Nieuwsbrief H2W | Oktober 2013

H2W
H2W

Krijgt u de juiste informatie, op het juiste moment om uw besluiten te nemen?

H2W Facility heeft de opdracht gekregen voor het opstellen van een business case voor de vervanging van de huidige informatiesystemen voor Inkoop, Financieel, Logistiek, Services en HRM. Marco van de Bilt ervaren adviseur van H2W Facility is in de zomer van 2013 aan de slag gegaan met het voeren van een groot aantal interviews met direct betrokkenen. Daarnaast wordt er een uitgebreide kwantitatieve analyse uitgevoerd. Naar verwachting wordt de business case in oktober 2013 opgeleverd aan de opdrachtgever.

Wilt u meer informatie over dit project of heeft u andere interessen? Wij staan u graag te woord.

H2W

H2W Facility heeft dit op basis van haar vele integrale OK goederen logistieke scans aangetoond. De vele onderzoeken die wij hebben uitgevoerd van de OK goederenlogistiek laten duidelijk zien dat er besparingsmogelijkheden aanwezig zijn. In de huidige situatie zijn de processen vaak niet geborgd en is de afdeling OK teveel afhankelijk van de menselijke (faal)factor. Het verzamelen en beschikbaar krijgen van gewenste betrouwbare data vergt veel tijd. Standaard overzichten zijn er niet of zijn niet direct beschikbaar. Voor een afdeling waar jaarlijks een inkoopomzet van miljoenen wordt gerealiseerd, zijn gestandaardiseerde logistieke processen en goede informatiesystemen noodzakelijk om in control te zijn en te blijven (lean georganiseerd). Realtime managementinformatie is noodzakelijk voor het nemen van de juiste beslissingen op basis van feiten en niet alleen op onderbuik gevoel.

Wilt u meer informatie over dit project of heeft u andere interessen? Wij staan u graag te woord.

H2W

E-healthtoepassingen gericht op zelfmanagement worden nauwelijks gebruikt. Ook de groep die hier in de toekomst gebruik van wil maken, is nog redelijk beperkt. Dat komt naar voren uit de eHealth-monitor 2013 van Het Nationaal ICT Instituut in de Zorg (NICTIZ) en onderzoeksbureau Nivel. Het document is aangeboden aan minister Schippers van VWS.

Lees het volledige bericht.

H2W

De productiegroei van ziekenhuizen over 2012 blijft flink achter bij de gemiddelde groei over de laatste tien jaar. Deze afname is zowel bij de opnamen en dagopnamen, maar vooral ook bij de eerste polikliniekbezoeken te zien.

Lees het volledige bericht.

H2W Magazine

H2W Magazine 2013 is een groot succes met interessante artikelen en interviews. Wilt u ook het H2W Magazine ontvangen? Bel of mail ons en ontvang gratis het magazine per post.

H2W Magazine aanvragen

H2W

H2W
Poort van Veghel 4934
5466 SB Veghel
0413 244 130
info@h2w.nl
www.h2w.nl