Wandelnieuwtjes maart 2018

Wandelinspiratie
 
Limburg Wandelt - 28e Pieter Bruegheltochten

 
 
  
 
Op zondag 11 maart kan je in het gastvrije Peer terecht voor Limburg Wandelt - 28e Pieter Bruegheltochten, een organisatie van Wandel Mee Brueghel vzw.
 
Het gezellige centrum, de groene plekjes en weidse vergezichten nodigen je uit voor een verkwikkende en rustgevende wandeling in de rasechte Limburgse paardenstad. 
Op de wandeling verken je de vallei van de Abeek en de Dommel, twee uitzonderlijke natuurbiotopen afgewisseld met bossen en agrarische gebieden. Het is de regio waar Pieter Brueghel de Oude is geboren. Op de rustpost Pony-Express waan je je in het Wilde Westen. 
 
Voor kinderen is er een speciale wandeling op kindermaat. Tijdens Limburg Wandelt stap je mee met WalkOn, voor gelukkige mensen in een betere wereld. 
 
Meer info
Organisatie: Wandel Mee Brueghel vzw (2069)
Startplaats: Parochiecentrum Peer - Kloosterstraat 40 - 3990 Peer of OC Den Tichel - Sint-Trudostraat 76 - 3990 Wijchmaal.  Je kan starten op beide locaties die tevens dienst doen als centrale rustposten. 
Afstanden: 3-5-8-11-15-20-26-30 of 42 km. Starturen: 06.30-15.00u
Info: Joannes Daniels - +32 (0)472 87 79 14 - joannes.daniels@telenet.be - www.wandelmeebrueghel.be - Facebook

Nieuw in de webshop
 
De Wandelsport Vlaanderen softshell
 
Na de zachte fleeces, polo's en T-shirts van Wandelsport Vlaanderen vzw breiden we onze kledinglijn verder uit met een softshell. Alle artikelen zijn unieke collector's items met het logo van Wandelsport Vlaanderen vzw.
 
De Wandelsport Vlaanderen softshell jacket is winddicht en voorzien van een duurzame waterafstotende afwerking. De binnenzijde bevat een warme, zachte voering. Verder heeft de softshell twee steekzakken met rits en aantrekkoord onderaan. 
 
De Wandelsport Vlaanderen softshell is verkrijgbaar voor heren en voor dames in navy blauw. 
Promoprijs: € 49,95
Verkrijgbaar via www.wandelwebwinkel.be

Challenges
 
De Wandelsport Vlaanderen Challenges
 
Wandelsport Vlaanderen vzw heeft een gratis kalender uitgebracht met langeafstandswandelingen: de Wandelsport Vlaanderen ChallengesHiermee willen we meer aandacht besteden aan de langeafstandswandelingen. Deze gedrukte versie van de kalender is verkrijgbaar op eigen organisaties van Wandelsport Vlaanderen vzw en externe events. Online is de kalender beschikbaar op de website van Wandelsport Vlaanderen vzw. Maandelijks zal er ook een facebookpost zijn met de Challenges van die maand en kansen om een gedrukt exemplaar te winnen.
 
Wat houdt het in?
Alle wandelingen binnen de Wandelsport Vlaanderen Challenges hebben minstens een afstand van 42 km, waarvan enkele zelfs een afstand boven de 100 km. Net zoals alle wandelingen van onze wandelclubs, worden de lange afstanden volledig uitgepijld en zijn er rustposten voorzien onderweg. Je moet dus enkel inschrijven en je kan vertrekken voor een stevige wandeluitdaging. In totaal organiseren onze clubs samen een honderdvijftigtal langeafstandswandelingen per jaar. Voor iedereen die houdt van een uitdaging en de eigen grenzen wil opzoeken, hebben we alle lange afstanden gebundeld in een handige kalender. Op die manier vind je makkelijk de weg naar de volgende uitdaging!
 
Klik hier om naar de website te gaan en een gratis versie te downloaden.

Wandelvakanties
 
Ontdek de veelzijdigheid van onze wandelvakanties

  
 
Onthaasting... dat betekent voor jou een unieke, sportieve en gezellige wandelvakantie? Het moment waarnaar je reikhalzend uitkijkt om zorgeloos te genieten, te ontspannen, plaatselijke cultuur en tradities te ervaren? Dan ben je bij Wandelsport Vlaanderen vzw in goede handen!
 
Schrijf je vandaag nog in voor onze wandelreis naar de Franse Pyreneeën in het prachtige Katharenland van 17 t.e.m. 24 september 2018.
 
Gelegen tussen Carcassonne en Perpignan ontdek je de Franse Pyreneeën en de talrijke beschermde Katharenkastelen die hun stempel drukken op het prachtige landschap als nooit tevoren. Een Vlaamse gids in ondersteuning van Wandelsport Vlaanderen vzw en de lokale gidsen nemen je mee langs de verborgen schatten van het Katharenland. Je verblijft in het vakantiedomein Quillan-l'Espinet. 
 
Of wat denk je van een 8-daagse wandelvakantie van 7 t/m 14 oktober 2018 op Kos, het eiland van Hippocrates? De perfecte bestemming voor wie wil kennismaken met het historisch erfgoed, authentieke plaatsjes, het ruige berglandschap en daarbij verrast wil worden door de enorme variatie aan natuurlandschappen en de gastvrijheid van de lokale bevolking. Inschrijven voor deze wandelreis naar het eiland van Hippocrates kan HIER.

Ledenvoordeel
 
5% ledenvoordeel bij VTF De Andere Vakantie

 
 
 
Leden van Wandelsport Vlaanderen vzw genieten voortaan 5% korting op de basisprijs van een individuele of een familievakantie bij VTF Vacances, een Frans concern dat vakantiedorpen en -residenties uitbaat in Frankrijk. 
 
Bij je eerste vakantie bij VTF De Andere Vakantie geniet je van een eenmalige kortingcheque van € 50 per boeking van minimum 7 nachten. De korting is niet geldig binnen de partnerdorpen en niet verenigbaar met andere promoties. Per boekjaar betaal je een lidmaatschap van € 40. 
 
Vele VTF-vakantiedorpen dragen het officiële logo van www.ffrandonnee.fr, de Franse wandelsportfederatie. 
 
Ontdek het gevarieerd aanbod vakantieverblijven voor het hele gezin via de zomerbrochure 2018 of de winterbrochure 2018/2019.
 
Boekingen en inlichtingen kunnen telefonisch via +32(0)2/546.14.10 of vtfasbl@vtf-vacances.com. Gebruik bij reservering de kortingscode 999003.  

 
 
                  
 
 
 
 
Kantoor Maldegem: Industrielaan 11 bus 3
9990 Maldegem, T 050/40.51.40
info@wandelsport.be 

Kantoor Hasselt: Bedrijfsstraat 10 bus 3
3500 Hasselt, T 011/24.78.20
info@wandelsport.be