AGENDA 
Na 1 juli willen we jullie - op basis van het jaarplan van de bond - de eerste agenda voor het nieuwe seizoen laten zien. Dat is dus in het volgende nummer van DigiDukes over twee weken. Nu gaat de agenda effe op vakantie. Natuurlijk kun je altijd voor het laatste nieuws op Twitter of de agenda op de website kijken.
 
  MEER DUKES  
   
  
 
  REDACTIE  
Nieuwtjes om te delen, tips of opmerkingen voor de redactie?
Jantien en Giel horen het graag via digidukes@dukesrugby.nl
 
  CLUBSPONSOREN 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

Colofon
DigiDukes is de wekelijkse nieuwsbrief van Rugbyclub The Dukes voor - in willekeurige volgorde - leden, sponsors, vrienden, fans en relaties.
De artikelen worden gepubliceerd in de volgorde clubnieuws, nieuws over individuele leden en overig nieuws. Deadline voor kopij is dinsdag.
DigiDukes wordt elke woensdagavond verspreid via e-mail en er wordt naar verwezen via de Twitter- en Facebook accounts van Rugbyclub The Dukes.
Voor dagelijks nieuws kun je Twitter en de website raadplegen. Op de website tref je ook oudere berichten en meer informatie aan.
Aanmelden voor Digidukes via digidukes@dukesrugby.nl
 
SEIZOENSAFSLUITING
Family Fun Day, de afsluiting van een geweldig seizoen. Rond 14.00 uur hadden zich ruim 120 kids en volwassen ingeschreven om mee te doen aan de spelletjes die op het veld stonden opgesteld. Teams werden ingedeeld, het zonnetje begon te schijnen (met hier en daar een kleine bui) en we konden van start gaan. In de keuken werden ondertussen de voorbereidingen getroffen voor de welbekende, goed geregelde en overheerlijke BBQ!
Favoriet als altijd waren de nooit ontbrekende spelletjes eieren gooien, kruiwagen- en klikorace en ballonscheren. Ook de waterslang was in trek. Na iedere twee spelletjesrondes was het de beurt aan de trainers  om de Awards uit te reiken, gestart werd met de Turven en Benjamins daarna volgde de Minis en Cubs en uiteindelijk de Junioren en Colts. De overige Awards werden later in het clubhuis uitgereikt. Buikglijden kon uiteraard niet achterwege blijven en de rij om met de blote buik door de groene zeep over het zeil te schuiven was lang. Op de BBQ werd het vlees vast gebakken zodat iedereen weer fris en fruitig gedoucht hun buikje kon komen vullen. Het clubhuis werd inmiddels gevuld met live muziek van STEEDS en er werd gedanst tot in de late uurtjes! Een mooie afsluiting van een sportief seizoen.
Fijne vakantieperiode allemaal en tot volgend seizoen!
Overzicht van de awards.
Majid Zouhir Trofee Stijn van Veggel
Manu Trofee Daan Swart
Malcolm Hughes Trofee Tonny Maas
Taff Williams Referee Trofee Kevin Kuurstra
Speler van het jaar Meest verbeterde speler
Dukes 1 Gerard Viguurs Lodewijk Gielens
Dames Sharisa Kuustra Elise Ganser
Dukes 2 Aldwin Schoot Vass Artz
Colts Kees Jan van den Bos Thomas Elsman
Junioren Dirk van Lierop Stefan Elsman
Cubs1 Stein van Dongen Stan Hobbelen
Cubs2 Olaf van de Zande Jelmer van Griend
Mini's Het hele team. Luuk Bokhoven
(eervolle vermelding voor Kas Weterings en Henk Hoos).
Benjamins Gijs van Iersel Abel Bouwens
Turven Mats van Schaijk Sem Bouwens
 
SLUITING BAR & KEUKEN CLUBHUIS
Vanaf zondag 19 juni zijn de bar en de keuken van het clubhuis gesloten. Onze vrijwilligers gaan ook op vakantie. Vanaf donderdag 21 juli zijn de bar en de keuken op donderdagavond vanaf 20.00 uur weer geopend en vanaf 22 augustus is het cluhuis weer helemaal open op trainingsavonden en wedstrijddagen.
De trainer en teammanagers kunnen in het clubhuis als ze kleedruimten, materialen of toiletten willen gebruiken.
 
NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP 7'S CUBS
Op de eerste zaterdag van juni heeft het Nederlands Kampioenschap Sevens voor Cubs plaatsgevonden. Dit jaar niet in Amsterdam maar om de hoek in Eindhoven. En zoals het bij Sevens hoort was er warm weer en zon voorspeld.
   
Om 11.00 zouden wij met The Dukes de eerste poule wedstrijd hebben tegen Gouda. Deze wedstrijd verliep erg stroef, er werden veel fouten gemaakt en Gouda zat er fel op in de contact situaties. De wedstrijd werd uiteindelijk met 26-14 gewonnen
De tweede poule wedstrijd was tegen Oemoemenoe. Tijdens deze wedstrijd werden we wakker en begonnen we zowaar het Sevens spelletje te spelen. De bal ging van links naar recht en weer terug om uiteindelijk via de ruimte aan de linker kan te scoren. Uitslag 7-57.
   
De laatste poule wedstrijd werd tegen de Bredase rugby club gespeeld. Tijdens de reguliere 15 a-side competitie stond dit team in de finale die ze helaas verloren hebben. Dus op papier een sterke  tegenstander. Na een motivatie speech van coach Erik gingen The Dukes gedreven en als één team het veld in. Tijdens de wedstrijd bleef het team gedisciplineerd spelen, vooral verdedigend. Om uiteindelijk in de tweede helft afstand te nemen van Breda. Score 0-26.
   
Omdat we eerste waren geworden in poule B kwamen we in de kruisfinale de nummer twee uit poule D tegen, Amstelveen. Wij hadden afgesproken om meteen uit de start blokken te knallen en het tempo hoog te houden, want verlies je deze, dan mocht je naar huis. Het ging zo snel en goed in de eerste helft dat we in de tweede helft wat gaatjes lieten vallen, maar toch een score van 57-12 voor The Dukes.
 
Het weer en de pauzes tussen de wedstrijden begonnen hun tol te eisen. Bijna alle teams hadden een plekje opgezocht in de schaduw onder de drie grote bomen en de spelers moesten er om het kwartier aan herinnerd worden dat ze moeten drinken, drinken en nog eens drinken.
   
De halve finale tegen de favoriet Den Haag kon na wat organisatorische problemen om 16.00 beginnen. Na een korte warming-up voor de geest en een speech van coach Eddy, gingen de spelers als gladiatoren het veld op. Vastberaden om het beter te doen dan tijdens de competitie, begonnen ze de wedstrijd. Maar door de wil om te winnen werden er foutjes gemaakt. Foutjes die Den Haag meteen aangreep om een break te maken of zelfs te score (drie try’s tegen nul). In de tweede helft kwamen The Dukes terug door beter gebruik te maken van de ruimtes aan de buitenkant (vier try’s tegen twee). Helaas liep de tijd van de scheidsrechter op een andere snelheid dan de rest van de wereld en werd er twee (!!) minuten te vroeg afgefloten (waarvoor hij na het toernooi zijn excuses aanbood). Uiteindelijke score 28-12 voor Den Haag. Helaas geen cup finale, maar wel de plate.
  
De wedstrijd om de 3de plek, de plate finale, speelden we tegen AAC. De start van de wedstrijd was beroerd, eigenlijk gewoon slecht. Zal de verliespartij tegen Den Haag hier mee te maken hebben gehad? Op Het einde van de eerste helft was de stand zeven tegen zeven. Tijdens de rust sloeg het weer snel om en werden de wedstrijden vanwege onweer gestaakt. Na 15 min werd begonnen aan de tweede helft. Het onweer was weg maar de regen was gekomen en veel regen. Later aangevuld met hagelstenen zo groot als knikkers. The Dukes zijn echter bikkels en begonnen in de regen weer goed te spelen, minder pasjes maar meer het contact opzoeken. Deze strategie werkte en we wonnen de wedstrijd en ook de plate met 21-7.
Na de prijsuitreiking waar Jan als vervangend captain de prijs in ontvangst nam en een serieus interview moest geven konden we naar huis. Oververhit, nat geregend en moe gestreden maar met een prijs en de derde plek op een Nederland Kampioenschap terug naar Den Bosch.
 
NEDERLAND LADIES 7'S
Dukes speelster Pleuni Kievit speelde met het Nederlands Ladies Sevens team op 11 en 12 juni in Kazan (Rusland) het eerste leg  van het Europees Kampioenschap. Onze dames werden 7e en zijn nu op weg naar het tweede leg op 24 en 25 september in Brive (Frankrijk). Lees er meer over op de website van Rugby Nederland.
 
JEUGDSPELERS GESELECTEERD VOOR ORANJE U16
De bondscoach heeft vier Dukes spelers opgenomen in de eerste selectie van het Nederlands rugby team onder 16 jaar. Dit zijn Stijn van Boven, Pieter-Bas Kwaijtaal, Hidde van der Heijden en Gijs Swart. Op 26 juni volgt de tweede test. Succes boys!
 
RABOBANK CLUBKAS CAMPAGNE
dinsdag 21 juni heeft de Rabobank de uitslag van de Clubkas Campagne bekend gemaakt. Door alle stemmen op The Dukes het resultaat is een schitterend bedrag van  851 euro. Alle leden die gestemd hebben, Bedankt.  
 
 
APENKOOI OP DE PARADE
Opbrengst van deelnemende teams gaat naar het Liliane fonds.
Van 14 tot 19 juli staat op de Parade de grootste en stoerste apenkooi van het land: de Liliane City Jungle. Je kunt je er als team voor aanmelden (ook de senioren). Zamel hiervoor als team geld in voor het goede doel. De opbrengst gaat namelijk naar het Liliane fonds dat kinderen met een handicap in arme landen helpt. Om als team deel te nemen moet je minimaal € 5,00 per persoon inzamelen. Hier kun je jouw team inschrijven.
 
Week 25/2016
Rugbyclub The Dukes    Limietlaan 7  5216 JJ 'S-Hertogenbosch   info@dukesrugby.nl