Click here to view this email in your browser
  
Hej,
 
Vi är redan en bit in i september och tillbaka i vardagen. Det har blivit dags för oss att återgå till normala öppettider på lördagar, dvs  kl 11-16, nu på lördag är du även varmt välkommen på bokkalas, läs mer om det nedan! 
 
Sommarkänslan dröjer sig kvar ett tag ändå, bland annat genom att jag börjat sticka på en av sommarens absoluta stickhitar - den läckra koftan Sorbet cardigan designad av Mille Fryd Knitwear. Jag var kanske lite sen i starten, men är nu igång med min egen kofta. Sorbet cardigan finns i kort och lång version, jag valde den korta. Den stickas i dubbel tråd av tunn silkmohair, t ex Silkhair från Lana Grossa eller Tynn Silk Mohair från Sandnes garn och blir otroligt lätt, mjuk och härlig. Vi har fyllt på vårt lager av bägge garnsorterna så det finns massor av fina färgkombinationer att välja bland, se några exempel här nedan! Beskrivning finns på danska och engelska och köps direkt av designern
 

 
Vill man hellre sticka en tröja så har Sandnes en beskrivning på tröjan Stripegenser i dubbel tråd av Tynn Silk Mohair, den är på norska och säljs som separat beskrivning för 29 kr tillsammans med Sandnes garn.
 
 
Boksläpp: Trettiofem vantar!
På lördag är det dags för boksläpp med mingel och kalas hos oss! Lördag 15 september kl 16-18 får vi besök av Maja Karlsson som presenterar sin nya bok Trettiofem vantar, utgiven på Bonnier Fakta. 
Som titeln avslöjar innehåller den beskrivningar på 35 olika vantar. Mönstermotiven varierar - allt från traditionella varianter som på bästa sätt flirtar med vår svenska mönsterskatt, men också helt nya, exempelvis med fina motiv från djur- och naturvärlden. 

Det blir mingel, lite tilltugg och dryck samt såklart möjlighet att prata stickning, klappa på garn och träffa Maja som berättar om sin pinfärska bok. Hon har med sig flera av de vackra vantarna ur boken, naturligtvis kan du även köpa boken till förmånligt releasepris 235 kr (ord pris 270 kr) och få den signerad på plats :)
 
Välkommen på lördag kl 16-18, ingen föranmälan behövs!
 
 
Sjalen På skrå
Jag har stickat en ny sjal, som fått namnet På skrå. Den är perfekt för att möta lite svalare höstdagar, dessutom är den enkel och rolig att sticka och kan göras i många olika färgkombinationer. Du behöver 100 g vardera av Mini Alpakka och Edition 3, garnkostnaden är 290 kr. Beskrivningen kostar 29 kronor och säljs tillsammans med garnet. Kom förbi butiken och välj dina favoritfärger, eller maila till oss på info@litetnystan.se om du vill beställa.
 
 
Kvastskaftsvirkad babyfilt
Kvastskaftsvirkning är lite av en tungvrickare att uttala, men faktiskt en teknik som är hyfsat enkel, även om resultatet ser avancerat ut :) Malin har gjort en superfin liten kvastskaftsvirkad babyfilt i Baby Lama från Sandnes Garn. Filten är 40 × 55 cm och det gick åt 3 nystan Baby Lama, virknål 6 mm och en sticka 20 mm.
 
 
Sista chansen att förboka ditt exemplar av Laine Magazine Nr 6
Den 28 september kommer ett nytt fullspäckat nummer av Laine Magazine med massor av snygg design, reseguide till Reykjavik och porträtt av Nancy Marchant! Det vill du såklart inte missa, så maila din beställning till oss på info@litetnystan.se. Tidningen är på engelska och kostar 270 kr, som betalas i förskott via swish eller bankgiro, senast den 18/9, mer information får du via mail efter din beställning.
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
 
 
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se 

www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
Instagram: @litetnystan
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!