Nieuwsbrief | jaargang 29 | no 284 |oktober 2015
 
PORTRET
Erik Suidman | Philip Akkerman
twee markante portretschilders
17-10 t/m 22-11
Een unieke duo-tentoonstelling waarin werk te zien is van de Utrechtse portretschilder Erik Suidman en de vermaarde Philip Akkerman. Beide schilders hebben een ongekend grote productie, gedrevenheid en geduld. Suidman en Akkerman confronteren de kijker met een eindeloze reeks portretten.
 
Tussen het grotere werk door maakte Erik Suidman af en toe een portretje, steeds op hetzelfde formaat, 18 x 24 cm. De laatste anderhalf jaar heeft hij als een bezetene gedisciplineerd doorgewerkt aan deze reeks en 1300 portretten op dit formaat geschilderd in verschillende technieken. Tijdens PORTRET wordt de gehele productie als een soort behang uitgerold over de muren. Het effect is duizelingwekkend. In thematisch opzicht wordt er een bak ellende over de toeschouwer uitgestort waar ook om gelachen mag worden.
 
In januari 1981 had Philip Akkerman zin om eens een paar zelfportretten te gaan schilderen. Hij was zich er toen nog niet van bewust dat hij nooit meer iets anders zou doen. Tot vandaag schilderde hij er ongeveer 3600 waarmee hij zich afvraagt wat dit bestaan van ons is: 'Ik vind het totaal niet interessant wie ik ben. Dàt ik er ben, dat vind ik schokkend.'
 
Opening: zaterdag 17 oktober 16.00 uur door Caz Egelie, student kunsteducatie en maker
 
Culturele Zondag Alles Kids 18 oktober

Kinderworkshops Portret
Tijdens de Culturele Zondag wordt er een kinderworkshop (Zelf)portret gegeven door Erik Suidman en zijn er workshops KinderKunst door kunstenaars van de Vlampijpateliers KinderKunstDagen..
 
Kijk voor meer info hier

 

 
Oogopslag
Performance door Caz Egelie, Roos Nieboer, Tim de Gier en Jesse Steenkist (HKU)
Een performance waarin het maakproces van een zelfportret teruggebracht wordt tot zijn essentie en het publiek uitgedaagd wordt om mee te kijken...

 
 
16 oktober Podiumavond
Marcel Brosens: Van Mij
Tijdens UtrechtDownUnder-Onder Controle exposeerde Marcel Brosens, in de gevangenis een sokkel met een stapeltje briefjes van vijf euro. Tegenover de sokkel hing een spiegel en in de hoek van de cel een camera. Wat is er met het stapeltje gebeurd? Kon de bezoeker zich inhouden of nam hij een gokje... de camera weet meer dan wij.
 
Kom kijken naar de filmbeelden en luisteren naar Marcel's bevindingen.
 
Aanvang: 20.00 uur / Ingang via de Lange Jufferstraat / toegang gratis
 
'Van Mij'- Marcel Brosens / UtrechtDownUnder - Onder Controle 2015.
 
Kunstliefdeprijswinnares 2015
Thera Clazing

 
Tijdens de Culturele Zondag op 6 september werd de Kunstliefdeprijs 2015 uitgereikt aan Thera Clazing. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 1500 euro en een tentoonstelling in Kunstliefde in 2016.
 
 
 
Uit het juryrapport: Haar werk toont brutaliteit, je moet ook wel brutaal zijn als je grote vellen papier te lijf gaat zoals zij doet. Niet lullen maar doen, staat op haar website en ze doet het. Haar oeuvre is nog klein, belooft iets, dat vraagt tijd. We kijken vol spanning uit naar haar ontwikkeling en zijn benieuwd of zij in de toekomst blijft verrassen zoals zij deed met haar werk op de tentoonstelling Medio Prosper van de Belofte 10.
 
De Belofte 11 komt er aan; en krijgt een nieuw jasje!

De Belofte is een project van Kunstliefde voor jonge recent afgestudeerde kunstenaars. In dit traject krijgen ze de kans om na hun afstuderen in groepsverband toe te werken naar een tentoonstelling. Afgelopen twee jaar werd de Belofte begeleid door Lou Vos, Daan Bramer, Esther Hoogendijk, Dirk den Hartog en Buba Cvoric.
Vanaf november neemt Henk Logman het stokje over en start met een nieuwe format. Samen met Daniëlle Frenken (HKU 2012) en Mathieu Klomp (HKU 2013 / Kunstliefdeprijs 2014) gaat hij de nieuwe lichting begeleiden. Te beginnen met een pop-up expositie begin januari 2016 van 20 door Kunstliefde geselecteerde talenten. Publiek, Kunstliefde-leden en een vakjury kiezen tijdens de Pop-up de 10 kunstenaars die vervolgens een traject mogen volgen tot aan de expositie in mei.
 
Ben je een startende kunstenaar, afgestudeerd in 2015 en heb je belangstelling om mee te doen? Meld je dan aan via belofte@kunstliefde.nl. Meer informatie is binnenkort te vinden op de website, facebook en in de volgende nieuwsbrief.
 
Ken je een jonge kunstenaar die hiervoor in aanmerking komt, stuur deze mail dan door.
Zie doorstuur-link onderaan deze nieuwsbrief.
 
 
Laatste week! t/m 11 oktober
 
Najaarstentoonstelling met werk van kunstenaars die aangesloten zijn bij Kunstliefde. Kunstliefde heeft ruimt 100 werkende kunstenaarsleden. De tentoonstelling laat een selectie zien van werk, een gevarieerd beeld; een weergave van hun inspiratie, fascinatie en beeldtaal. Schilderijen, beelden, fotografie, video en meer. De werken zijn te koop en voor Kunstlievende leden is er natuurlijk korting.
 
[v.l.n.r.: installatie van Marie-Line van Vuuren, 3 dimensionale beelden van Toes Dalmulder, tekening van Joop Stolk]
Lid worden van Kunstliefde
 
Als kunstenaar of kunstliefhebber kan je lid worden van Kunstliefde. Als lid ondersteun je de vereniging en steun je (Utrechtse) kunst. Kunstenaars kunnen een paar keer per jaar deelnemen aan de ledententoonstellingen en collega's ontmoeten / netwerken. Voor kunstliefhebbers zijn er diverse activiteiten en korting op aankoop van kunstwerken. Je ontvangt uitnodigingen voor openingen, podiumavonden en de maandelijkse nieuwsbrief.
 
Lidmaatschap staat open voor professioneel beeldend kunstenaars uit Utrecht maar ook van buiten de stad. Voor jonge kunstenaars is er een gereduceerd tarief. Voor kunstenaars is er een ballotage. Je kunt je aanmelden via mail@kunstliefde.nl. Inleveren portfolio vóór 15 januari.  Meer info en voorwaarden via lidmaatschap kunstenaars of kunstliefhebbers.
 
Welkom bij Kunstliefde!
 
 
 
Bezoek de website  |  Volg Kunstliefde ook op facebook  en twitter
 

 
Kunstliefde | Nobelstraat 12A 3512 JA Utrecht | mail@kunstliefde.nl |(030) 231 42 18
Openingstijden: woensdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur