Innehåll
 
- Erfarenheter
- Namnförslag
- Enkel övning
- Picklade grönsaker

 
Klicka på bilderna för att se några roliga videoklipp
 
 

 
Birds just want to have fun
 
 
 
Svårare än vad det verkar
 
Citat 
 
 
 
Never look down on people unless you are helping them up.

The optimism revulotion
 
 
 
 
Smartare med åldern
 
Jag fick för några veckor sedan ta beslutet att inte ställa upp i Midnattsloppet som under några månader varit en inspiration i min träning. Jag började komma i riktigt bra form och hade kapat sex minuter på milen sedan jag började träningen. I samband med ett träningspass fick jag problem med kramp i vaderna efter jag sprungit några kilometer. Jag hade samma problem för några år sedan och lyssnade inte den gången på kroppen och då tog lång tid innan jag var helt återställd.
 
Även om det även denna gång var svårt att inte fortsätta så har jag blivit klokare med åldern och tänker mer på långsiktig hälsa än kortsiktiga resultat.

Apropå ålder och prestation tyckte jag att det var roligt att se Jörgen Persson i OS. 47 år ung ställde han upp och vann ett par matcher mot motståndare som var betydligt yngre.
 
Hur ser du på din långsiktiga hälsa?
 
Vad ska nästa bok heta?
 
Namnet på boken var redan bestämt när jag fick förslag på ett nytt namn för som jag också gillade. Det skulle vara värdefullt att få din input på boken som handlar om stress ska heta. I boken får du reda på vad stress är och varför det kan vara livsviktigt. Hur det påverkar dig negativt (minnesproblem, lättirriterad, ljuskänslig, risk för hjärtinfarkter och mycket mera), samt framförallt vad du kan göra åt det. Både som enskild person men även om du arbetar med strategier och/eller om du leder andra människor. Det handlar om att prestera lika mycket (eller mera) som i dagsläget men med mindre psykisk och fysisk belastning. Att forsätta arbeta hårt när man inte är utvilad eller inte har rätt förutsättningar är som att springa med mjölksyra i benen, du kämpar hårt och det går långsamt - ineffektivt med andra ord. Nu när du vet vad boken handlar om vilket namn och omslag tycker du passar bäst? Rösta genom att gå till http://www.personbasta.se/survey.htm 
 

 
Aktivering av abduktorer och adduktorer
 
  
Bra tränade muskler som hjälper dig med sidledsförflyttningar är användbara i många idrotter och hjälper i vardagen till med muskelbalansen i bäckenet. Här är en enklel övning som du kan köra nästan när som helst. Klicka på bilden för att köra igång filmen.
  
Picklade grönsaker med fetaost
 
 
 
Det går utmärkt att lägga in grön- och rotsaker på den här tiden av året och sedan njuta av dem vid ett senare tillfälle. Det går också bra att bara låta det stå några timmar och sedan få en spännande smakupplevelse till middagen.
 
Grunden i inläggningen kommer från ICA:s tidning buffé. 1/2 dl vitvinsvinäger, 1 dl socker och 2 dl vatten. Häll allt i en skål och vispa tills sockret har löst sig. Själv hade jag ingen vitvinsvinäger utan använde vaniljvinäger (blev också gott). Skär morötter, rädisor och broccoli i mindre bitar och lägg i en glasburk. Häll sockerblandningen över och vänd på burken då och då. Efter några timmar har grönsakerna fått en god sötsur smak av lagen och denna smak passar alldeles utmärkt till fetaost.
 
Just denna inläggning smakar gott men ser inte så fräsch ut efter någon dag eftersom både morötter och rädisor färgar lagen i orangeröd färg.
 
Skapa en bra, hälsosam och glädjande slut på sommaren.
 
Jan Tern
 
Vi hörs om en månad i nästa månads nyhetsbrev.
 
Vill du kontakta mig når du mig på något av följande: Tel:0768-147080  eller
 
Personbästa Förlag & Event AB  www.personbasta.se