Nieuws en Inspiratie - September 2017
 

Elke maand een nieuwsbericht en een pakketje inspiratie waarmee je meteen aan de slag kan in jouw onderneming of team, dat is wat ik je aanbied in de HR @ Your Service nieuwsbrief. Op die manier wil ik ondernemers en personeelsverantwoordelijken helpen met praktische oplossingen voor hun dagdagelijks personeelsbeleid.
 
Deze maand:
  • Nieuws: over een HR Café, over een certificaat, over een FB groep.
  • Inspiratie: over input voor onderzoekers.
  • Wie is….? En nog meer inspiratie.
 
Veel leesplezier!

Marijke
 
 
 
Nieuws
 
Volgend HR Café op 19 oktober 
 
Er staat alweer een volgend HR Café op de planning. Elke editie geeft zoveel energie, dat ik met plezier  nummer 6 in de reeks op het getouw zet. Afspraak op 19 oktober om 19.00 uur. In Berchem deze keer. Inschrijven kan via Eventbrite.
 
 
Virtueel Café 
 
De HR Café Facebook groep groeit gestaag…  Voor de HR Professional die graag deelt, netwerkt, bijleert, contacten legt of gewoon nieuwsgierig is.
 
 
Certificaat kernkwadranten 
 
Ik ben al langer fan van het model van de kernkwadranten van Daniel Ofman. Ik gebruik het heel graag als het gaat over samenwerken in teams.
 
Ik ga mezelf er nog verder in verdiepen en ben van plan een certificering te behalen. Staat op het programma in oktober.  Klik hier voor een filmpje!
 
 
 
 

 
 
 
 
Inspiratie: Laat van je horen! Hogeschool op zoek naar jouw input.
 
 
 
 
Bart 
 
Ik kreeg onlangs de vraag van Bart Van Teemsche van de Hogeschool Gent om mee op zoek te gaan naar onderzoeksthema’s op vlak van Human Resources. Waar hebben KMO’s tegenwoordig nood aan op vlak van HR?
 
Omdat ik heel graag mee werk aan dit soort van initiatieven stel ik de vraag ook aan jullie: ondernemers, bedrijfsleiders van de KMO, personeelsverantwoordelijken in de KMO, HR professionals die weten wat er speelt in de KMO wereld, ….
 
 
De context 
 
Hogeschool Gent heeft naast onderwijs ook onderzoek als kernactiviteit. Binnen de onderzoekslijn “Human Resources” wordt stap voor stap gewerkt aan de  uitbouw van een expertisecentrum HR.
 
Hogeschool Gent wil deze onderzoekslijn nog verder uitbouwen met nieuwe topics. Kenmerkend voor het onderzoek aan de Hogeschool Gent is dat een onmiddellijke meerwaarde en bruikbaarheid voor het werkveld (KMO’s) centraal staan. Contact met KMO’s is voor hen cruciaal. KMO’s worden daarom actief betrokken bij de detectie van de noden en behoeften op het vlak van HR.
 
 
De vraag 
 
Voor de nieuwe thema’s richten de onderzoekers hun pijlen op het proactief verhogen van bevlogenheid bij werknemers of het preventief inzetten op uitval als gevolg van burnout/boreout. De onderzoekers willen graag weten wat de nood is binnen KMO’s op dat vlak.
 
 
 
De enquete 
 
Via deze link kom je terecht op een hele korte enquête met slechts 3 vragen. 
 
Aan de hand van jullie antwoorden kunnen Bart en zijn collega’s dan heel gericht aan de slag. 
 
Alvast hartelijk voor jullie input.
 
Marijke
 
 
 

 
 
 
Zin in een (dagelijkse) portie inspiratie in verband met personeelszaken en Human Resources?  
 
Op de Facebookpagina van HR @ Your Service geef ik elke dag handige tips, kapstokken, nieuwtjes, links naar interessante artikels, enz.
 
 
 
 
 
 

 
 
Wie is Marijke Van Hoorebeeck? 
 
 
Ik ben wat ze noemen een ‘’HR madam” in hart en nieren. Met en voor mensen in organisaties werken geeft mij energie. Ik prijs mij gelukkig dat ik mijn vak – want HR is een vak! – stap voor stap heb mogen leren en uitbouwen in heel verschillende bedrijven. Dat geeft mij nu de mogelijkheid om al die inzichten te delen met zoveel mogelijk ondernemers en personeelsverantwoordelijken in Vlaanderen.
 
Ik ontwikkelde een 5-stappenplan om structuur te brengen in je personeelsbeleid. Aan de hand van een aantal bouwstenen zorg je er zo voor dat je medewerkers elke dag met goesting en engagement komen werken en dat jouw business floreert.
 
Alle info, en nog veel meer op mijn website.
 
 
 
 
Interessant?
Deel deze email dan gerust op sociale netwerken.
Klik op onderstaande knop!
 
 
 
 
 
HR@YOURSERVICE - Marijke Van Hoorebeeck
Doornstraat 311, 2610 Wilrijk (Antwerpen), www.hratyourservice.be
Mobiel: +32 (0)479 64 04 38, E-mail: info@hratyourservice.be