Infoavond studiekeuze, 6e Jaar
 
Beste ouder 
 
Uw zoon/dochter staat dit jaar voor een belangrijke uitdaging: het kiezen van een studierichting in het hoger onderwijs. Omdat u, als ouder, ook betrokken bent bij deze beslissing, bieden we u graag een ‘infoavond hoger onderwijs’ aan.  Daarnaast willen we u ook nog herinneren aan de werkplekdag waarvoor we uw hulp kunnen gebruiken.
 
 
Concreet: 
 
Wij organiseren op donderdag 23 januari 2020 om 20.00 u in onze school een infoavond voor de ouders van de leerlingen van het 6e jaar. Op deze avond zal de structuur van het hoger onderwijs, leerkrediet, tolerantie en het keuzetraject van de leerlingen worden toegelicht.
 
De presentatie wordt verzorgd door de studiekeuzebegeleiders.
 
Nadien kunt u nog even blijven napraten bij een drankje. 
 
Indien je aanwezig wenst te zijn kan je via deze link uw aanwezigheid bevestigen, ten laatste op maandag 20 januari.  
 
Praktisch: de infoavond gaat door in zaal 6, te bereiken langs de zij-ingang van de school       (Parijsstraat, ter hoogte van de Minderbroedersstraat). De parking aan het Damiaanplein zal open zijn. Daar kan u uw fiets of auto parkeren. 
 
Op dinsdag 28 april gaat de werkplekdag door.
 
De bedoeling is dat de leerlingen op zoek gaan naar iemand die een job uitoefent die hen interesseert, of in een sector werkt die ze beter willen leren kennen, en dat ze met die persoon een dag meelopen. We zijn ervan overtuigd dat het kennismaken met de werkplek hen zal helpen bij het maken van een bewuste en gemotiveerde studiekeuze.  
 
Wij zouden het heel erg op prijs stellen als u aan deze werkplekdag wilt meewerken, en zo leerlingen helpt bij het maken van een juiste studiekeuze. Ongetwijfeld wordt het een dag met onvergetelijke ervaringen. Indien u hiertoe bereid bent, kan u het formulier via deze link invullen.
 
Ook voor de professionals aan het woord zoeken we steeds mensen. De professionals lichten hun beroep toe over de middag, aan geïnteresseerde leerlingen van 5e en 6e jaar. Indien u hierin interesse hebt kan u contact opnemen met an.convents@hdc.ksleuven.be. 
 
 
Met vriendelijke groeten en hopelijk tot dan 
 
Katrien Bossuyt en Marie Ferrant  
studiekeuzebegeleiders 
 
Frank Baeyens
Directeur
 
 
Voor verdere inlichtingen over deze activiteit, contacteer
katrien.bossuyt@hdc.ksleuven.be
marie.ferrant@hdc.ksleuven.be
 
 
Dit is een no-reply adres. Gelieve niet te reageren op de afzender van dit bericht.
Voor wijzigingen in contactadres, contacteer secretariaatsmedewerker nick.caron@hdc.ksleuven.be