Westerlo - januari 2012
Jaargang 2 - nummer 1
 
Inhoud
 
  
Beste Wensen
 
 
Houten kop? Inwendige mens een beetje "van slag"?
Geen probleem. Onze nieuwsbrief brengt je er wel terug bovenop...
Inderdaad, ook in 2012 valt die elke "eerste" van de maand in je mailbox, boordevol tips en nieuwigheden.
Er zijn nog zekerheden in het leven, mooi toch?!
 
 
 
 
Arnout Hauben weer naar Compostela??
  
Nee, maar wegens groot succes én vorige keer uitverkocht komt Arnout Hauben een tweede keer naar Westerlo.
 
De mensen die hun naam reeds opgaven op de reservelijst, verzoeken we om hun aanwezigheid nog te bevestigen.
 
 
De mooiste verhalen van zijn pelgrimstocht voor Man bijt Hond bundelde Arnout in de achtdelige reeks "Weg naar Compostela" en in het gelijknamige boek. Als vliegende reporter sprokkelde hij, gewapend met camera en microfoon, de meest bijzondere verhalen tijdens zijn reis van 2400 kilometer.
 
 
dinsdag 28 februari om 20.15u.
 
toegang: 4 € - 3 € (-18 en +55)
 
 
 

 
 
 
Film: Turquaze
  
 
klik op de affiche voor de trailer
 
Nadat ze hun vader hebben begraven in Istanbul, keren Timur en zijn twee broers, Ediz en Bora, terug naar Gent. Hun moeder blijft achter in Istanbul. De drie mannen hervatten hun leven maar moeten op zoek naar een nieuw evenwicht.
Terwijl Ediz de dominante vader speelt en Bora met verkeerde vrienden domme dingen doet, probeert Timur zijn vaders droom te realiseren: trompet spelen bij een fanfare. Sarah, de Belgische vriendin van Timur, vindt dat cool, tot ze merkt dat hij amper nog oog heeft voor haar…
 
Een ontwapenend eerlijke kroniek van een Turkse familie in Gent.
 
regie: Kadir Balci - 90 min.
 
donderdag 19 januari om 20.15u.
 
toegang: 4 € - 3 € (-18 en +55)
 
i.s.m.
 
 
Wink@Westerlo: Las Dallas
 
 
Drie gasten uit Westerlo en eentje uit Olen zijn 2 jaar geleden als grap een groep gestart. Ze opteerden voor het Duits als voertaal omdat ze de in het Duits gedubde versie van de soap Dallas zo geweldig vonden. 
In 2010 volgde een cd-voorstelling in 't Debuut : Las Dallas: 8 eigen songs, stevige rock, soms wat alternatiever.
Ondertussen is er een set van covers en eigen nummers waarmee ze voorjaar 2012 op tournee trekken. (tickets en info op www.lasdallas.eu)
 
Bezetting :
Schlagzeug : Wolfgang M. (Bert Eykmans)
Gitarre : Südwein P. (Peter Claes)
Bassgitarre : Schmutziger Herman (Peter Sneyers)
Gitarre und Gesang : Bahnhof G. (Geert Verwimp).
 

naar inhoud
 
klik op de foto voor enkele nummers
 
 
 
Net uit en al in je bib
  
  klik op de cover voor enkele recepten
 
 
Hebben de feestdagen en bijhorende feestmaaltijden weer schade aangericht?
Dan volgt hieronder misschien een oplossing?
 
Gezond koken is een kunst op zich.
Het nieuwe kookboek van Weight Watchers® toont je stap voor stap hoe je het aanpakt. Zowel doorwinterde hobbykoks als beginnelingen kunnen er heel wat van opsteken.
 
Meer dan 80 eenvoudige recepten, helder geïllustreerd, die perfect passen in een evenwichtig voedingspatroon.
 
In het boek vind je ook hoeveel ProPoints® elk recept bevat. Dit mooie en praktische kookboek is niet enkel voor fervente lijners, maar ook ideaal voor wie enkele kilootjes wil verliezen of gezonder gaan leven.
 
 
Andere blikvangers:
 
Het feesten toch nog niet moe?
 
Alleen al door zijn formaat is Aan tafel een aandachtstrekker. Lijvig is een understatement voor een boek met zeshonderd pagina's en meer dan 300 verrassende brasseriegerechten. 
 
Vergeet de toastjes, de lepelhapjes en de bakjes met nootjes of chips en ga met je tijd mee: serveer je hapjes in een glaasje en noem ze 'verrines'. In Feestelijke verrines staan tal van originele en smakelijke ideeën voor hartige en zoete variaties.
 
 
 
 
 
Elio Di Rupo: leven en visie schetst het levensverhaal, de politieke kijk en het persoonlijke engagement van onze huidige premier.
 
 
VRT -wielerjournalist Michel Wuyts en fotograaf Jelle Vermeersch maakten samen Cyclocross. In dit boek nemen ze je op een gepassioneerde manier mee in de wereld van het veldrijden.
 
Nog maar 27 jaar jong zijn en al een biografie op de markt brengen, de (voormalige Russische) hinkstapspringster Svetlana Bolshakova had echter voldoende redenen om haar levensverhaal in boekvorm uit te brengen: Svetlana: springen voor het leven.
 
Elke 34 seconden komt er in de Verenigde Staten een immigrant het land binnen. In 2004 was dat De Morgen-journalist Tom Vandyck.  Eerst als "resident alien" en later als genaturaliseerde Amerikaan borstelt hij met Amerika zoals het is een portret van de gespleten recente geschiedenis van zijn tweede vaderland. Hier een luisterfragment.
 
 
De Britse auteur Anthony Horowitz schreef een nieuw verhaal binnen de Scherlock Holmes-canon: Het huis van zijde. Sir Arthur Conan Doyle keek mee over zijn schouder en zag dat het goed was.
 
22-11-1963: de moord op J.F. Kennedy. Er zijn veel mensen die geloven dat de wereld er nu veel beter aan toe zou zijn als die moord voorkomen had kunnen worden. Jake Epping krijgt onverwacht de kans om precies dát te doen. In zijn favoriete hamburgertent bevindt zich een doorgang naar 1958. Jake aarzelt niet, neemt een nieuwe identiteit aan en reist naar het verleden...
 
Al twaalf jaar vormt de kunstenares Claire Paagman met haar man Axel en zijn dochter Josefien een hecht gezin. Maar sinds deze laatste haar stiefmoeder een geheim heeft toevertrouwd, is het gedaan met de harmonie. Maar wie durft als eerste de waarheid open en bloot op tafel te leggen?
Renate Dorrestein laat in De stiefmoeder een nieuw samengesteld gezin ontploffen.
 
 

klik op de cover voor een fragment
 
 
 
 
De klassieke driehoeksrelatie in een nieuw jasje. Jeffrey Eugenides, geprezen als een van de grootste Amerikaanse auteurs van deze tijd, doet het met verve in Huwelijk.

Hersenspinsels is de intrigerende roman van Alice LaPlante over een van moord verdachte vrouw die aan Alzheimer lijdt en wanhopig probeert haar afbrokkelende identiteit vast te houden.
 
Sinds haar puberteit lijdt Maaike (49) aan smetvrees en controledwang. In Slaaf van mijn gedachten volgt Marte van Santen deze vrouw vóór, tijdens en na haar dagbehandeling bij de speciale dwangpoli. Lukt het haar om een slopend patroon te doorbreken?
 
In Vervolging van Alessandro Piperno belandt een succesvolle kinderoncoloog in een Kafkaiaanse hel als hij wordt beschuldigd van onkuise handelingen met een twaalfjarig meisje.
 
Lioness: Hidden Treasures is het derde album van de in juli 2011 overleden Amy Winehouse. De plaat bevat twaalf nummers, waarvan een aantal nooit eerder uitgebracht. 
 
Voor Ceremonials hebben Florence & The Machine twaalf tracks bij elkaar gebracht: een waardige opvolger van Lungs, maar melancholischer en soberder.
 
Editors-frontman Tom Smith en ex-Razorlight-drummer Andy Burrows hebben dé kerstplaat van het jaar opgenomen: Funny Looking Angels.
 
 
 
 
klik op de cover voor een voorproefje
 
Bart Peeters bergt zijn gitaar even op en sluit zijn muzikale periode af met deze uitstekende verzamelaar: Het beste en tot nog eens.
 
De voormalige zangeres van Hooverphonic gaat haar eigen weg. Met  For the Beauty of Confusion levert Geike een diepzinnig en verrassend album af dat breekt met het verleden en toch vasthoudt aan haar eigen stijl.
 
Een nieuwe vintage Tom Waits: Bad as me.
 
 
 
Lulu bezingt het tragische lot van een gewezen diva die in de prostitutie terechtkomt. Lou Reed en Metallica slaan de handen in elkaar op dit album.
 
De woelige carrière van Marco Borsato leverde al een pak straffe nummers op. Al zijn hits vind je op deze ultieme Best Of.
 
A Foot in the Door: the Best of Pink Floyd is een collectie van singles, gekozen door de groep zelf.
 
 
 
 
 
klik op de cover voor fragmenten
 
 

 
klik op de cover voor de trailer
 
De gemene Gargamel probeert De Smurfen te pakken te krijgen, maar ze slagen erin te ontsnappen via een magische poort die enkel bij "blauwe maan" opengaat. Zo komen ze terecht in het hart van New York... Een wervelend 3D-avontuur.
 
Adèle - Live At The Royal Albert Hall bevat het volledige optreden plus 'behind the scenes' beelden.
 
Wat startte als een gek idee is uitgegroeid tot een heuse langspeelfilm waar meer dan duizend mensen uit Schellebelle en omstreken dag en nacht aan hebben gewerkt. De inwoners spelen de hoofdrol, enkele bekende acteurs mogen figureren: Schellebelle 1919
 
Paaszondag, 4 april 2010: De Ronde van Vlaanderen: Jan Eelen slaagt erin om fictie en realiteit tot 1 groot geheel samen te voegen waarbij 40 karakters mee opgaan in het verhaal van De Ronde.
 
 
 
 
 

Lea's Lijstje
 
Elke maand schotelt iemand van onze medewerkers je enkele aanraders voor.
Een boek dat je écht niet mag missen, een film die er gewoon om vraagt om bekeken te worden, een muziekpareltje om van te genieten,...
 
Aan jou om hiervan te proeven!
 
Hier Lea's Lijstje!  
 
 
  
 
 
Het zomerhuis - Marcia Willet
 
De jonge schrijver Matt zou moeten genieten van zijn eerste bestseller, maar in plaats daarvan rouwt hij om de dood van zijn moeder en zit zijn relatie in het slop. Wat hem echter het meeste dwarszit is de inhoud van een houten doosje dat zijn moeder hem heeft nagelaten...
Geknipt voor jou - Chantal van Gastel
 
Hannah is jong, single en heeft één droom: het opzetten van een eigen modelabel. Maar voorlopig moet ze het doen met haar baan als assistente van Anna-Lee. En dan is er nog die arrogante advocaat Frank wiens zoontje ze door een vreemde samenloop van omstandigheden heeft opgehaald van de crèche en even op haar kantoor verstopt.
 
Het boek leest vlot, is een heerlijke feelgoodroman, herkenbaar, hilarisch en meeslepend. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Een kus in Havana - Michelle Jackson
 
Emma, Louise en Sophie zijn zussen. Als Emma, na de dood van haar man Paul, ontdekt dat hij 2 tickets voor Cuba had besteld, maakt ze de reis met haar jongste zus, niet wetende dat die al 3 jaar een relatie met Paul had. Louise ontmoet ondertussen haar vroegere geliefde weer en moet een keuze maken met wie ze verder wil. 
 
Een makkelijk te lezen roman waarin rivaliteit en familieruzies centraal staan, maar waarin ook sterke karakters naar oplossingen zoeken.
 
 
 
Nog tips van Lea vind je hier
 
 
 
 
 
 
Kasteelpark 5 - 2260 Westerlo - info@bibwesterlo.be - 014 54 94 62
Wens je deze nieuwsbrief niet langer te ontvangen, klik dan op de link hieronder: