Click here to view this email in your browser
 
Hej,
 
I går kväll berättade jag om och visade olika naturmaterial och garnkvaliteter vår kvällskurs i garnprovning. Tolv nyfikna deltagare lyssnade, ställde frågor och klämde och kände på nystan och provlappar medan vi diskuterade erfarenheter av olika garnsorter. Det är så kul att få dela med sig av efterfrågad kunskap till riktiga garnentusiaster, för stickning är ju verkligen en materialsport! Jag hade nog kunnat prata på hela kvällen om ingen stoppat mig :) 
 
Vi planerar ytterligare en garnprovning under februari, så håll utkik efter den inbjudan inom kort. I detta nyhetsbrev finns dock andra godbitar för den kurssugna, vi har några platser kvar på Ivars fördjupningskurs i flätstickning, och Johanne kommer tillbaka och håller sin populära kurs i färglära. Läs mer om hur du anmäler dig nedan!
 
 
Strumpstickor i bambu!
Vi utökar vårt sortiment av strumpstickor i bambu. Många har efterfrågat både kortare stickor och större storlekar, så nu har vi tagit hem strumpstickor i bambu i 15 cm stl 2, 2.5 och 3 mm samt lagt till fler storlekar i de långa stickorna (20 cm) så nu finns de i stl 2.5, 3, 3.5, 4, 4.5, 5, 5.5, 6, 7 och 8 mm. Bambustickor är lätta och hållbara och många gillar att de är ljusa vilket ger bra kontrast, särskilt när man stickar i flerfärgade sockgarner. Våra strumpstickor i bambu kostar från 70 kr/set om 5 stickor. 
  
 
 
 
AKTUELLA KURSER
 
 
Fördjupa dig i flätstickning!
Två måndagar: 29 januari och 5 februari kl 18.30-21
 
Att sticka flätmönster är roligt, och faktiskt enklare än det ser ut. Du flyttar maskor åt höger eller vänster och skapar vridningar i den stickade ytan. Med små varia­tioner kan man få helt olika effekter och vackra mönster.  Flätor är snyggt på mycket, allt från klassiska Arantröjor, koftor, mössor till trendiga kuddar. På den här kursen lär du dig att sticka flätor med hjälpsticka och efter diagram.  För att få utbyte av kursen bör du kunna lägga upp samt sticka räta och aviga maskor.
Kursledare är Ivar Asplund.
 
 
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
 
Favorit i repris: Färglära för stickare!

Torsdag 8 februari kl 18.30-21.00
  
Att välja färger tycker många är bland det roligaste – och svåraste – när det är dags att sätta igång med ett nytt stick­projekt. Rätt färgkombination kan verkligen lyfta ett plagg, på samma sätt som ”fel” färger kan göra att mönstret inte alls framträder som det var tänkt. Kursledare Johanne Ländin inleder med en kort lektion i färglära och hur man kan tänka när man ska kombinera garner i flerfärgsstickning. Vi kommer att få se flera olika stickade plagg och ta del av både lyckade och misslyckade färgkombinationer. Avslutningsvis får deltagarna sticka provlappar och sedan diskuterar vi hur resultatet blev. För att få utbyte av kursen bör du ha viss erfarenhet av att sticka flerfärgsstickning.
 
 
 
Förboka ditt exemplar av Laine Magazine nr 4!
Om mindre än en månad kommer ett rykande färskt nummer ut av Laine Magazine, passa på att förbeställa ditt exemplar redan nu!
Laine Magazine är ett livsstilsmagain för stickare, med spännande artiklar, porträtt av internationellt kända designers, reseskildringar, recept och många snygga modeller att sticka. Nr 4 är hela 142 sidor tjockt och innehåller 12 beskrivningar, resereportage från Paris samt bland annat en lång artikel om indiedyer-märket La Bien Aimée. 
 
 
Laine Magazine är på engelska och kostar 270 kr.  Om du vill säkra ditt exemplar mailar du till oss på info@litetnystan och anger Laine 4 i rubriken så får du en förskottsfaktura via mail. Vi behöver sedan din betalning senast den 7 februari och Laine nr 4 släpps den 20 februari.
 
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16