Nieuwsbrief ECC
november 2017
 
Nikola IOA Hendrickx
Tot en met 17 december stelt onze huiscartoonist Nikola Hendrickx tentoon in het ECC. De tentoonstelling brengt recent werk van IOA met de nadruk op cartoons op doek.
 
Nikola (° Dendermonde, 1982) is één van de meest beloftevolle cartoonisten van ons land. Sinds hij in 2013 de Zilveren Hoed op het cartoonfestival Knokke-Heist won evolueerde zijn stijl enorm: de klassieke cartoons maakten stilaan plaats voor humoristische schilderijen. Geen zwaarwichtige maatschappelijke thema's, maar taferelen die zo uit het leven gegrepen zijn. 
 
 
 
 
 
 
 
De tentoonstelling kan je nog tot en met 17 september komen bezichtigen tijdens de openingsuren van het ECC of op afspraak voor groepen vanaf 10 personen.
 
 
 
Mahmood Azadnia
 
 
Dit najaar kan je ook nog het werk van de Iraanse cartoonist Mahmood Azadnia komen bezichtigen. Mahmood is een jonge dertiger met nu reeds een indrukwekkend palmares (80 internationale prijzen).
 
Azadnia is schilder van opleiding en dat zie je duidelijk aan zijn cartoons.  De kleuren, de compositie en de lichtinval die hij gebruikt hebben als doel de kijker als het ware dichter bij te lokken. Eens dat gelukt is onthult de cartoon pas echt zijn boodschap.
 
Welkom in het ECC elke zondag van 10-12 en van 14-17u of op afspraak voor groepen vanaf 10 personen op elke andere dag in de week. 
 
 
 
 
Ik ben héél blij met deze tentoonstellingen.Het werk van deze cartoonisten toont héél mooi hoe divers de cartoonkunst is: meer maatschappelijk bewogen thema’s in het werk van Azadnia, tegenover de pure humor in het werk van IOA. Beiden grijpen terug naar de schilderkunst en toch kom je tot een héél ander resultaat. Met deze jonge kerels is de toekomst van de cartoon verzekerd.’
  
Rudy Gheysens
Voorzitter Europees Cartoon Centrum
 
 
Agenda bij de hand?
 
Noteer alvast 16 december 20u met stip in je agenda want dan nemen we afscheid van het jaar 2017.
 
O-SEKOER blikt met ons terug op het jaar 2017 aan de hand van de cartoons die hij dit jaar maakte in de traditionele cartoonconférence.
 
We maken die avond ook bekend wie Nikola Hendrickx als huiscartoonist van het ECC zal opvolgen.
 
 
Ben je er die avond bij dan kom je in avant-première ons veelbelovend programma voor 2018 te weten.
 
En uiteraard sluiten we ook dit cartoonjaar af met een héél feestelijke receptie met fantastische hapjes.
 
Een ganse avond humor, hapjes en drank voor slechts 13 Euro per persoon. Als Vriend van het ECC krijg je korting in functie van je vriendschapsformule 2017. 
 
Inschrijven kan je tot en met 10 december via het formulier op onze website (scrollen naar onderaan de pagina). 
 
 
 
Het Europees Cartoon Centrum toont hoe divers de cartoon- en karikatuurkunst is met tentoonstellingen van gevestigde internationale cartoonisten en talent van eigen bodem. De opgebouwde expertise rond de cartoon wordt ver buiten de landsgrenzen gedeeld en resulteert in concrete samenwerkingsverbanden in binnen- en buitenland.
 
 
House of the Cartoon – Home of the cartoonist
 
 
Organiseer je zelf een cartoonactiviteit dan publiceren we dit graag. Geef alle gegevens enkele weken voor de aanvang door op info@ecc-kruishoutem.be
 
Je kan ons ook volgen op Facebook, Instagram, Twitter (@ecckruishoutem), op Pinterest en uiteraard ook op onze blog.
 
 
 
 
Met dank aan:
 
                                                                       
 
 
 
                                                                   
Europees Cartoon Centrum - Brugstraat z/n -9770 Kruishoutem
Open op zondag van 10-12u en van 14 -17u
en op afspraak voor groepen vanaf 10 personen