je dagelijkse stap naar wandelen ...
 
In augustus heeft de aarde ons de vruchten van haar gewassen! Stilaan maken de akkers zich klaar voor de oogst. Zelf ontdekten we de voorbije weken nieuwe horizonten in binnen- en/of buitenland. En al laat de zon verstek gaan, bij ons schijnt altijd de zon. Want wandelen: dat is ook nieuwe horizonten ontdekken, even de hectiek van elke dag loslaten en nieuwe mensen ontmoeten. 
 
Volg de opleiding Start 2 Coach
 
 
Wil jij graag wandelgroepen begeleiden? Volg dan de opleiding Start 2 Coach. Een laagdrempelige, praktijkgerichte basismodule (15u) waarmee je de eerste stap zet tot wandelbegeleider.
 
De cursus vat aan op 2 september en omvat 4 lesdagen waarbij je je onder andere verdiept in de basisprincipes van verantwoord wandeltraining geven. Je komt er ook alles te weten over het verkeersreglement en het belang van veilig sporten. 
 
Kortom, een meerwaarde voor wie actief is in de wandelsport.
 
 

 
Ga jij de wandeluitdaging aan? 
De Poppieswalk, je wandeluitdaging langs Flanders Fields.
 
De honderdjarige herdenking van de Eerste Wereldoorlog mag dan al enkele jaren achter de rug zijn, de Westhoek, ook wel Flanders Fields genaamd, wordt nog steeds bepaald door talrijke herdenkingssites langs de Westerse Frontlijn. De vredige en bovenal groenrijke regio leent zich uitstekend om op zaterdag 16 september deel te nemen aan de Poppieswalk/Western Front Trail. Een wandeltocht van 25, 35, 60 of
80 kilometer langs de belangrijkste herdenkingssites.
 
Door te starten aan het Memorial Passchendaele Museum 1917 te Zonnebeke en te eindigen aan de imposante Menenpoort in Ieper focussen we dit jaar volledig op de Ieperboog. De Poppieswalk kenmerkt zich niet alleen door historische oorlogssites, maar
vooral door haar groenrijk wandeltraject. 
 
 
Je ontdekt de Polygonebossen, de Gasthuisbossen en het Provinciaal Domein De
Palingbeek. De langere afstanden krijgen het ongerepte Westvlaamse Heuvelland en de beruchte Plugstreets als extra. Ook de kleinste stad van België, Mesen, ontbreekt niet.
 
Ga jij de uitdaging aan?
Schrijf je vandaag nog in via www.poppieswalk.be
 
Venntrillogie: nieuwe wandelroute in de Oostkantons
De nieuwe langeafstandswandelroute “Venntrilogie” verbindt drie verschillende natuurlandschappen in de Oostkantons. Zoals de naam al doet vermoeden, loopt de route over 109 kilometer en 1400 hoogtemeters in zes etappes door de Hoge Venen – een van de meest ongerepte natuurlandschappen van Europa. De route is in beide richtingen bewegwijzerd en wordt in de nazomer van 2023 officieel geopend. Graag nemen we je mee op ontdekkingstocht in de drie regio’s.
 
Berghen, een Belgisch merk 

 
Belgische wandelschoenen | 100% gemaakt in Europa, voor jong en oud
 
Berghen is een Belgisch merk al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in wandelschoenen. Altijd begaan met de kwaliteit van het product, werkt het merk nauw samen met Italiaanse specialisten en zorgt het ervoor dat gehele productie op een eerlijke een duurzame manier in Europa blijft. Met oog voor alle details: Vibram zolen, Berghen tex, waterdicht, comfortabele binnenzool, ademend materiaal, veters uit gerecycleerd materiaal. Berghen rust families uit op avonturen met een compleet gamma wandelschoenen A tot C voor het hele gezin! 
 
Ook verkrijgbaar via www.wandelwebshop.be
 
                           
Deze nieuwsbrief is een uitgave van 
 
   
         
 
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je bij ons geregistreerd staat als abonnee. 
Wandelsport Vlaanderen vzw, Industrielaan 11 Bus3, 9990 MALDEGEM