AGENDA  
 
 
 
  MEER DUKES  
   
 
  REDACTIE  
Nieuwtjes om te delen, tips of opmerkingen voor de redactie?
ewarner@xs4all.nl
 
  CLUBSPONSOREN 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
WEDSTRIJDUITSLAGEN;
Dukes 1; Dukes - Castricumse RC; 29-12
Dukes 2; Castricumse RC - Dukes; 33-3
Dukes 3; ARC The Pigs - Dukes; 83-7
Dukes 4; ESRC The Elephants - Dukes; 47-29
Dames; Oemoemenoe/Dordtsche RC; 12-31
Colts Dukes/Ducks/RCE1; Amstelveense RC- Dukes; 54-29
Colts Dukes/Ducks/RCE2Dukes - Oem/ cluster; 7-88 Junioren DukesRC Tilburg - Dukes; 12-43
Junioren RCE/Vets/Dukes; Dukes - Eemland / PP; 33-0
Cubs; Haagsche RC - Dukes; 80-0
 
REFEREES / LINESMEN GEZOCHT!
Het seizoen is weer begonnen en de eerste thuiswedstrijden zijn gespeeld. Uiteraard hopen wij ook dit jaar weer op veel sportieve wedstrijden. Daarvoor hebben we referees nodig. Draag jij je steentje bij?

Voor komend weekend zijn we nog op zoek naar drie referees.
Zaterdag 27-9 Junioren Cup en Junioren Plate om 12.00 uur en om 13.00 uur. En zondag 28-9 Dukes 3 om 13.00 uur.

Het weekend erna zoeken we ook nog referees
zaterdag 4-10 Junioren om 13.00 uur
zondag 5-10 Dukes 4 om 11.30 uur en Colts plate om 13.00 uur.
Aanmelden via ws@dukesrugby.nl

Heb je geen ervaring als referee en wil je graag een cursus doen? Geef je nu dan alvast op bij de wedstrijdsecretaris. Want ook dit seizoen zal er weer een cursus plaatsvinden.

Linesmen gezocht!
Voor Dukes 1 zijn we op zoek naar grensrechters. Vindt je het leuk om bij ons eerste team betrokken te zijn? Dan is dit je kans. Geef je op voor een cursus bij de wedstrijdsecretaris!
 
DUKES TE STERK VOOR CASTRICUM
In een boeiend duel op het Bossche kunstgras – de eerste thuiswedstrijd van het jaar – trokken The Dukes aan het langste eind tegen Castricum: 29-12. De wedstrijd werd grotendeels door de Bosschenaren gedomineerd, al gaf het twee keer scores weg door wat onoplettendheid in de discipline.
Het treffen tussen de twee teams was er bij voorbaat een om de vingers bij af te likken: beide ploegen waren nog ongeslagen en hadden al een top 6-club van vorig jaar aan de zegekar geregen (respectievelijk ’t Gooi en Hilversum). Bovendien staan deze twee ploegen altijd garant voor een aantrekkelijk duel, zoals vorig jaar, toen The Dukes in de carnavalswedstrijd de winst in de laatste minuut mee terug naar huis wisten te nemen.
Zo spannend werd het afgelopen zondag niet. Daarvoor waren de Bosschenaren, voor het eerst in het nieuwe tenue, simpelweg te dominant. Vanaf minuut één begon de ploeg de Castricumse lijn aan te vallen. Lees meer...
 
EERSTE WINST DUKES DAMES BINNEN
De dames speelden de eerste competitie wedstrijd tegen het Oemoemeno/Dordtsche RC cluster. Met precies 15 meiden vertrokken we naar Dordrecht. Na een warming up en een praatje waren de dames klaar voor de wedstrijd. De eerste minuten van de wedstrijd gingen behoorlijk gelijk op. Er werd door beide teams fel gespeeld. Op beide helften werd er gestreden voor de bal.
Na een aantal minuten verdedigen op onze eigen helft wist Oemoemenoe/Dordtsche RC te scoren door een line break.  De dames lieten het koppie niet hangen en bleven samenwerken om de bal te veroveren, ze zetten Oemoemen/Dordtsche RC flink onder druk en met counter rucken werd de bal terug-gewonnen, hierdoor kwamen we binnen enkele minuten op gelijkspel dooreen line break en geweldige run van Pleuni.
 
 
GEBRUIK SCHEENBESCHERMERS
De NRB laat het volgende weten ten aanzien van het dragen van scheenbeschermers.
"Het is voor alle spelers toegestaan om zachte, buigzame scheenbeschermers te dragen. De scheenbeschermers mogen wel stevig zijn, maar geen hard materiaal bevatten.
De scheidsrechters dienen de scheenbeschermers net als de noppen van spelers voorafgaand aan de wedstrijd te controleren. De speler heeft als taak het dragen van scheenbeschermers aan de scheidsrechter te melden."
 
DITJES EN DATJES
Kapstokken; deze worden op korte termijn geplaatst in de entree rechts.
Tassenrek; in de gang naar de toiletten staat sinds kort een wandstelling. Dringend verzoek aan de leden om deze stelling na de training/wedstrijd te gebruiken voor hun sporttassen
Trainings-/veldmaterialen; graag alle materialen na gebruik terugzetten in de materialenruimte, ingang buitenom. Dus niet ergens in een entree of gang parkeren
Gevonden voorwerpen; helaas blijft er wekelijks heel wat slingeren in de kleedkamers. Beneden in de gang staat een rode kist. Hier zit inmiddels al weer vanalles in.
 
WE HEBBEN NU EEN FANTASTISCH CLUBHUIS. SAMEN ZIJN WE ER VERANTWOORDELIJK VOOR DAT DIT OOK ZO BLIJFT.
 
SELECTIE U19 EK PORTUGAL
Op zondag 7 september jl. zijn de 31 namen van de Nederland U19 selectie bekend gemaakt. De U19 selectie speelt eind oktober het EK U19 in Lissabon, Portugal. Nederland zal uitkomen in de sterk bezette A-poule.
De U19 selectie wordt in aanloop naar het EK teruggebracht van 31 naar 26 spelers. De onderlinge concurrentie is erg groot en de onderlinge verschillen zijn erg klein. Vandaar dat de coaches het bekend maken van de definitieve 26 spelers zo lang mogelijk uitstellen.
En ook in deze selectie is een Dukes speler terug te vinden, Aidan Scanlan, maar ook 2 ex-Dukes spelers vinden we terug in deze voorselectie, Arno Macken en Reinier Pieters.
Succes heren, zowel in de aanloop naar het EK als tijdens EK!
 
BUITENLANDERS EREKLASSE RUGBY
De toename van het aantal buitenlanders in de ereklasse rugby begint zorgelijke vormen aan te nemen. Winst is bij een substantieel aantal van de rugbyclubs belangrijker dan de doorstroming van eigen talent.
Eemland deelt de eerste plaats samen met de Bossche Dukes. De Amersfoorters speelden tot voor kort een marginale rol, maar sinds de komst van een suikeroom komen op het wedstrijdformulier maar liefst tien buitenlandse namen voor. Het pas gepromoveerde Amsterdamse Ascrum vormde dan oom geen enkele bedreiging voor de huurlingen van Eemland (7-47). De Dukes beschikken slechts over een drietal niet-Nederlandse paspoortbezitters, maar laten zien dat uit eigen kweek een goede selectie is te maken. Onder leiding van Andy Egonu, een voormalige jeugdcoach van de Franse topclub Stade Francais, vormen de Bosschenaren een hecht collectief, zoals het tot nu toe ongeslagen Castricum aan de lijve ondervond (29-12). Lees meer...
 
Week 39/2014
Rugbyclub The Dukes    Limietlaan 7  5216 JJ 'S-Hertogenbosch   info@dukesrugby.nl