Beleef Brugge
Met Franky demon

 
 

September

 
"Veilig terug naar school"
Beste
 
Tijdens de vakantie heb ik de batterijen terug opgeladen. Samen met mijn gezin genoot ik van een leuke reis en ik bracht ook enkele Brugse jeugdbewegingen een bezoekje tijdens hun kamp. Ik ben klaar om er terug in te vliegen! Heel wat kinderen zitten ondertussen ook terug op de schoolbanken. Ik blijf ijveren voor een betere verkeersveiligheid in onze stad zodat zij veilig op school geraken. Dat de vakantie voorbij is betekent echter niet dat we niet meer kunnen genieten. Onderaan deze nieuwsbrief kan je daarom gratis de brochure 'Het lekkere Westen' aanvragen, met lekkere tips in de streek. 
 

 
 
40-tal residenten nemen intrek in De Tank

Sinds een maand hebben een 40-tal nieuwe residenten hun intrek genomen in De Tank, de eerste vaste residentieplek van het Entrepot. Als voorzitter van het Entrepot kon ik mee dit contract afsluiten. Uit ruim 60 kandidaten werd een selectie gemaakt van 40 artiesten, allen Bruggelingen en zo'n 75% ervan jonger dan 30. Maar daarnaast kregen ook verschillende meer ervaren kunstenaars onderdak in De Tank. 

 

 
 
kampbezoeken brugse jeugdbewegingen

Elk jaar breng ik enkele Brugse jeugdbewegingen een bezoekje tijdens hun zomerkamp. Deze zomer ging ik op bezoek bij een 10-tal verenigingen, overal zag ik lachende kinderen en een enthousiaste leiding. Ook de kookploegen verdienen respect, zij serveerden dat jong geweld elke dag een goede en gezonde maaltijd. We mogen terecht fier zijn op ons jeugdwerk!

 

 
 
woonproject als herbestemming van schietstand Den Tir

De gronden aan de voormalige schietstand Den Tir zullen verder worden ontwikkeld i.s.m. de Brugse Maatschappij voor Huisvesting. De gebouwen worden gesloopt en zullen plaats maken voor twee nieuwbouwprojecten, met in eerste fase de realisatie van 48 sociale huurappartementen. Later volgt de bouw van een 35-tal woongelegenheden, een mix van eengezinswoningen met tuin en twee meergezinswoningen. Daarna wordt de omgeving volledig aangelegd. Ik heb sterk aangedrongen om de buurt hierbij te betrekken. 

 

 
 
 

schepen.demon@brugge.be

www.frankydemon.be