Click here to view this email in your browser                 Споделете с приятели
 
Управлението на отпадъците става все по-рентабилен, ефективен и екологично щадящ процес благодарение на иновациите. Днес е важно те да достигат по-бързо до своята пазарна реализация. Отчитайки повишаването на интереса на бизнеса, индустрията и общините за инвестиции в нови решения, ние от Виа Експо създаваме най-добрата среда за тяхното представяне на 10-тото издание на изложението Save the Planet (16-18 април, София). Разширяваме спектъра на услуги, за да популяризираме ползите от внедряването им в практиката и да помогнем на производители и вносители да се срещнат от първо лице с нови клиенти и дистрибутори.
 
Ново: За първи път се обособяват три тематични зони: Start-up, Индустриални зони и Финансиране.
 
Ако желаете да получите повече информация за участие, моля изпратете Предварително запитване
Паралелни събития: Интелигентни градове, Енергийна ефективност и възобновяема енергия
Контакти: tanya@viaexpo.com, office@viaexpo.com, тел.: 032/ 512 905, 512 900
Организатор: Виа Експо
Присъединете се към групите ни в социалните мрежи      
 
Напомняме ви, че Виа Експо съдейства на български фирми за участие на изложби в други държави. Свържете се с нас при интерес към чужди пазари.
 
АКЦЕНТИ В БЮЛЕТИНА 
• Николай Иванов, управител на Прайм Технолоджийс (изложител на Save the Planet 2019) споделя за новите продукти на компанията.
• Интервю с Аурор Мурет, експерт политики в Европейската федерация по управление на отпадъците и екологичните услуги - FEAD

Приятно четене от екипа на Виа Експо
 
 
 
 
 
Прайм Технолоджийс доставя мобилни и полу-мобилни машини на Metso с хибридно (дизел/електрическо) задвижване - нова и уникална за бранша технология. 
 
ИНТЕРВЮ
Г-н Иванов, представете накратко компанията. Прайм Технолоджийс е търговска компания, създадена от хора с дългогодишен опит в областта на строителните технологии и е официален партньор на водещи производители на машини и оборудване за строителството и индустрията със специален фокус към добива и обработката на инертни материали и рециклирането на различни видове отпадъци. Ние предлагаме на клиентите си своя експертен капацитет за комплексни технологични решения; оптимизация и модернизация на съществуващи оборудвания; доставка, инсталиране и пуск на машини и оборудване, както и надеждно следпродажбено обслужване.
 
С кои международни компании си партнирате? Ние сме официален представител на световния лидер в областта на трошачно-пресевното оборудване Metso Minerals – Финландия и по-конкретно на две от неговите направления: Metso Aggregates - доставящо оборудване за производство на инертни материали и рециклиране на строителни отпадъци и Metso Waste Recycling – направлението произвеждащо първични и вторични шредери за обработка на различни видове отпадъци като битова смет, пластмаси, хартия, електроника и мн. др. Важни за нас са партньорствата ни и с CDE Global (Ирландия) – водещ производител на пресевно-промивни инсталации за рециклиране за замърсени инертни и земни маси и BHS (CAЩ) – доставящи комплексни решения в рециклирането и производството на RDF. Кликнете тук, за да прочетете цялото интервю
 

 
 
 
ИНТЕРВЮ
Г-жо Мурет, моля представете основните цели на FEAD, както и най-новите политики за управление на отпадъците.
 
Европейската федерация за управление на отпадъците и екологични услуги представлява частната индустрия за управление на отпадъците и ресурсите на континента. По отношение на политиките, ние активно работим, за да получим 35% задължително рециклируемо съдържание в пластмасовите бутилки, което съответно да бъде одобрено и от отговорните за това лица в Съюза. През октомври Европейският парламент одобри доклада, който предвижда минимална цел за 35% рециклирана пластмаса в бутилките за напитки, както и 90% на събираемост с цел рециклиране. Това беше огромна победа за нас, тъй като означаваше, че докладът ще бъде договорен по време на тристранната среща, която се провежда сега. Всъщност в момента се състои такава между Европейския парламент, Европейската комисия и Съвета на Европейския съюз. По време на тези разговори ще бъде решено дали ще се одобрят 35% задължително рециклирано съдържание, както и целта за 90% събираемост. Кликнете тук, за да прочетете цялото интервю
 
 
 
 
Ecology-Bulgaria.com - българският портал за екология, осигурява пространство за обмен на информация и за бизнес между доставчици и потребители на оборудване и инженеринг. Предназначен е за ползване от занимаващите се с екология специалисти в промишлените предприятия в България, във фирмите, занимаващи се с производство, във фирмите-доставчици на продукти, системи, решения и услуги, цялата техническа академична общност у нас. Сайтът е професионално разработен и поддържан от лидерите в областта на техническата журналистика за индустрията - издателство Ти Ел Ел Медиа.
 
 
RecyclingInside е водещият уеб сайт в глобален мащаб, който информира бизнеса за последните иновации в рециклирането. Хората, които взимат важни решения, избират този информационен източник, за да научат актуални новини, да следят международни събития и динамичния онлайн пазар на доставчиците. recyclinginside.com

 
Съобразно новите правила GDPR повече за нашата политика за поверителност и защита на личните данни може да намерите тук. Ако не желаете да получавате информация от нас, моля отговорете на този имейл с "Отписвам се".