ART JANUARI
2 januari 2018


Werk en evenementen
Hilversumse kunstenaars
Een mooi 2018 gewenst
Het bestuur van ART Hilversum wenst alle lezers van deze nieuwsbrief een gelukkig 2018 vol mooie kunst en inspirerende ontmoetingen.
 
Open Atelierdagen 2018
Foto Open Atelierdagen 2017
 
De data van de Open Atelierdagen 2018 zijn bekend. De ateliers zijn open in het weekend van 2 en 3 juni, en voor een deel ook in het weekend van 9 en 10 juni. Er is een overzichtstentoonstelling in Museum Hilversum van 1 tot 10 juni 2018

Professionele kunstenaars kunnen inschrijven via het inschrijfformulier  op de website. Zie ook de voorwaarden daar.
Deze nieuwsbrief is bedoeld voor inwoners van Hilversum die geïnteresseerd zijn in beeldende kunst, in het werk van professionele kunstenaars.
 
Nieuwe editie van Online Kunstboek
De 2e editie is verschenen van het Online Kunstboek
Een prachtig kunstboek met verhalen en beelden van 145 kunstenaars. De kunstenaars zijn deelnemer aan het platform onlinekunstenaars.nl, dat tot doel heeft om kunstliefhebbers en kunstenaars met elkaar in contact te brengen.
 
Ook Hilversumse kunstenaars vind je in het boek, o.a. Dirk Sierksma en Bart van der Voort
Het boek is te vinden op de volgende link:
http://bit.ly/2z3Y2UU
 
 
 
Zondag 7 januari. Speciale expositie MCO-gebouw
Benefiet Nieuwjaarsconcert
Stichting de Kamergalerie die jonge kunstenaars en musici promoot, organiseert op 7 januari 2018 een Benefiet Nieuwjaarsconcert in het MCO in Hilversum. De opbrengst van dit concert komt ten goede aan een Muziek Concert Tournee in Frankrijk voor 14 zeer getalenteerde jonge musici van de Nederlandse conservatoria. Vera Beths steunt dit initiatief en zal op het concert een speciaal optreden verzorgen. Viool, piano, strijkkwartet en zang: een gevarieerd concert door aanstormend muzikaal talent.
 

Une Petite Galerie
In de pauze kunnen de bezoekers in ‘Une Petite Galerie’ genieten van het werk van Nederlandse beeldend kunstenaars, velen uit Hilversum, die afgelopen zomer bij ‘de Kamergalerie’ in de Bourgogne exposeerden. Onder hen: Giel Clijsters, Dick Sierksma, Christie Rusche, Carla Kleekamp, Hazel Ling.

Voor meer informatie over de exposities, het concert en kaartverkoop kijk op:
www.dekamergalerie.nl en www.mcogebouw.nl.
 
 
Leer-materialendag, Bags of Dutch Design

 
 
Sacha Wendt vormt samen met Alkine van der Laan, ook tassenontwerpster Bags of Dutch Design, een platform voor tassenmakers en leerbewerkers.
Ze organiseren evenementen, zoals de Materialendag op zaterdag 13 januari in Utrecht.
Zie verder op bagsofdutchdesign.nl
 
 
Bezoek aan atelier Wouter Stips
 
ART Hilversum organiseert elke maand voor leden van seniorenvereniging Senver in Hilversum een bezoek aan een kunstenaar. In januari 2018 gaat het bezoek naar het atelier van Wouter Stips.
 
In zijn werk neemt Stips je mee in zijn associatief fantasierijke domein van wonderlijke mens-dieren, cupido’s, paarden, vissen, appels, vogels en andere bizarre voorstellingen.
 
Datum vrijdag 26 januari, 14.00 uur
Aanmelden kan via info@arthilversum.nl
 
 
 
 
Opening World Press Photo 17

 
 
 
 
De opening van de World Press Photo is op zaterdag 6 januari om 16:00 uur in Museum Hilversum, ontvangst vanaf 15:30 uur.
 
Deze zestigste editie van de grootste en belangrijkste internationale wedstrijd voor persfotografie toont naast indrukwekkende persfoto’s de winnaars van de Digital Storytelling Contest.
Zie hier voor aanmelden voor opening.
 
 
Filmpje
Een leuk filmpje om af te sluiten.
Opera Imaginaire 10 La Traviata
: in dit filmpje
 

We zijn actief op Facebook
 
Deze nieuwsbrief verschijnt bij voldoende nieuws elke maand, en in de periode van exposities vaker. Als u geen prijs stelt op deze informatie, kunt u zich hieronder uitschrijven. Inschrijven kan via de website van ART Hilversum.