Click here to view this email in your browser                                           
 
Здравейте,

Трите дни 16, 17, 18 април, посветени на иновативни решения за интелигентни градове, приключиха успешно. Благодарим на всички изложители, лектори, делегати и посетители, които
се включиха в изложението и конференцията!

Smart Cities за поредна година демонстрира възможностите за ефективна и екологична промяна на сгради, инфраструктура, транспорт и услуги. Български разработчици представиха продукти и доказаха, че секторът се развива с бързи темпове. 

Интерес предизвикаха цялостни системи за сградна и домашна автоматизация, за управление
на транспорт и публична администрация. 

В сферата на е-мобилността посетителите се запознаха с първия български маунтин байк, създаден около три основни компонента: батерия, контролер и електродвигател, което го прави уникален; а електрически триколки се отличиха с икономичност, технологичност и ниска цена

Щандът на Клъстер София град на знанието беше организиран в три зони – Образование, Наука
и Технологии. Именно това са задължителните условия един град да е интелигентен. Участие взеха 16 членове на клъстера, които представиха 29 свои продукти и проекти. 
  
 
   
 
Конференцията Sofia Smart City Marketplace привлече над 150 експерти. Те имаха възможност да се запознаят с постиженията на компании, университети и изследователски институти, които могат да бъдат използвани за превръщането на София и други общини в интелигентни системи.
 
Г-н Румен Николов, зам. председател на УС на Клъстер София град на знанието, акцентира върху ползите от дигитализацията на домовете в интервю пред АгроТв. Кликнете тук.
 
 
СИГУРНОСТ И БЕЗОПАСНОСТ
БИЗНЕСЪТ СЕ СРЕЩА 
от 18-ти до 19-ти септември 
в Скопие, Македония. 
  
Adria Security е най-мащабната конференция и изложение за сигурност и безопасност, Интернет на нещата в Адриатика. Тя ще бъде добра платформа за професионални контакти и получаване на актуална информация за нови решения в областите: видеонаблюдение, контрол на достъпа, сигурност, борба с взлом, пожароизвестяване, киберсигурност, интелигентни домове, интернет на нещата и др.
Акценти: Повече от 80 компании ще бъдат представени на изложбена площ с над 3000 м2. Регионални асоциации от Босна и Херцеговина, Словения, Хърватия, Сърбия, Северна Македония, Черна гора, България и Румъния подкрепиха изявата.          
Изданието през 2018: 80 изложители, 1,500+ посетители, 30 + семинара, 160 срещи, посетители от 30 страни.
Ако се интересувате от участие, свържете се с Елеонора Шуманска - 032 966 813, 088 511 73 70sales1@viaexpo.com.
 
 
 
   
 
www.citybuild.bg е интернет сайт и справочник за архитекти, проектанти, инженери, строители, търговски фирми и крайни потребители. Те имат възможност да научават новостите в бранша, да намират фирми и да обменят информация.
 
 Следвай ни във         
 
Виа Експо: 032/ 966 813, 088 679 31 72, office@viaexpo.com, www.viaexpo.com
 
Съобразно новите правила GDPR повече за нашата политика за поверителност и защита на личните данни може да намерите тукАко не желаете да получавате информация от нас, моля отговорете на този имейл с "Отписвам се".