Ako ne se chete, kliknete
Здравейте,
 
Асансьорната индустрия се преобразява с голяма динамика. Системите за придвижване стават все по-икономични, екологични, комфортни и бързи. В процес на преработка е и Директивата, касаеща този бранш, която ще постави по-високи изисквания по отношение на безопасност и технически характеристики.
 
В контекста на глобалните промени в София ще се проведе второто издание на LiftBalkans (5-7 март 2014 г.) – единственото в България международно изложение за асансьори и ескалатори. Целта ни е да представим модерните решения, както и да осигурим една платформа за директен бизнес диалог.
 
В този брой на нашия бюлетин сме включили интервю с г-н Владислав Кипров, изпълнителен директор на Лифтком, презентация на двама от международните ни  партньори – водещото американско списание Еlevator World и Националния съюз „Асансьори” от Русия.
 
Приятно четене от екипа на Виа Експо
 

032/ 512 900, 960 011   |   nelly@viaexpo.com    |   www.viaexpo.com
  
 
Бързи линкове:

Интервю с Владислав Кипров, изпълнителен директор на Лифтком
 
 
 
 
Г-н Кипров, какво ви провокира да вземете участие на първото издание на изложението LiftBalkans?

Участието ни на LiftBalkans (29-31 май 2013) демонстрира високото технологично ниво на компанията. Нашата цел беше да представим на всички заинтересовани страни от България и региона последните технологични новости в развитието на продуктите на Лифтком и ThyssenKrupp Elevator, както и да отговорим на технически въпроси, които потенциалните ни клиенти биха задали, и да затвърдим лидерските си позиции на пазара.
 
LiftBalkans 2013 е първото по рода си събитие за асансьорния бранш. Според мен като изпълнителен директор на една от най-големите фабрики в България това събитие има перспективно бъдеще по отношение на предлагане, конкуренция, качество и състезание в отделните подразделения (ескалатори, инвалидни платформи, движещи се пътеки и асансьори) за българските и европейски фирми.
 
Как оценявате постигнатите резултати?

Очаквахме изложението да успее да привлече максимален брой посетители, пред които да представим нашите продукти, както и тези на дъщерните ни компании. Определям участието ни като успешно, а посещенията на щанда ни от наши чужди клиенти сами по себе си говорят много.
 
Имаме заявки и потвърдени оферти от Русия, Украйна, Узбекистан, Македония, Албания, Косово, Италия и не на последно място от български инвеститори и строителни фирми.
 
Споделете за ваши наскоро реализирани проекти и какви са посоките на бъдещото развитие на Лифтком?

За периода 2012 г. до март т. г. Лифтком приключва обекти на стойност, надхвърлящи 10 млн. eвро. Някои от значимите обекти са двата лъча на Метрополитен гр.София, Парадайз Мол, Луфтханза, Надежда маркет, Carrefour Мол Стара Загора, Carrefour в Мол България, няколко обекта на Billa, Lidl, фабрика Престиж - В. Търново, завод Оргахим - Русе, завод за автомобилни гуми на Michelin - Румъния, над 50 обекта в Турция и много такива в Италия, Косово, Германия, Македония и Албания.
 
Като компания, която е съдружник с ThyssenKrupp Германия, а същевременно и техен одобрен доставчик на компоненти и цели съоръжения за износ в 17 държави, Лифтком увеличи два пъти обема работа след месец април т. г.
 
Плануваме да започнем производство и износ за ThyssenKrupp Middle East и ThyssenKrupp Africa, което е свързано с реализацията на нови модели и типове асансьори.
Източник: TД Инсталации
 

Еlevator World
Повече от 60 години Elevator World, Inc. е лидер в издателската дейност в асансьорния сектор. В портфолиото се включват две списания - ELEVATOR WORLD and ELEVATOR WORLD India, обучителни и информационни материали. Актуални новини, анонси за предстоящи конференции и изложби по целия свят можете да откриете на страниците на EW Source. Elevator World предлага организиране на виртуални събития и безплатен абонамент за информационен бюлетин, който достига до 30 000 контакта. 
 
Мисията на изданието е интелигентното събиране и разпространение на браншова информация, която осигурява на индустрията отлична маркетингова платформа и достъп до всички краища на света.

Водеща тема на януарския брой на Elevator World ще бъде анализ върху трафика.

Национален съюз Асансьори (NLU)
NLU е нетърговска организация, която обединява руски и чуждестранни асоциации, работещи в сектора на асансьорни съоръжения, обществени сдружения и др., които имат за цел да анонсират дейността и защитават интересите на своите членове. Съюзът е регистриран на 16 април 2010 г.

Неговите основни цели са:
- Координиране дейността на членовете му
- Защитаване и отстояване на техните интереси пред държавната администрация, а също и в отношенията с юридически и физически лица
- Съдейства за създаване на партньорства
- Посредническа дейност между членовете на съюза и други лица.

NLU обединява 1500 фирми и организации от сектора, чиито служители наброяват повече от 60 000. Членовете на съюза извършват дейности, обхващащи целия цикъл - проектиране, производство, монтаж, поддръжка и оценка на сигурността.