Nieuwsbrief GV Delta Sport
 
John Minkjan                                                                  Niels Daniel
 
Heel veel publiek                               Veel jury
Groot deel van de OZAK-commissie en vrijwilligers met yoursuprice kado
Zierikzee- De bovenstaande foto's geef een indruk wat voor veel werk er komt kijken om zo'n groot OZAK evenement te organiseren. Van technische man, speaker, jury, vrijwilligers, OZAK commissie zorgen voor veel plezier van de sporters en toeschouwers. De 6e OZAK was opnieuw een indrukwekkende organisatie met veel applaus en complimenten.
.
  
Kijk op https://www.deltasportgym.nl                                 
Heb je vragen mail dan naar info@deltasportgym.nl  
Vrijdag 13 januari  2023 nummer 404
Nieuwsbrief is ook te lezen op de website                      
             
                                                                                        Fotograaf Jan Duivenvoorde maakte weer vele foto's
                                                                                                    Deze publiceren we allemaal op facebook
                                                                                             
          
Wil je ook sponsor worden van GV Delta Sport?                      Heb je nog een turnpakje thuis hangen?
En dan een mooi banner neerhangen waar                                 Breng deze mee naar de turnhal
dagelijks wordt getraind en veel publiek                                    Verkoop het aan ons kledingrek
 
Veel foto's van activiteiten GV Delta Sport zijn inmiddels op facebook gvdeltasport geplaatst
   
De laatste plaatsing was op 11 januari 2023
 
Een bijzonder moment bij de OZAK-wedstrijd
-Primeur voor het eerst in Nederland een kwartet acroteam
Een bijzonder moment in de turnhal op zaterdag 7 januari tijdens de 6e OZAK. Een kwartet dames vormden een acroteam dat voor het eerst is toegestaan in Nederland. het team had de primeur om de oefening voor het eerst te laten zien aan het grote publiek. Het team kwam uit Hellevoetsluis van KDO
 
GV Delta Sport acroteams massaal aanwezig in Bocholtz
Veertien acroteams van GV Delta Sport staan zaterdag 14 en zondag 15 januari opnieuw in de schijnwerpers bij de eerste landelijke kwalificatie wedstrijd in het Limburgse Bohholtz. Het wordt een Zeeuwse invasie van acroteams, ouders en trainers die natuurlijk vele slaap locaties hebben afgehuurd.
Tessa Roggeband en Floor Raats op landelijke
kwalificatiewedstrijd in Vianen
 
GV Delta Sport turnsters Tessa Roggeband en Floor Raats komen zaterdag 14 januari uit in de tweede landelijke kwalificatie wedstrijd. Deze wedstrijd vind plaats in Vianen. Daphne Rotte en Heping Harsveldt begeleiden de turnsters in de 3e wedstrijdronde bij derde divisie senioren. Er wordt een meerkamp geturnd met de toestellen vloer, balk, brug en sprong.  
Herenwedstrijd in de turnhal op zaterdag 21 januari
Zierikzee - De onzekerheid in de wedstrijdkalender van het herenturnen in district Zuid is uiteindelijk toch een aantal wedstrijden uitgezet. De eerste is op zaterdag 21 januari in de turnhal van GV Delta Sport waar ook de club de organisatie van deze KNGU-wedstrijd op zich neemt. Dan volgt er nog een wedstrijd op zaterdag 4 februari in Weert en een districtfinale in Veghel dit voorjaar.
 
Elin Boot, Suzie Zondervan, Sofie Kouwenberg
en Sera Tax winnen bronzen medaille in Nijmegen
     
Bij het grote kersttoernooi van De Hazenkamp in Nijmegen heeft het turnteam van turndames GV Delta Sport een bronzen medaille gewonnen. Elin Boot, Sera Tax, Sofie Kouwenberg en Suzie Zondervan zorgde in de 4e divisie voor een mooie meerkamp. Onderleiding van trainsters Daphne Rotte en Heping Harsveld kwam Indy Smits en Lisa Uiterwijk uit in de 3e divisie toestelfinales. De beide turnsters werden in het sterke deelnemersveld respectivelijk top tien plaatsen in de mooi accommodatie Qube in Nijmegen.
 
6e OZAK zowel organisatorisch
als prestaties zeer succesvol
Zierikzee- De 6e OZAK (Open Zeeuwse Acrokampioenschappen) is zeer succesvol verlopen. Twee dagen lang stond het Zierikzeese Laco Sportcentrum centraal bij de acrogymnasten uit grote delen van Nederland. Dit allemaal onder leiding van speaker Niels Daniel uit België met zijn internationale ervaring bij Olympische spelen, EK en WK.
Er kwam 180 teams langs in de ABCDplusDE categorie die mooie acrobatische oefeningen lieten zien op de turnvloer van de GV Delta Sport turnhal. Voor de acroteams van Delta Sport was het een zeer succesvol weekend op eigen bodem wat in totaal 25 medailles opleverde
Voor de prijzen van de overalklassement kwamen vier teams op de hoogste trede en waren dan ook winnaar van het toernooi en tevens Zeeuws kampioen.  Het nieuwe mix koppel, Thijs van Welt en Megan Ringelberg I (E-mix-instap)l, opende het toernooi met een prachtige oefening die de harten stoolden op de volle tribune en kon rekenen op een zeer groot applaus.  Kayleigh Schoute, Emy van Bleijswijk,, Tess van Kooperen (Dplus WG senioren) waren onlangs opnieuw samengestelde team die een grote prestatie neerzette naar vier weken trainen. Zeer knap winnares van de open en Zeeuwse titel. Op de tweede dag kreeg het team Yarah Zoutewelle en Marijne Fierloos (C-wp-sen) na de balans en tempo oefening twee gouden medaille omgehangen en een daverend applaus. Het vierde team dat zowel de open als Zeeuwse won was het trio Senne Groenendijk, Anouk Hofman en Evi van Dongen (C-wg-jun). Met ruime voorsprong op tegenstanders uit Waalwijk, Heerhugowaard, Meppel en Langsingerland. De balans en tempo oefening werd door de tien juryleden beloond met 45.890 punten.
Senne Groenendijk, Anouk Hofman en Evi van Dongen.
De Zilveren medailles gingen naar vier teams van Delta Sport en twee teams mochten het brons ontvangen op het podium van de overallklassement. Sam Bertels , Nine van de Veen en Keet de Vries (E-wg-jeugd) pakte tevens naast het zilver ook de gouden plak voor de Zeeuwse titel. Verrassend zilver voor het duo D-wp-senioren Yvonne van Dam en Maud Jansens en daarnaast Zeeuws kampioen. Het team Nienke Grauss, die naar zes weken geblesseerd te zijn geweest, toonde met haar boven partner Indy Kromdijk veerkracht door zilver op de open en goud op de Zeeuwse in categorie D-wp-senioren. Het nieuwe team Nora Blok met Mirthe Giljam toonde een zeer mooie oefening bij de A-wp-pupillen en leverde een zilveren plak op en een Zeeuwse titel. Brons was er voor het team Evi van Almenkerk en Elin Hout (E-wp-instap) en een Zeeuwse titel. De tweede bronzen plak ging naar het trio Kyra Verschuure, Kayley vd Hoek en Linne Timmerman (D-wg-jeugd) en goud voor de Zeeuwse titel.
Noa Blok en Mirthe Giljam
Zeeuwse titels
Zeeuwse medailles waren er voor: Goud:  Kyra Verschuure, Kayley van den Hoek en Linne Timmerman, Thijs van Welt en Megan Ringelberg, Sam Bertels, Nine van de Veen en Keet de Vrieze, Evi van Almenkerk en Elin Hout, Nienke Grauss en Indy Kromdijk, Yvonne van Dam en Maud Jansens, Kaleigh Schoute, Emy van Bleijswijk en Tess van Kooperen,  Yaah Zoutewell en Marijne Fierloos, Senne Groenendijk, Anouk Hofman, Evi van Dongen en Nora Blok met Mirthe Giljam. Zilveren medaille werd uitgereikt aan Kayla Fokker en Mila Tielenburg, Eva Bienevelt en Elin Giljam en Milou Verkerke met Faya van Wensen.  Melissa Dooge met Norah Koster. Fleur Brockhus en Amy van Almenkerk
Zomaar een kleine impressie.....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Niels Daniel met Delta Sport trainsters Angela Schoute en Wendy Huyzen
 
Heerlijke bewegen bij kind- en oudergym
  
 
Soms kunnen we er niet genoeg van krijgen om te laten zien hoe leuk kind en oudergym is. Bij deze les werd de vaders betrokken met een onderlinge touwtrek wedstrijd dat ondersteunt werd door de allerkleinste kids.
 
In Memoriam: Christian Meulendijks KNGU
Helaas heeft ons het droevige bericht bereikt dat Christian Meulendijks op vrijdag 6 januari 2023 op 66-jarige leeftijd is overleden.
Christian was voor heel veel clubs, juryleden en sporters het gezicht als het gaat over het landelijke toestelpakket. Bij GV Delta Sport was Christian nog twee dagen zeer actief in November bij de landelijke wedstrijd in Laco Sportcentrum Voor turnsters deed hij alles , zodat zij optimaal konden presteren.
Als GV Delta Sport herinneren wij deze harde werker als een enorme doorzetter en sturing geven om de containers te lossen en te laden. Tijdens de wedstrijden was hij optimaal aanwezig in samenwerking met bonze vrijwilligers van Delta Sport.
Wij hebben een condoleance kaart gestuurd. 
 
 
Freerunnen op maandag- en
dinsdagavond in de turnhal 
 
Kom een proefles volgen maandag 19.30-21.00 uur en dinsdag 19.00-20.30/21.00 uur
 
 
Ritmische Gymnastic iedere dinsdagmiddag
van 15.00-17.00 uur in de turnhal
  
Kom een proefles volgen vanaf 6 jaar en ouder
 
Acrodemo groep twee keer per maand op
zondag van 10.00-12.00 uur in de turnhal
Kom een proefles volgen op zondag  15 jan 2023, 29 jan.
 
Trainingsdagen Acrodemo groep 
Op twee zondagen in de maand is er een mogelijkheid om in de acrodemogroep te komen trainen. De training vind plaats in de turnhal van Laco Sportcentrum tussen 10.00-12.00 uur . Datum   15 jan 2023, 29 jan.
 
Voorlopig programma organisatie wedstrijden door GV Delta Sport seizoen 2022/2023
 
Zaterdag 21  districtswedstrijd turnen heren in de turnhal 
Zaterdag 26 maart districts finale Zuid turnen dames in de turnhal
 
Programma Acroselectie
 
 14/15 januari regiofinale Zuid-West  Bocholtz   ABCDE
11/12 februari zuid west kampioenschap Oss  ABCDE
11/12 maart districtsfinale  Uden/Volkel  CDE 
18/19 maart  1e en 2e Plaatsingswedstrijd  Leek  AB
22/23 april  3e en 4e Plaatsingswedstrijd    Den Bosch  AB
13/14 mei  ½ finale  Zwolle  D+ en DE                      
27/28 mei  5e en 6e Plaatsingswedstrijd  Oss  AB 
3/4 juni  ½  finale Oss  C
10 juni  finale  Oss  D+ en DE 
24 juni finale  AHOY Rotterdam  BC
25 juni  finale AHOY Rotterdam  A
 
Agenda
zaterdag 14 en zondag 15 januari kwalificatie acroteam wedstrijd in Limburgse Bocholtz
Zaterdag 14 januari landelijke rturnwedstrijd met deelname DS-turnsters in Vianen.
Zaterdag 21  herenwedstrijd district Zuid in de turnhal 
Zaterdag 21 januari 2023 districtswedstrijd turnen dames in Vlijmen met deelname Delta Sport turnsters
Zaterdag 28 januari 2023 districtswedstrijd turnen dames in Terneuzen met deelname Delta Sport turnsters
Zaterdag 11 maart OZFK (Open Zeeuwse Freerun Kampioenschappen) in de turnhal Zierikzee
Zaterdag 18 maart districtswedstrijd turnen dames in Breda met deelname Delta Sport turnsters
Zaterdag 26 maart District Zuid finale turnen dames in de turnhal
Grote uitvoering alle leden GV Delta Sport juni 2023 in Laco Sportcentrum
  
     
      
Wij hebben ons best gedaan om de email adressen zo keurig mogelijk in te voeren en in vertrouwen te gebruiken. Wij geven de emailadressen niet aan andere partijen en worden alleen maar gebruikt voor de leden binnen de club.In deze nieuwsbrief is de mogelijkheid om u automatisch uit te schrijven indien u deze brief niet meer wenst te ontvangen.