Voorwoord
De tweede helft van het schooljaar is in volle gang. Op de scholen zijn de aanmeldingen van de leerlingen uit groep 8 binnen. De formaties worden overal vastgesteld en na de meivakantie start de eindexamen-periode. Onze jongeren richten zich op de toekomst; op een nieuwe start op de middelbare school en op vervolgopleidingen.  
 
Ook binnen het samenwerkingsverband richten we ons op het komende jaar en op de toekomst. Zo zijn we bezig met de doorontwikkeling van het project Jeugdhulp op school. Met de borging van het project Interprofessioneel samenwerken zijn we nu bezig met de laatste stap. We zijn ook al druk bezig met het ontwerpen van onze expeditie in 2025. Het thema zal spectaculair worden.
 
In deze nieuwsbrief vind je onder andere het overzicht van activiteiten voor jongeren die in de meivakantie georganiseerd worden in de regio Noord-Kennemerland. In de komende tijd worden er ook diverse bijeenkomsten voor professionals georganiseerd, waaronder onze bijeenkomst expeditie onderzoek op 23 mei. Ik kijk uit naar je komst.
 
Voor nu wens ik je veel leesplezier en alvast een fijne meivakantie toe.
 
Hartelijke groet,
 
Barbara Gubbels
Directeur-bestuurder
Activiteiten voor jongeren in de meivakantie

In de meivakantie worden diverse activiteiten georganiseerd voor jongeren in de regio Noord-Kennemerland. Klik hier voor het overzicht.
De Staat van het Onderwijs 2024

De inspectie heeft de Staat van het Onderwijs 2024 gepubliceerd. In dit rapport worden feiten en cijfers samengebracht. Met de belangrijkste trends en ontwikkelingen en aanbevelingen. Klik hier voor het rapport. 
Deadline aanvraag beschikkingen TLV/TBV/TVIA - 3 juni 2024

Alle aanvragen die uiterlijk maandag 3 juni 2024, 16.00 uur zijn aangeleverd door de school en ontvankelijk zijn verklaard door de secretaris van Commissie van Toewijzing worden nog voor de zomervakantie in behandeling genomen. Lees verder...
Aanmelden voor de MAZL-workshop 'Ziekteverzuim bespreekbaar maken' is mogelijk

In deze MAZL-workshop krijg je doeltreffende handvatten en wordt er ervaringsgericht geoefend om op een authentieke en effectieve manier een gesprek met een ziekgemelde leerling en/of diens ouers te kunnen voeren. Klik hier voor meer informatie en aanmelding. 
Factsheet Mentale gezondheid jongeren en studenten - Verwey-Jonker Instituut 

Het Verwey-Jonker Instituut maakte de factsheet Mentale gezondheid jongeren en studenten. Het is een systematisch overzicht van trends in de ontwikkeling van de mentale gezondheid van jongeren en studenten, van verschillen tussen subgroepen, en van factoren die van invloed zijn op de mentale gezondheid. Lees verder...
LinkedIn pagina samenwerkingsverband vo Noord-Kennemerland 

Het samenwerkingsverband vo Noord-Kennemerland heeft een LinkedIn pagina, waarop o.a. actualtiteiten gedeeld worden. Interesse om deze pagina te volgen? Klik hier
Netwerkplein 
Op ons netwerkplein delen we interessante en relevante informatie. Nog geen lid en wilt u graag uptodate blijven? Stuur een mail naar secretariaat@swvnk.nl onder vermelding van 'netwerkplein'. We zorgen voor een registratielink. 
Samenwerkingsverband vo Noord-Kennemerland
Hertog Aalbrechtweg 5, 1823 DL Alkmaar, 072-7920100