NIEUWSBRIEF
Jaargang 16 - Nummer 3 - Maart 2018
 

 
In het voorjaar zoekt iedereen een nieuwe woning

Zoals de vogels hun nestjes bouwen, gaan ook veel mensen in het voorjaar op zoek naar een (tweede) woning. In deze Nieuwsbrief daarom een aantal tips om u er, na de winter, weer even aan te herinneren waar u op dient te letten en waar u rekening mee dient te houden als u dit voorjaar op zoek gaat naar de door u gewenste Spaanse woning. Doe er uw voordeel mee, want...een kat in de zak is snel gekocht!
 
 
GRATIS Bezichtiging Spaanse woningen
Als u op zoek bent naar een Spaanse woning is het natuurlijk zeer verstandig om ook eens een kijkje te nemen, zodat u weet wat u kunt verwachten. Zéker als u nog niet exact weet wat voor woningtype u het meest aan zou spreken, hoeveel slaap- en badkamers u wenst en hoe groot uw ideale woning onder de Spaanse zon zou moeten zijn.

Stuk voor stuk belangrijke redenen om eerst eens kennis te maken met het Spaanse onroerend goed voordat u zich daadwerkelijk verdiept in de gehele procedure bij aankoop, het aanvragen van uw NIE-nummers, het inschakelen van een advocaat en alle andere zaken die daarbij komen kijken. De uitdrukking “Eerst kijken en dán pas kopen” is hier zeker op zijn plaats.

Lees verder >>
 
Vóórdat u de gewenste Spaanse woning aankoopt...

Het lijkt allemaal zo mooi om een eigen woning onder de Spaanse zon te bezitten en dat ís het ook als het hele proces van zoeken, vinden en aankopen zonder problemen verloopt. In de meeste gevallen zijn er geen opstakels en met de juiste begeleiding zal alles soepel geregeld worden, maar...

Soms bent u als potentiële koper teveel bezig om uw droomhuis te vinden en heeft u niet in de gaten, dat u langzaam maar zeker door de roze wolk aan het zakken bent, omdat u bepaalde zaken over het hoofd ziet of, om het zacht uit te drukken, "in de maling wordt genomen".

Daarom hieronder nog even een aantal aandachtspunten met het advies om deze zéker even door te nemen vóórdat u een afspraak maakt om de geselecteerde woning(en) in Spanje te gaan bekijken. Voorkomen is altijd beter dan genezen en omdat de oorzaken van de meest voorkomende problemen liggen in één (of meerdere) van onderstaande punten, bent u in elk geval gewaarschuwd en weet u waar u op moet letten:

1) Een slechte voorbereiding

2) Gebrek aan inzicht in de financiën

3) In contact komen met cowboys en nepmakelaars
 
 
 
 
 
Live Bezichtigingen via Facebook
 
Wekelijks kunt u via de Facebook-pagina Spaanse Woning meekijken tijdens de bezichtiging van een Spaanse woning. Wellicht heeft u er één gemist of wilt u een bepaalde woning nóg een keer bekijken. Hieronder een aantal Live Bezichtigingen (klik om te bekijken):
 


 
 

 
 
Blijf in contact met NICLA via Social Media

Om de ontwikkelingen op de Spaanse woningmarkt zo snel mogelijk bekend te maken, gebruikt NICLA allerlei media-kanalen. Periodieke updates verschijnen uiteraard in de Nieuwsbrief en in de Aanbod-selectie.
 
Actuele informatie wordt echter direct (live) door NICLA verspreid via Social Media. Meld u dus aan op (een van) de vele platformen en volg NICLA, zodat u niets mist! (klik op onderstaande logo's)
 
      

      
NICLA Property Consultancy, S.L.

Ronda de las Buganvillas 22 - 04621 Vera (Almería) - Spanje
Tel. (+34) 950 133 508 - Mob. (+34) 628 585 538
info@nicla-casas.com - www.nicla-casas.com

Deze Nieuwsbrief   én voorgaande uitgaven kunt u tevens terugvinden op de website van NICLA Property Consultancy, S.L.