmed tittar på övningen.
  
Sommarpolenta med fetaost och gräslök
 
Jag har fått upp både ögon och smak för polenta. Går att äta som den är, som tillbehör till grillat eller som ett vegetariskt grillalternativ. Enkelt, snabbt, gott och nyttigt är saker som jag går igång på.
 

 
Koka upp 7,5 dl vatten och lägg i en grönsaksbuljongtärning. När tärningen har löst upp sig häller du i 1,5 dl polentamjöl, 2 msk olja och saltar och peppar efter önskemål. Sänk värmen till strax under medel och vispa rätt så frekvent under de 6 minuter som polentan ska puttra. Efter att polentan har kokat tre minuter bryter du ner 100 gram fetaost så att den smälter in i polentan. När någon minut av koktiden återstår så häller du i 1 dl grovhackad gräslök. Häll över polentan i en form som du först har sköljt med vatten och sätt in polentan i kylskåpet under minst en timma. Efter en timma kan du skära ut lagom stora bitar och antingen steka lätt i stekpannan eller lägga på grillen.    
 
Skapa en bra, hälsosam och glädjande semester.
 
Jan Tern
 
Vi hörs om en månad i nästa månads nyhetsbrev.
 
Vill du kontakta mig når du mig på något av följande: Tel:0768-147080  eller
 
Personbästa Förlag & Event AB  www.personbasta.se