Pyreneeën Challenge 2018 Nieuwsbrief 
 
Informatiebijeenkomst Pyreneeën Challenge
Op 10 maart vond in een prachtige zaal in Leerhotel ‘het Klooster’ de informatiebijeenkomst van Pyreneeën Challenge 2018 plaats. 
Op het programma stonden algemene onderwerpen als: wat is een (energie-)stofwisselingsziekte en de besteding van de sponsorgelden. Naast de algemene informatie was er veel ruimte voor informatie over de Pyreneeën Challenge: Hoe ziet een challenge-dag er uit? Waar verblijf je? Welke routes zijn er? Wat zijn de taken van vrijwilligers? 
 
Aan deelname aan de challenge is een financiële en een sportieve prestatie verbonden. Iedere deelnemer moet minimaal €750,- sponsorgeld inzamelen. Tijdens de  informatiebijeenkomst werden tips gegeven in hoe dit voor elkaar te krijgen.
 
Ook de sportieve prestatie vraagt een gedegen voorbereiding. Pyreneeen Challenge deelnemer Harry Dohmen van www.thecyclingexpert.nl  kan jullie hierover veel extra informatie geven.
 
Op www.ride4kids.nl kun je vrijwel alle informatie terug vinden.
Heb je vragen, mail dan naar info@ride4kids.nl.
 
Houd voor actuele informatie de nieuwsbrieven goed in de gaten. Hierin wordt informatie gegeven, maar ook gevraagd. Wees hier alert op!

De organisatie van de Pyreneeën Challenge kijkt er naar uit jullie (weer) te ontmoeten bij de eerste clinic op de Posbank of bij één van de andere clinics.
 
Clinics
In voorbereiding op de Pyreneeën Challenge organiseeert Ride4Kids drie clinics. Het zijn leuke momenten om te trainen, de sfeer te proeven en mede-challengers te ontmoeten. Wees er dus bij!
 
  7 april clinic 1, de Posbank

Tijdens deze clinic worden de spieren opgewarmd op de Posbank, een mooi en glooiend heidelandschap.  Er is een aantal lussen uitgezet die allen vertrekken en terugkomen bij paviljoen 'de Posbank'. Zo kom je niet alleen voorafgaande en na de clinic challengers tegen maar ook tijdens het fietsen. Altijd leuk!
  • Lokatie: Posbank, Rheden
  • Aanvang: 10:00

 6 mei clinic 2, Zuid-Limburg

Na de Posbank wordt in Zuid-Limburg een tandje bijgeschakeld op één van de lussen van de Amstel Gold Race.
  • Lokatie: Amstel Gold Experience, Valkenburg 
  • Aanvang: 10:00
 
 23 en/ of 24 juni clinic 3, Ardennen
 
Een mooie voorbereiding op de lange beklimmingen in de Pyreneeën zijn de beklimmingen in Trois-Ponts (Belgische Ardennen). Tijdens deze clinic kun je deelnemen aan een klim- en afdaaltraining gegeven door deelneemster en ex-profwielrenster, Laura Verhoeven.
  • Lokatie:Trois-Ponts, Ardennen 
  • Aanvang: 10:00 
 
Inschrijven voor de clinics doe je hier (https://www.ride4kids.nl/deelnemers/clinics/)

 
Shirt- sponsoren gezocht!
Tijdens de Pyreneeën Challenge dragen alle deelnemers en vrijwilligers een Ride4Kids tenue. Fietsers, hardlopers en wandelaars dragen speciale sportkleding en vrijwilligers een polo.
 
Het Ride4Kids tenue is bedrukt met logo's van sponsoren. Ken jij een bedrijf of organisatie die iets wil betekenen voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte? Een bedrijf dat wil schitteren op de tenues van de Pyreneeën Challenge? Kijk hier.
 
Veel deelnemers dragen hun sporttenue niet altijd tijdens de challenge maar ook daarna nog. Als bedrijf is dit dus een mooie manier om te adverteren. 
 
Het sponsorbedrag van een shirt-sponsor wordt, zodra dit ontvangen is, bijgeschreven bij het team of bij de deelnemer die de shirt- sponsor met Ride4Kids in contact heeft gebracht. Inschrijven als shirtsponsor is mogelijk tot 7 april 2018.
 
Tourtochten georganiseerd door deelnemers!
Naast de door Ride4Kids georganiseerde clinics zijn er een aantal clinics of tourtochten die door deelnemers worden georganiseerd.Ook dit zijn mooie trainingsmomenten die zeker de moeite waard zijn!
 
Tijdens het uitbrengen van deze nieuwsbrief komt het bericht dat clinic 0 in verband met slechte weersvoorspellingen geannuleerd is. Jammer, dat deze leuke clinic van
team 'Luctor et emergo' uit Zeeland dit jaar niet door kan gaan.
 
29 maart Sponsor-diner Ven2Cops Ride4Kids
donderdag 29 maart 2018 bij restaurant Wiqui aan de Fruiteniersstraat 2 te Zwijndrecht een sponsordiner. Aanvang 19.00 uur inloop vanaf 18.30 uur.
De prijs voor een drie gangen (keuze ) menu inclusief drie consumpties bedraagt 45 euro per persoon.

Heb je zin in een gezellig etentje voor een goed doel geef je dan op via jfverschoor@upcmail.nl of per whatsapp/sms of telefoon nummer : Fred 0640173110/ Hennie 0641584793.Vriendelijke groeten Hennie en Fred Verschoor.
Hopelijk tot 29 maart 2018.
www.ven2cops.nl
 
19 mei Toertocht Team Ruben Op zaterdag
19 mei organiseert Team Ruben in samenwerking met Café ’t Veerhuis een toertocht van 85 of 120 kilometer. Deze tocht start tussen 9.00 en 11.00 bij cafe 't Veerhuis in Bruinisse, waarna via Brabant, de Hoekse Waard en Goeree- Overflakkee gefinshed wordt in Bruinisse.

Bij de start staat koffie of thee met een Zeeuwse bolus voor je klaar. Onderweg is er een lunchpost en zijn er twee verfrissingsposten. Na afloop is er gelegenheid om te douchen bij de Jachthaven van Bruinisse.
 
In café t Veerhuis kun je op adem komen en genieten van muziek van de band 'Back on Track'.
 
Wil je je energie aanvullen voordat je weer naar huis gaat?
Schrijf je dan in voor het lopend buffet wat vanaf 17.00 in het café geserveerd wordt. ’s
Avonds is er voor (oud-)deelnemers van Ride4Kids een reünie in het café.
 
Wil jij kennismaken met andere deelnemers van de Pyreneeën Challenge dan ben je hier natuurlijk ook van harte welkom!
 
  • Inschrijfgeld: Deelname toertocht excl. lopend buffet: € 10,00
  • Deelname toertocht incl. lopend buffet: € 22,50 (incl. 2 consumptiebonnen)
  • Deelname reünie zonder toertocht incl. buffet: € 12,50 (incl. 2 consumptiebonnen)
 
Voor info en inschrijving ga naar: https://www.facebook.com/events/166082090673707/
 
26 mei Shared dinning Benefietdiner
Binnenkort meer nieuws, maar noteer de datum alvast in de agenda.
Vorig jaar was het een groot, gezellig, culinair en smakelijk succes.
Dat wil je niet missen! De opbrengst is weer voor Ride4Kids.
 
In september hoop ik als deelnemer binnen team Ven2Cops weer mee te doen aan de Pyreneeën Challenge. Harriëtte en Piet van Hofstede de Paradijshoeve in Ridderkerk leveren ook dit jaar weer een fantastische bijdrage door hun locatie en kookkunsten voor ons ter beschikking te stellen! Dus: SAVE THE DATE!
 
16 juni Ven2Cops Proloog
De zevende editie van de Ven2cops-proloog staat gepland op zaterdag 16 juni 2018.
Het wordt een unieke surprise-tocht over 100 km.
 
Laat je verrassen samen met die andere 100 fietsfanaten en steun met je deelname Ride4Kids en Support Casper!
 
Zie voor meer informatie de website: https://www.ven2cops-proloog.nl/

 
Social Media
Natuurlijk zijn wij ook actief in de sociale media. Je kunt ons volgen op: Facebook, Instagram en Twitter.
 
Je kunt je aanmelden op:
 
 
(C)2018 Stichting Ride4Kids
 
Hemrikkwartier 74 | 7813 AB Emmen | Telefoon: +31 (0) 619348375
KvK: 01146789 (te Emmen) | IBAN: NL56RABO0105449202