Nieuwsbrief augustus 2014
 
 
 In deze nieuwsbrief:
 
  
VPEB stopt verkoop Dinamo aan particulieren
Per 1 september 2014 stopt VPEB, de ontwerper van Dinamo met de rechtstreekse verkoop aan particulieren. De verkoop gebeurt dan uitsluitend nog via de partners waarmee VPEB al jaren samenwerkt. Reden voor deze koerswijziging is dat VPEB zich wil richten op ontwikkeling, productie en ondersteuning. Dit alles verandert niets aan het productassortiment, de kwaliteit, service, ondersteuning en de gunstige prijzen. Onder het motto "als iedereen doet waar hij 't beste in is", komt dit op termijn de kwaliteit van het product én de service zeker ten goede!
 
 
PiCommIT is sinds 2007 dealer van VPEB en biedt het volledige assortiment: Dinamo voor treinen (Classic en Plug & Play), Dinamo voor auto's (MCC) en Dinamo voor licht en beweging (de OC32 familie). U kunt ons wekelijks vinden op een van de vele beurzen met de Dinamo demobanen, u kunt onze showroom of een workshop bezoeken of uw bestelling plaatsen in onze webshop.
 


Dinamo behuizingen compleet
In een eerdere nieuwsbrief hebben wij de behuizingen voor de Dinamo modules geïntroduceerd en foto's getoond van de behuizing voor de RM-U, de Dinamo processormodule. Inmiddels zijn ook voor de TM44, de OC32 en de UCCIe behuizingen leverbaar. Prijs van deze met de 3D-printer vervaardigde kastjes is € 19,95.
 
      
Dinamo RM-U                                Dinamo TM44                               Dinamo OC32                               Dinamo P&P startsysteem
 
Wij hebben onze aanbieding verlengd tot 31 augustus 2014: een gratis RM-U behuizing bij aanschaf van de Dinamo Plug & Play startset.

Terug naar inhoud

 
Nieuwe Digikeijs producten
De keerlusmodule DR410 is al enige tijd geleden door Digikeijs aangekondigd en is nu leverbaar. De prijs van deze digitale keerlusmodule met geluidsloze fasedraaiing is € 59,95.
 

 
Ook nieuw is LocVision 2.0. Bouw de draadloze camera in een locomotief of wagon en sluit de ontvanger aan op een monitor met AV-ingang en u krijgt het beeld dat de machinist heeft op uw eigen modelbaan! Bekijk in deze video wat er straks op uw eigen baan mogelijk is!
 
  
 
Normale prijs € 199,95, tijdelijk voor € 159,95. Profiteer van deze aanbieding, bestel nu en uw LocVison wordt in september geleverd. Bestellingen voor LocVison die wij in augustus en september ontvangen worden gratis in uw locomotief of wagon ingebouwd. Na 30 september betaalt u hiervoor een bescheiden meerprijs. 
 


Zomeractie: Dinamo OC32/Basic en Dinamo Lichtorgel
De Dinamo OC32/Basic is een universele controller met 32 configureerbare uitgangen voor wissels, seinen, servo's. De OC32/Basic wordt met een seriële poort of een USB-seriële adapter aangesloten op de pc.
 
De normale prijs van de OC32/Basic is € 51,00, maar wordt nu aangeboden voor € 42,50 en PiCommIT neemt ook nog eens de verzendkosten voor haar rekening!
 
Het Dinamo Lichtorgel wordt niet meer geproduceerd, maar wie interesse heeft om 24 uitgangen met allerlei lichteffecten te programmeren, kan een van de laatste exemplaren nu bemachtigen voor slechts € 22,50!
 

 
Korting op Dinamo Plug & Play voor HCC!m leden
Wij bieden HCC!m leden een korting op de Dinamo Plug & Play startset. De normale prijs van deze set is € 325,00, bent u lid van de HCC!m dan betaalt u slechts € 299,00. Ook krijgt u als HCC!m lid 25% korting op al onze workshops.
 
 

Handbediening voor DinaSys DTC draaischijfbesturing
Onze succesvolle DTC draaischijfbesturing voor de Fleischmann/Marklin draaischijven in de schalen Z, N, TT en H0 werkt alleen met een computer. Omdat nog veel modelspoorders met een digitale centrale zonder computer rijden, brengen wij binnenkort een handbediening die via de CAN-bus aan de DTC gekoppeld wordt en waarmee de draaischijf handmatig bediend wordt. Ook kan de draaischijfbesturing dan in een analoge modelbaan gebruikt worden. Omdat de ontwikkeling vordert, verwachten we de handbediening dit najaar te kunnen leveren. We geven u met het onderstaande prototype een kijkje in de keuken, maar natuurlijk wordt de handbediening straks in een handheld kastje geleverd.
 
  
Fleischmann draaischijf voor spoor N                                     Prototype van handbediening
 
Met een aantal drukknoppen en een draairegelaar worden de commando's gegeven en op een LCD-display is informatie, zoals huidig spoor, doelspoor, draairichting af te lezen.
 

 
Binnenverlichting EloTrains Plan D
EloTrains brengt een drietal modellen Plan D op de markt: het Benelux stuurstandrijtuig in twee uitvoeringen en het Meetrijtuig. Voor deze modellen heeft PiCommIT een maatwerk binnenverlichting ontwikkeld, waarmee de front-/sluitverlichting en de verlichting in cabine, keuken en interieur afzonderlijk in- en uitgeschakeld kan worden. Het rijtuig is leverbaar in 2-rail en 3-rail, zowel voor analoog als digitaal bedrijf.
 
Het rijtuig is aan te schaffen in uw modelspoorwinkel.
 
        
DinaSys frontverlichtingsprint
DinaSys binnenverlichtingsprint met electronica voor analoog bedrijf en decoder voor digitaal bedrijf
 

 
Trix Express Club
Op 19 april waren wij in Mijdrecht te gast bij de clubdag van de Stichting Trix Express om het Dinamo systeem te promoten. Omdat het merendeel van de Trix Expressers beschikt over veel authentiek materieel, maar ook moderne digitale treinen, is er vraag naar een systeem dat het rijden met analoge én digitale treinen mogelijk maakt.
 
    
Clubblad                                                        PiCommIT stand op clubdag 19 april in Mijdrecht                           Testbaan van John Schilperoort
 
Het Trix Express Magazine is in juni 2014 met een serie artikelen gestart om dit systeem onder de leden meer bekendheid te geven. Aan de hand van een testbaan en een Dinamo startset beschrijft John Schilperoort de opbouw. Tijdens de clubdag op 29 november in Wezep verzorgt PiCommIT naast doorlopende demonstraties van Dinamo op de Trix Express-baan ook een aantal lezingen.
 

 
Delftse Modelbouw Vereniging
Onlangs heeft deze vereniging, die ondanks dat de naam anders doet vermoeden zijn onderkomen heeft in een voormalig KPN gebouw aan de Binckhorstlaan te Den Haag, besloten hun modulebaan uit te rusten met het Dinamo Plug & Play systeem. Op de website van de vereniging kunt u een artikel volgen met de bevindingen bij het ombouwen van de modules.
 
    
Stationsmodules
 
       
Stationsmodule in Koploper                                                                                  Stukje techniek van een stationsmodule
 


Houten Digitaal
De aanmeldingen van deelnemers aan Houten Digitaal op 13 december komen gestaag binnen. U gaat daar een compleet aanbod aantreffen van wat digitale modelbaanbesturing u kan bieden.
 
Heeft u zelf een leuke digitale toepassing voor modelbaanbesturing of een andere computertoepassing die u bijvoorbeeld gebruikt bij de bouw van de modelbaan, zoals ontwerpsoftware of CNC-fresen, dat kunt u zich op de website van de Modelspoorbeurs Houten nog als deelnemer aanmelden!


Workshop iCar voor Dinamo MCC
Tijdens de Intermodellbau in Dortmund van afgelopen april is door Berros de autovariant van iTrain gepresenteerd: iCar. Deze nieuwe software voor het besturen van modelauto's is speciaal ontwikkeld voor Dinamo MCC.
 
Wij demonstreren onze MCC demobaan vanaf de beurs in Koog a/d Zaan op 14 september met iCar en verzorgen dit najaar ook een aantal workshops iCar. In één avond laten wij u kennismaken met de auto-specifieke zaken van iCar. U kunt deze workshop direct volgen als u al gebruiker bent van iTrain of als u eerst de ochtendsessie van de workshop iTrain Basis gevolgd heeft. De workshops iTrain Basic wordt gegeven op zaterdag en de workshop iCar op de maandag of dinsdag erna, zodat u meteen het geleerde in de praktijk kan brengen.

 
Informatieavonden en workshops
Nog even en de vakanties zijn voorbij, de lange zomeravonden behoren tot het verleden en de barbecue kan opgeborgen worden. Misschien geen prettige gedachte, maar wel hét moment om de modelspoorhobby weer op te pakken. En hoe kan u dat beter doen, dan een van onze informatieavonden of een workshop bij te wonen?
 
We beginnen het seizoen met de gratis informatieavond op 28 augustus. We geven u dan met presentaties en demonstraties een compleet overzicht van digitale modelbaanbesturing voor treinen en auto's. Natuurlijk is er op die avond ook voldoende gelegenheid om uw vragen te beantwoorden of een advies te geven over het automatiseren van uw modelbaan.
 
Aanmelden kan telefonisch (038-3376479), per e-mail (info@picommit.nl) of op de website door een van de onderstaande links aan te klikken.
 
In de bijlage vindt u een handig lijstje met deze workshops!
 
Datum Tijd        Prijs
28 augustus Informatieavond     19.00-22.00 uur Gratis
30 augustus Workshop Dinamo Basis 10.00-16.00 uur € 40,00
1 en 8 september Workshop decoderinbouw 19.00-22.00 uur € 40,00
6 september Workshop iTrain Basic 10.00-16.00 uur € 40,00
13 september Workshop Dinamo OC32 Basis 09.30-12.30 uur € 25,00
13 september Workshop servobesturing 13.00-16.00 uur € 25,00
15 september Workshop introductie digitale modelbaan    19.00-22.00 uur € 25,00
16 september Workshop draaischijfbesturing 19.00-22.00 uur € 25,00
20 september Workshop Dinamo Tools & Testen    10.00-16.00 uur € 40,00
22 september Workshop Intellibox II 19.00-22.00 uur € 25,00
23 september Workshop Dinamo MCC Basis 19.00-22.00 uur € 25,00
25 september Informatieavond 19.00-22.00 uur Gratis
27 september Workshop iTrain Advanced 10.00-16.00 uur € 40,00
29 september Workshop ECoS 19.00-22.00 uur € 25,00
4 oktober Workshop Dinamo Basis 10.00-16.00 uur € 40,00
6 en 13 oktober Workshop decoderinbouw 19.00-22.00 uur € 40,00
7 oktober Workshop Hands-on (alle systemen) 14.00-22.00 uur € 25,00
28 oktober Workshop Dinamo MCC Basis 19.00-22.00 uur € 25,00
30 oktober Informatieavond 19.00-22.00 uur Gratis
1 november Workshop iTrain Basic 10.00-16.00 uur € 40,00
   3 en 10 november Workshop decoderinbouw 19.00-22.00 uur € 40,00
4 november Workshop iCar voor Dinamo MCC 19.00-22.00 uur € 25,00
8 november Workshop iTrain Advanced 10.00-16.00 uur € 40,00
15 november Workshop Dinamo Tools & Testen 10.00-16.00 uur € 40,00
17 november Workshop introductie digitale modelbaan  19.00-22.00 uur € 25,00
18 november Workshop draaischijfbesturing 19.00-22.00 uur € 25,00
22 november Workshop Dinamo OC32 Basis 09.30-12.30 uur € 25,00
22 november Workshop servobesturing 13.00-16.00 uur € 25,00
24 november Workshop Intellibox II 19.00-22.00 uur € 25,00
27 november Informatieavond 19.00-22.00 uur Gratis
29 november Workshop Koploper 10.00-16.00 uur € 40,00
1 december Workshop ECoS 19.00-22.00 uur € 25,00
2 december Workshop Hands-on (alle systemen) 14.00-22.00 uur € 25,00
6 december Workshop Dinamo Basis 10.00-16.00 uur € 40,00
9 december Workshop T4T koppelingen 19.00-22.00 uur € 25,00
16 december Workshop Dinamo MCC Basis 19.00-22.00 uur € 25,00
20 december Workshop iTrain Basic 10.00-16.00 uur € 40,00
22 december Workshop iCar voor Dinamo MCC 19.00-22.00 uur € 25,00
30 december Informatieavond 19.00-22.00 uur Gratis
Alle workshops zijn onder voorbehoud en kunnen geannuleerd of verzet worden bij onvoldoende aanmelding.
 

 
Evenementen 2014
 
U treft ons aan op de volgende beurzen en evenementen.

30 augustus Modelspoorbeurs Houten
6-7 september Terug naar Toen VSM Beekbergen
14 september Treinenbeurs Koog a/d Zaan
20 september Treinenbeurs Joure
27 september Modelspoor Promotiedag Emmen
4 oktober Modelspoorbeurs
Houten
11 oktober Modelspoorbeurs Railrunners Groningen
11-12 oktober Open Dagen VvMrZ Zwolle
18-19 oktober Modelspoor Expo Leuven, België   
24-25-26 oktober Eurospoor  Utrecht
1 november Modeltreinenbeurs Wijchen
8 november Modelspoorbeurs Houten
13-14-15 november Modelspoorshow Zwolle
15-16 november Noordelijke Modelspoordagen Veendam
23 november Treinenbeurs Koog a/d Zaan
6 december Treinenbeurs Joure
13 december Modelspoorbeurs én Houten Digitaal           Houten
20-21 december Modelspoorbeurs Zutphen
3 januari 2015 Open Dag/Nieuwjaarsreceptie PiCommIT Zwolle
Onze deelname aan deze evenementen is onder voorbehoud. Raadpleeg de website voor actuele informatie!
 
In de bijlage vindt u een handig lijstje met deze workshops!
 

 
De PiCommIT nieuwsbrief wordt uitgebracht door: