Klik hier om deze email in uw browser te lezen

nieuwsbrief - oktober 2022
www.devroolijkefrans.nl

 

Cultuur weer van start

Uitspanning de Vroolijke Frans wil u weer heel graag vermaken met de live-tonen van geïnspireerde en vooral enthousiaste muzikanten! Het eerste optreden is op zondag 2 oktober van Orkest Servus. Het orkest zal onvervalste zigeunermuziek uit Hongarije en Roemenië laten klinken in het café van de Vroolijkheid.
Het cultuurprogramma is voor de rest van het komende jaar al bijna rond. Voor het programma zie onze cultuuragenda

 
 
 
 

Wild op onze nieuwe kaart

Het wildseizoen is een van de mooiste seizoenen voor horeca Nederland. Traditiegetrouw start het wildseizoen op 15 oktober.

De herfst is ook het seizoen van pompoen en bospaddenstoelen. Daarom starten wij juist in deze week met onze nieuwe herfstkaart. U kunt daar bijvoorbeeld onze heerlijke huisgemaakte hazenpeper of pompoensoep op vinden. Dit past perfect tijdens zo’n natte herfst avond. Of neemt u anders, de niet meer weg te denken, hertenbiefstuk met truffel jus en gebakken bospaddenstoelen.
Ook zullen onze klassiekers zoals de Grolsche champignons en Doesburgse mosterd soep zeker niet ontbreken.

Dit jaar organiseren we weer een wildweek. Deze week serveren wij speciaal een 3, 4, of 5 gangen wildmenu waar vooral het wild centraal staat. Speciaal voor de vegetariërs en niet wild liefhebbers hebben wij deze week ook een ander 3, 4, of 5 gangen menu samengesteld. Dit menu kunt u van dinsdag 1 tot en met zaterdag 5 november bestellen. Op zondag 6 november hebben wij een mooi wild buffet voor u samengesteld. Dit zal traditie getrouw weer worden geopend door de hoornblazers.

U kunt bij alle twee de menu’s een bijpassend wijnarrangement bestellen. Wij kunnen in ieder geval niet wachten! Zie voor meer informatie en reserveren wildweek
Vroolijke groet,
De keuken brigade

 
 
 

The Black Crowes Covertijd

Op donderdag 6 oktober is er weer ‘Covertijd in de Vroolijkheid’ in Broek/Brummen waar deze keer de Amerikaanse rockband the Black Crowes centraal staat. De entree is € 7,50 en de avond begint om 21.00 uur. Er is geen voorverkoop. Als je deze avond dineert, is de entree gratis.
Het repertoire van the Black Crowes zal op de planken worden gebracht door Robert Kersten – gitaar-zang, Harm van Essen – gitaar, Twan Lieftogt – Bas, Olaf Putker – toetsen, Rens Hardijzer – drums en Rik Hardijzer – gitaar en percussie

 
 
 
 

Herfstfestival Broek

Streekbieren, streekproducten en livemuziek

Kom de herfst proeven tijdens het kleinschalige festival 'Herfstfestival Broek' op zondag 23 oktober. Er valt van alles te beleven! Een eerbetoon aan streekproducten met een heerlijke streekbierproeverij en livemuziek. Het evenement start om 13.00 uur en gaat door tot 17.00 uur. De entree is gratis.

Dit jaar extra aandacht voor streekproducten bij zo'n 15 standhouders. Van honing, wolproducten, kunstnijverheid tot schattige baby spullen. Een middag proeven van de bieren die gebrouwen worden in de kleinere brouwerijen zoals Sage bieren uit Brummen, Wolf bieren, en brouwerij Romondt uit Dieren.
Bij onze foodkraam kunt u enkele heerlijke gerechten proeven die bij de herfst passen als voorproefje op onze nieuwe menukaart.

 
 
 

Openingstijden

Na de herfstvakantie dus vanaf 1 november gaan wij weer de wintertijd in dus ook onze openingstijden zullen veranderen.
Di t-m do 16.00-23.00
Vr t-m zo 11.00-23.00
Op dinsdag 25 oktober zijn wij vanaf 16.00 uur geopend (aangezien wij ons personeel na een mooi personeelsfeest een beetje rust gunnen).

 
 
 

Boom op zondag

BoOm Irish Folk

BoOm (Band of Older Man) heeft haar muzikale hart verpand aan de Ierse Folkmuziek, maar schuwt een klein uitstapje naar de Shanty zeker niet. Deze “zeemansliederen” worden in Ierland veelal A capella gezongen en zijn in de Ierse Pubs dan ook veelvuldig te horen.Een aanzienlijk deel van het repertoire van BoOm kan onder de categorie protestsongsworden geschaard. Omdat de teksten veelal zo oud zijn, betreft het vaak een aanklacht tegen de eeuwenlange Engelse overheersing in Ierland.Daarnaast gaat BoOm de balladesen typische Ierse dansmuziek ook niet uit de weg!

 
 
 
 

Covertijd Madonna

Donderdag 20 oktober om 21.00 uur worden de nummers gecoverd van het legendarische Amerikaanse popidool Madonna. Deze coveravond zou in het voorjaar plaats vinden maar kon toen helaas niet doorgaan. Op deze avond dus alsnog meezingen met nummers als Material Girl, Borderline of wat te denken van Who’s that girll!
Dit maal op het podium:
zang – Chantal Nengerman, drums -Michiel Nijs, bas – Erwin Diepenbroek, gitaar – Jos Pelkman, toetsen – Job Bierens, backings – Timmy van Lingen en Milou Ruiterkamp.

 
 
 

Cultuurmenu

 

Dit zijn onze culturele activiteiten voor de maand oktober. Alle activiteiten zijn gratis tenzij anders vermeld. Houd voor actuele info de website in de gaten.

 
 

zo 2 okt - 14.30 u
Servus

onvervalste zigeunersmuziek in ons café

 
 
 

do 6 ok - 21 u
Covertijd Black Crowes
entree € 7,50

coverband vertolkt her repertoire van deze Amerikaanse rockband

 
 
 

zo 16 okt - 14.30 u
BoOm Irish Folk

BoOm (Band of Older Man) heeft haar muzikale hart verpand aan de Ierse Folkmuziek

 
 
 

do 20 okt - 21 u
Covertijd Madonna
entree € 7,50

coverband brengt nummers van het legendarische popidool Madonna

 
 
 

zo 23 okt - 13 u
Herfstfestival Broek

Een eerbetoon aan streekproducten met een heerlijke streekbierproeverij en livemuziek.

 
 
 

wo 26 okt - 20 u
Literair café en open podium

Een literair café georganiseerd door de werkgroep Taalmarkt van de Culturele Stichting gemeente Brummen met schrijver Maria Barnas.

 
 
 

Openingstijden

 

ma gesloten
di t/m zo vanaf 11.00 u.

vanaf 1 november
di-do 16.00 - 23.00
vrij-zo 11.00 - 23.00

Wilt u buiten de gangbare openingstijden een feest of groepsactiviteit plaats laten vinden? Neem dan gerust even contact op! Wij ontvangen u graag. Tel: 0575-561719

 

Menukaart

 

Klik hier voor de aangepaste menukaart.

 

Nieuwsbrief

 

Bent u nog niet op deze nieuwsbrief geabonneerd en u wilt hem wel graag ontvangen klik hier

 

Collega's gezocht

 

Vacature Allround Medewerker Bediening

Vacature Afwas / keukenhulp

Wij zijn weer opzoek naar nieuwe collega’s.
Wij leren jou graag het vak dus ervaring is geen pré, de juiste instelling en mentaliteit wel!

We bieden een super gezellig team en hele afwisselende werkzaamheden. Het draaien van feesten en partijen, biertjes tappen en bedienen op het terras en in het restaurant. Tevens hebben wij een uitgebreid cultuur programma met veel live muziek. We hebben flexibele werktijden en een prachtige locatie. Interesse? Neem contact op via info@devroolijkefrans.nl, bel naar 0575-561719 of stap gezellig binnen en vraag naar Pascal Elshof.

 
 

 

 

De Vroolijke Frans
Knoevenoordstraat 51
6971 LH Brummen (Broek)
Tel: 0575-561719
www.devroolijkefrans.nl