Wandelnieuwtjes januari 2017

Wandelinspiratie
 
WalkOn: stap mee voor een betere wereld

  
Zondag a.s. gaat het WalkOn-wandelcriterium van start te Lommel. Tussen zondag 22 januari en donderdag 28 december 2017 vindt de tweede editie plaats. Tijdens dit wandelcriterium van 31 wandelingen gespreid over Vlaanderen gaan Vayamundo, Wandelsport Vlaanderen vzw en haar wandelclubs samen het engagement aan om te stappen voor gelukkige mensen in een betere wereld. 
 
Zoals in 2016 wordt ook nu een goed doel gekoppeld aan WalkOn. Tijdens de eerste editie ging de opbrengst naar To Walk Again. Voor de tweede jaargang kiest WalkOn voor 
Het Kinderbrandwondenfonds van Oscare vzw.

Uiteraard staat WalkOn er niet alleen voor. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block en de bekende Joe-dj Sven Ornelis zijn de meter en de peter die zich voor de volle 100% zullen inzetten om van deze tweede editie een nog groter succes te maken. Aan de zijde van alle deelnemers gaan ze het engagement aan om kinderen een hart onder de riem te steken. 
 
Door je deelname maak je kans op een aantal waardevolle prijzen. 
HIER tref je alle info en voorwaarden.
 
Vlaams-Brabant Wandelt

  
Op zondag 26 februari vormt Kapelle-op-den-Bos de uitvalsbasis voor het wandel- en familie-event Vlaams-Brabant Wandelt. De organisator 'De Sluisstappers vzw' heeft voor ieder wat wils: doorwinterde wandelaars verkennen de mooiste plekjes van de groene corridor tussen het Zeekanaal Brussel-Schelde en het Gravenkasteel te Humbeek. Kleine en grote avonturiers kunnen zich uitleven in het natuurgebied de Donkere Ham.  
 
Startplaats: Sint-Theresiacollege, Veldstraat 11, 1880 Kapelle-op-den-Bos
Starten: tussen 7u00 en 15u00
Afstanden: 6 (kidspad) - 12 - 18 - 24 - 35km
Inschrijving: leden €1,10 / niet-leden €2,00 / kinderen -12jaar gratis                                    
 


Nieuw in de webshop
Wandelstokjes

Veel wandelaars krijgen na een tijdje lopen dikke en stijve vingers, opgezwollen handen. En dat kan vervelende gevolgen hebben: pijn, soms zelfs het uitvallen van spieren of andere blessures. De oorzaak is niet helemaal duidelijk. Een gangbare theorie is dat wandelen de hartslag en dus de bloedcirculatie versnelt. Door de opeenhoping van het bloed worden de vingers dikker.

Heb je hier last van? Een veelgebruikte oplossing is: wandelstokjes.

Nu te bestellen via onze wandelwebwinkel. Breng snel een bezoekje, wedden dat je van die vervelende dikke en stijve vingers afgeraakt! 
 
Koopjes in de mutsenafdeling
 
De koude houdt nog even aan, je hoofd goed warm houden is dus een must! Op de webshop van Wandelsport Vlaanderen vzw koop je de mutsen nu met een fikse korting! 
 
Fleece muts (40g Thinsulate™) verkrijgbaar in zwart, paars en blauw en in de maten S/M en L/XL (enkel blauw en zwart) Promoprijs: € 7,50
Verkrijgbaar via www.wandelwebwinkel.be
Actie geldig tot en met 28/02/2017!

Events
Vakantiesalon Antwerpen
 
Van 26 tot en met 30 januari kan je de stand van Wandelsport Vlaanderen vzw bezoeken op het Vakantiesalon Antwerpen. De beurs wordt omgetoverd tot een inspiratiedorp voor iedereen die graag reist en eropuit trekt. Nieuwe bergvakanties en formules krijgen extra aandacht. Je vindt ons in Hall 3.
 
Kom de vakantiesfeer opsnuiven en laat je inspireren door de talrijke wandelvakanties die we aanbieden. In de zomerperiode verkennen we drie leuke Oostenrijkse bestemmingen in Tirol. Het Paznauntal, het Pitztal en de Achensee vormen de mooie wandelgebieden bij uitstek. In het kader van WalkOn trekken we naar drie idyllische wandelbestemmingen. Laat je betoveren door het Katharenland in Frankrijk, de schoonheid van de Dourovallei in Noord-Portugal of Kos, het eiland van Hippocrates. 

Meer info en tickets voor het Vakantiesalon Antwerpen, klik
hier
 
Fiets- & Wandelbeurs,
de leukste beurs voor je actieve vakantie

  
Wandel tijdens de Fiets- & Wandelbeurs eens naar Wandelsport Vlaanderen vzw op stand C85. De grootste beurs voor fietsers en wandelaars in Europa slaat op 18 en 19 februari as. haar tenten op in Flanders Expo Gent. 
 
In het Paviljoen van de Wandelsport zullen er ook infostanden zijn van de Internationale Tweedaagse Blankenberge vzw, de Vierdaagse van de IJzer en het Organisatiecomité '100km van Ieper'. Verder kom je ook alles te weten over de Vlaamse Wandeldag in Aarschot en Aalst. Op de stand van Vayamundo vind je alle info over het WalkOn-wandelcriterium 2017.  
Wandelsport Vlaanderen vzw voorziet een aantal workshops die zowel op zaterdag als op zondag plaatsvinden: 
  • 10u30 - Gezwollen handen tijdens het wandelen
  • 11u30 - De georganiseerde wandelsport in Vlaanderen
  • 12u30 - EHBO voor de wandelaar
  • 13u30 - Smovey wandelen - wandelwork-out met ringen
  • 14u30 - WalkOn-wandelvakanties
  • 15u30 - Trainingtips voor de langeafstandswandelaar
Wil je erbij zijn, KOOP NU aan voordeeltarief je inkomkaarten. 
 
                  
 
 
 
 
Kantoor Maldegem: Industrielaan 11 bus 3
9990 Maldegem, T 050/40.51.40
info@wandelsport.be 

Kantoor Hasselt: Bedrijfsstraat 10 bus 3
3500 Hasselt, T 011/24.78.20
info@wandelsport.be