Hej,
  
Jag hoppas ni haft en bra början på det nya garnåret!  Vår ambition är att fortsätta dela med oss av tips och inspiration under hela året, se det som ett nyårslöfte :) Många verkar sugna på att fortsätta lära sig mer om olika stick- och virktekniker och vårens kursschema börjar ta form, det blir en blandning av gamla favoriter och nya spännande ämnen. Nu släpper vi äntligen platserna till vårens första kurser, läs mer nedan. Skynda dig att boka din plats, varje kurs har bara plats för 10 deltagare.
 
 
Stick- & virkcafé med inspirationsföreläsning med Ivar Asplund
Tisdag 31 januari kl 17.30-19.30 är det dags för stick- & virkcafé igen, denna gång med inspirationsföreläsning av Ivar Asplund, kreativ stickare som bloggar flitigt på AsplundKnits. Ivar kommer att dela med sig av tips om hur han gör när han anpassar en beskrivning efter sina egna idéer. Föreläsningen börjar kl 18.00. Kaffe the, smörgås & kaka kostar som vanligt 30 kr, och det är drop in som gäller - ingen föranmälan. Varmt välkomna!
 
 
 
Ny bok inspirerar till stickäventyr
Den alldeles färska boken Sticka flerfärgsmönster med lyfta maskor av Lotta Bengtson och Madelaine Jansson innehåller en mängd idéer till enkla, snygga och roliga sätt att sticka med flera färger. Här finns inspirerande exempel och provlappar samt några basmönster för den som snabbt vill komma igång med t. ex, en mössa, vantar, muddar eller väska.
 
"Vi provstickade en lapp, blev fast och nu kan vi inte sluta. Det är härligt!" skriver författarna i inledningen. Det är lätt att hålla med dem. Boken kostar 220 kr.
 
 
 
  
REA  REA  REA
Vår lagerrensnings-REA fortsätter, du kan fortfarade fynda kvalitetsgarn i ull, silke, alpaca och bomull till mellan 30 & 50% rabatt. Observera att vi inte har någon bytesrätt på REA-garner. Läs mer om vilka garner vi säljer ut här!
 
 Aktuella kurser
 
Kurs i dubbelstickning
Torsdag 9 februari kl 18.30-21.00

Dubbelstickning är en rolig stickteknik där du stickar framsidan och baksidan av arbetet samtidigt, med två olika färger. Resultatet blir två rätsidor med spegelvända motiv. Vi går igenom grunderna i tekniken genom att sticka några provlappar. Om du sedan vill kan du börja på ett lite större projekt, kanske en halsdukk eller grytlapp eller vad du känner för. Kursledare är Helene Wallin.
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig!
  
Favorit i repris! Lär dig tvåändsstickning!
Söndag 12 februari kl 10.00-15.00 + tisdag 21 februari kl 18.30-21.00
Tvåändsstickning är en mycket gammal teknik där man stickar med två olika trådar som hålls i höger hand och tvinnas om varandra mellan varje maska. Resultatet blir tätt, slitstarkt och mycket vackert. Nu har du chansen att under två kurstillfällen, 12 och 21 februari, lära dig grunderna i tvåändsstickning under ledning av Ivar Asplund. Inga förkunskaper krävs.
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig!
    
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-15