Nieuwsbrief H2W | Maart 2014

H2W
H2W

Bezoek HIMSS 2014: We change Healthcare

Met dit thema werd de studiereis van H2W Partners naar HIMSS 2014 met Heliview vorm en inhoud gegeven. Onderwerpen als waar moet het naar toe met personal health record en EPD, wat wordt de rol van de cliënten/patiënten en wat gaat dat betekenen voor de zorg en ICT. Kunnen moderne ontwikkelingen uit de industrie vertaald worden naar toepassingen in de zorg. HIMSS analytics, EMRAM classificaties, de betekenis van de accountable care organisaties (ACO), apps en games voor de zorg gaan zeker leiden tot innovaties in de zorg. Het belang van IHE is nog eens duidelijk gemaakt aan de hand van concrete toepassingen. De senior director van Microsoft deelde zijn visie op innovaties en inspireerde op energieke wijze het publiek. Een geplande rondleiding bij enkele internationale EPD leveranciers verschafte inzicht waar spelers op dit gebied staan. Deelnemers spiegelden de eigen situaties hieraan en zo werd een beeld verkregen van onderwerpen waar mogelijk in de eigen organisatie voordeel mee te behalen is. Kortom een uiterst geslaagd HIMSS bezoek.

Wilt u meer informatie over HIMSS 2014 of heeft u andere interessen? Wij staan u graag te woord.

H2W H2W

Correct declareren is één van de speerpunten in het toezicht van de NZa. Onterecht hoge declaraties leiden tot onnodig hoge zorgkosten, die consumenten via de premies voor de basisverzekering betalen. Het is van belang dat verzekeraars en ziekenhuizen er alles aan doen om goed declareren te bevorderen. Recent is een groot ziekenhuis door de NZa beboet voor 2,5 miljoen euro wegens het niet correct declareren.

H2W heeft in diverse ziekenhuizen onderzoek gedaan naar de bronregistratie en heeft dientengevolge het declaratieproces verbeterd. Door aanscherping van de regelgeving rondom registratie en declaratie, door optimalisatie van de interne controle en door verbetering van de ICT-ondersteuning helpen wij u uw declaratieproces te verbeteren.

Wilt ook u een hoge boete voorkomen? Wij helpen u graag!

H2W

H2W Facility heeft op basis van haar vele OK goederen logistieke scans aangetoond dat het koppelen van de OK planning (uit het EPD) aan het Inkoop, Logistiek en Financieel systeem (ERP) optimalisatie en kostenbesparingen mogelijk maakt. Op basis van planning en realisatie wordt de herbevoorrading automatisch aangestuurd. Magazijnvoorraden worden direct aangepast en inkooporders worden direct verstuurd. Altijd betrouwbare informatie over verbruik en kostprijs van een operatie.

Wilt u meer informatie over OK goederenlogistiek of heeft u andere interessen? Wij staan u graag te woord.

H2W

Nederlandse ziekenhuizen doen het ten opzichte van andere Europese landen relatief goed in healthcare IT. Acht ziekenhuizen hebben niveau 6 in de adoptie van informatie- en communicatietechnologie bereikt. Dat meldt HIMSS Europe op zondag 23 februari op de openingsdag van ‘We Change Healthcare’, de studiereis van Heliview in samenwerking met Skipr naar de Himss2014 in Orlanda, Florida.

Lees meer...

H2W

Waar bedrijven in andere sectoren social media met succes inzetten, blijft de zorg nog achter. Daardoor laten zij kansen onbenut. Dat blijkt uit #gezondcommuniceren2014, een landelijk onderzoek naar de inzet van social media onder een brede selectie van zorg- en welzijnsinstellingen.

Lees meer...

H2W

H2W
Poort van Veghel 4934
5466 SB Veghel
0413 244 130
info@h2w.nl
www.h2w.nl