Hej,
 
Jag gillar hösten. Ren klar luft, alla vackra färger i naturen, och så känns alltid hösten som en nystart på något sätt. Vi är ju inte riktit där ännu, det är förhoppningsvis några veckor kvar med sommar. Passa på att lära dig något nytt med garn i höst! Nu börjar höstens kursprogram att ta form så smått, först ut är en grundkurs i den spännande tekniken krokning. 
 
Måndag 3 september kl 18.30-21.00
Grundkurs: Lär dig kroka!
Krokning, Afghansk virkning, Tunisisk virkning  Shepherd’s knitting är olika namn för samma sak - en textil teknik som påminner om både stickning och virkning. Med garn och en lång ”virknål” skapar du olika maskor som ger ett stadigt men samtidigt mjukt material. Tekniken kan användas till mycket; gryt­lappar, vantar, sockor, mössor, sjalar, koftor, väskor…
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
Bouclégarn i många nya färger!
Vi har utökat färgskalan i det härligt lätta och luftiga alpaca bouclégarnet Cacao från TeeTee. Vi har även kompletterat med ännu fler färger i BC garns Alpaca Bouclé, med samma innehåll som Cacao (89 % alpacka, 11% polyamid). Så nu kan du sticka dig en lätt sjal, poncho eller kofta i någon snygg höstfärg. Cacao och BC Alpaca Bouclé kostar 129 kr per härva, och varje härva räcker låååångt med sina 500 m.
 
 
Kampanjpris på Superla!
Nu kan du fynda kvalitetsgarnet Superla, tunn kid mohair och silke, för endast 89 kr per nystan istället för ordinarie pris 110 kr. Erbjudandet gäller så långt lagret räcker. Superla finns i många fina färger och passar bra till lätta sjalar eller skira plagg. Den är också utmärkt att blanda med andra kvaliteter för att skapa lättare plagg. Ett nystan väger 25 g och innehåller hela 250 m! Som extra bonus får du ett mönster till någon av nedanstående plagg på köpet. Garnåtgången är 1-2 nystan Superla per projekt.
 
 
Vi påminner också om säsongens första stickcafé som går av stapeln onsdag den 22 augusti. Du och din stickning eller virkning är då varmt välkomna att umgås med nya och gamla garnvänner mellan kl 17.30 och 19.30. Kaffe/the, smörgås och kaka kostar 30 kr och ingen föranmälan behövs.
 
 
 
 
 
Mycket garnglädje!
 
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
 
Sommarens öppettider:
tisdag-fredag kl 11-18
lördagar kl 11-15
söndagar & måndagar stängt