Nieuwsbrief Advaita.nl
juli 2018
 
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hiervoor hebt aangemeld via onze website of omdat je op een andere manier hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van ons lesaanbod. Uitschrijven kan via de link onderaan deze nieuwsbrief.
 

 
Vedanta-beginnerscursus start 10 september
  • Vanaf maandagavond 10 september 2018, 19.30 tot 21.00 uur
  • In Lelystad en online
In deze cursus van 17 lessen komen alle belangrijke aspecten van het traditionele onderwijs van Vedanta aan bod. We beginnen met een vrijblijvende introductieles, waarin je antwoord krijgt op de vragen: Wat is Vedanta? Voor welk probleem biedt Vedanta een oplossing? En wat is de waarde van de traditie van Vedanta?

Kennis van de waarheid
In de lessen die daarop volgen bestuderen we de Vedanta-tekst Tattvabodha – ‘kennis van de waarheid’. Beginnend bij de vraag ‘wie ben ik?’, neemt de tekst ons stap voor stap mee in een diepgaande analyse. Uiteindelijk komen we bij het onweerlegbare antwoord uit: ik ben het geheel, vrij van alle beperkingen. Dit is de visie van Vedanta.

Ook is er in de cursus aandacht voor emotionele groei en meditatie. Dit is een belangrijke hulp in het volledig begrijpen en verwerken van de visie van Vedanta.
 
Deze cursus wordt gegeven door Rommert van Dijk.
Rommert (1980), oorspronkelijk bouwkundig ingenieur van beroep, voltooide in 2015 een 3-jarige traditionele Vedanta- en Sanskrietstudie in India onder leiding van Swami Dayananda. Sinds die tijd geeft Rommert diverse Vedanta-studies en Sanskriet- en chantinglessen in Lelystad, Eindhoven en online.
 
Aanmelden of meer informatie?
Mail naar Rommert: contact@advaita.nl
 

 
App Teachings of Swami Dayananda
 
Via de app 'Teachings of Swami Dayananda' zijn bijna alle Engelstalige boeken van Swamiji als e-book te lezen. Een deel van de boeken is gratis en de rest kun je lezen voor een klein bedrag. Ook vind je in deze app lectures van Swami Dayananda over de Bhagavad Gita en verschillende upanishads.
 
Lees meer op www.avrpt.com/ebook.php 
 
Wat is moksha, vrijheid?
 
Iedereen heeft het idee ‘ik ben beperkt’. Moksha betekent vrijheid van dit idee. Moksha is vrijheid van alle ideeën en overtuigingen die voortgekomen zijn uit onwetendheid, zoals ‘ik ben gebonden’, ‘ik ben nietig’ en ‘ik ben onzeker’.
 
Het enige echte doel
De Veda’s presenteren moksha als het uiteindelijke doel in het leven van ieder mens. Het is het enige echte doel in het leven; het doel achter alle doelen. Iedereen zoekt onbewust bevrijding van het gevoel van beperking. Dit zien we terug in allerlei doelen die we nastreven, zoals een salarisverhoging, gezinsuitbreiding of opgaan in 
de massa tijdens een concert. Het doel is altijd een gevoel van vrijheid en 
onbegrensdheid. Maar het resultaat is slechts tijdelijk.

Zolang we niet inzien dat we op zoek zijn naar totale vrijheid van beperking, blijven
 we gericht op het verkrijgen van kortstondige geluksmomenten. De eerste stap naar werkelijke vrijheid is dus inzicht krijgen in dit fundamentele menselijke probleem, en: in de oplossing. 
 
 
 
We stellen het op prijs als je deze nieuwsbrief doorstuurt naar anderen die geïnteresseerd zijn in Advaita Vedanta.
 
 Vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op.

 
Hartelijke groet,
 
Rommert en Manon van Dijk


Advaita.nl