nieuwsbrief - december 2018 - www.devroolijkefrans.nl

Vroolijk Kerstfeest

Vanaf maandag 10 december is de Vroolijke Frans helemaal in kerstsfeer. Zowel het café-restaurant, de zaal als de Kleine Frans zullen zijn omgetoverd met de warme aankleding die helemaal bij deze feestmaand past.
Natuurlijk valt er op culinair gebied het nodige te genieten. Op eerste en tweede Kerstdag begint ons kerstdiner vanaf 17.00 uur.  U kunt alleen nog reserveren voor tweede Kerstdag! Wilt u weten wat we tijdens de kerstdagen serveren klik op deze link!
 

Kerstborrel

Op maandagmiddag 24 december hebben we een sfeervolle opwarmer voor de feestdagen. Voordat het Kerstfeest in menige familiekring los barst, bieden wij u de gelegenheid om nog even in een gezellige ambiance stoom af te blazen.
Van 14.30 tot 17.00 uur branden buiten de vuurkorven en zorgt binnen onze houtkachel voor warmte en sfeer. Daarom nodigen we die middag alle sfeerproevers uit voor een kerstborrel, glüh­wein ,warme chocolademelk en verrassende hapjes. Ook wordt deze gezellige middag opgeluisterd door Slowtrain. Het duo heeft tweestemmigheid als sterke troef, zingt liedjes van uiteenlopende soort en speelt daarbij gitaar, fluiten, bluesharp, banjo en mandoline. De variatie ontstaat door de afwisseling van instrumenten en de verschillende genres waaruit geput wordt. Van blues tot ballade, van Iers instrumentaal tot popsong. Klassiek eventueel.  
Iedereen van harte welkom dus!
 

De Brummense POPQUIZ

Ook de achtste editie van Popquiz Brummen kan zich verheugen in de enthousiaste belangstelling van de lokale popliefhebbers. Op derde kerstdag (donderdag 27 december) is De Vroolijke Frans weer de plek voor de gezelligste popquiz uit onze regio.  De quiz begint stipt om 20.00 uur
Voorverkoop
Alle beschikbare tickets worden ook dit jaar in de voorverkoop aangeboden. Bij Boekhandel Hendriks, Primera Bosman en de Vroolijke Frans zijn vanaf 7 december toegangskaarten voor het symbolische bedrag van € 2,50 beschikbaar.
 
De Hans Broer Award
De organisatie is volop bezig met de voorbereidingen. Het programma als vanouds: van beeldfragmenten tot korte intro’s van tracks, van regionale festivals tot internationale topacts, van muziek uit de jaren zestig tot heden. En natuurlijk wordt het publiek ook dit jaar weer actief betrokken! De popquiztroffee is omgedoopt tot de Hans Broer Award, een verwijzing naar de in 2016 onverwacht overleden mede-oprichter Hans Broer.
Op de foto team Hilarius, de  trotse winnaar van 2017. Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws over de popquiz? Volg ons dan via ons twitteraccount @popquizbrummen of de speciale facebookpagina van Popquiz Brummen.
 

Carbid, Gluhwein en Chocolademelk

Op maandag 31 december zal het jaar op de traditionele manier worden afgesloten bij de Vroolijke Frans.
Dat betekent dat er vanaf 14.30 uur weer luide knallen zullen klinken door het carbidschieten met oude melkbussen. Om 18.30 uur is het tijd voor het allerlaatste rondje van dit jaar en maken we ons op voor een nieuw, bruisend en vooral Vroolijk 2019!!!
Het carbidschieten zal ook dit jaar weer plaats vinden nabij de sfeervolle locatie ‘De Kleine Frans’ achter in de tuin. In de Kleine Frans zal het haardvuur branden, de chocolademelk warm staan en de jägermeister uiteraard koud.
 

Cultuurmenu

De Vroolijke Frans staat voor eten drinken en... cultuur. 
Dat laatste laten we onder andere zien door regelmatig op zondagmiddag een optreden te organiseren. De optredens zijn, tenzij anders vermeld, steeds van 14:30 tot 16:30 uur.  De entree op zondag is gratis.
Houd voor actuele info  de website in de gaten!
 

Zondag 2 december

De Diksie Krekkers

Het repertoire varieert van authentieke New Orleans nummers uit de 20-er jaren tot swing uit de jaren ‘30, ‘40 en ‘50.
 

Donderdag 6 december
Covertijd Pearl Jam
21.00 uur  entree € 5,-

De bekendste nummers van deze Amerikaanse 'grunge' band door een speciaal samengestelde band.
 

Zondag 16 december

Sweet Inspiration

Akoestische coverband met nummers van Doe Maar tot Abba.
 

Maandag 24 december

Kerstborrel met livemuziek van Slowtrain
14.30 - 17.00 uur

Warmte en gezelligheid met muzikale omlijsting door Slowtrain met blues Iers tot balads.
 

Donderdag 27 december

Brummense Popquiz
20.00 uur, entree gratis

De achtste editie van de succesvolle popquiz. 10 teams uit de gemeente Brummen strijden om de 'Hans Broer Award' 2018. Met live muziek! 
 

Maandag 31 december
Cabidschieten
15.00 uur

Traditionele eindejaarsknallen uit melkbussen

Openingstijden

ma & di gesloten
wo: 17.00 uur
do: 17.00 uur
vr: 11.00 uur
za: 11.00 uur
zo: 11.00 uur

Wilt u buiten de gangbare openingstijden een feest of groepsactiviteit plaats laten vinden? Neem dan gerust even contact op! Wij ontvangen u graag. Tel: 0575-561719

Menukaart

Voor wie alvast een voorproefje wil van de menukaart: klik hier
De nieuwe kaart met heerlijke wildgerechten kunt u vanaf 10 oktober op onze site bekijken.

Nieuwsbrief

Bent u nog niet op deze nieuwsbrief geabonneerd en u wilt hem wel graag ontvangen klik hier

Social Media

 
De Vroolijke Frans
Knoevenoordstraat 51
6971 LH Brummen (Broek)
Tel: 0575-561719
www.devroolijkefrans.nl