Nieuwsbrief 13-2014
Alpaca Mountain/De IJspoort
  December 2014
Hallo allemaal
In deze nieuwsbrief stellen wij de 2e cria voor die afgelopen jaar geboren is bij ons.
 
AM Sky, hij is geboren op 25 juni, zijn vader is CD Fabian en zijn moeder is Brabant Irresistible zij was al op 24 juni 2013 gedekt en is dus een jaar drachtig geweest, dat was dus wel even spannend en lang wachten, maar dat werd beloond.
 
Sky is een prachtig hengstje een vol bewolt koppie een flinke alpaca waarschijnlijk door zijn lange dracht, hij is spier wit en heeft, zo ver ik kan beoordelen een gelijk mooie vacht.
 
    
 
Het is een echt “moederskindje”, zijn moeder is dan ook heel zorgzaam, leuk om te zien. Ze waren onafscheidelijk, totdat we ze voor enkele dagen terug af speende, dat ging gelukkig goed.
 
Dat afspenen is gelukkig, tot nu toe, zonder problemen verlopen wij hebben het dan ook zo gemaakt dat ze elkaar niet kunnen zien, en er zit altijd +/- 2 meter ruimte tussen hen in. Wat zo leuk is dat de kleintjes zo aanhankelijk zijn, ze komen gelijk naar je toe en lopen achter je aan, erg grappig.
 
Workshop wol spinnen 
We zijn nu ruim een jaar bezig met de alpaca’s, we hebben veel geleerd en mee gemaakt, leuke en minder leuke dingen, maar ja het is tenslotte een levend dier en daar kan van alles mee gebeuren. Veel dingen die we bedacht hadden, maar anders uitpakte, maar dat mag de pret niet drukken.
 
De eerste workshop wolspinnen is al over de helft en de deelnemende dames zijn erg enthousiast, enkele willen al een vervolg workshop. Voor de nieuwe workshop die in januari start, bij voldoende deelname, hebben we al 3 aanmeldingen, dus we hebben nog enkele plaatsen vrij.
 
Heeft u interesse, laat het ons z.s.m. weten via
onze website of bel 06-20084990 (Twan)
 
 
Bedankt voor uw interesse en tot de volgende nieuwsbrief!
Marléne en Twan.
Alpaca Mountain/De IJspoort
Bergstraat 2 (boven op de “berg”) 
Sweikhuizen