Innehåll
 
- Mycket är möjligt
- Upphandlingsvinst
- Bokmässan
- Bålstabilitetsövning
- Inkokt och gott

Om Personbästa AB

Personbästa AB drivs av Jan Tern som utvecklar företag, lag och individer genom att arbeta med hälsosamma förbättringar. Detta görs via utbildningar, föreläsningar, fystester, och coaching. Allt för att skapa en miljö som ger goda förutsättningar för att "gladprestera".
 
Klicka på bilderna för att se några roliga videoklipp
 
 
  Då är det snart dags för en ny säsong, se och få lite tips.
   
 
Bakgrund: grannarna klagade på oljud. En webbkamera avslöjade (o)ljudet.
 
Citat 
 
 
Don´t let your age control your life. Let your life control your age.
Anthony Douglas Williams
 
Hjärnan behöver förstå vad som är möjligt
 
 
Jag har ett antal gånger sett personer med dålig rörlighet i en led, fått utökad rörlighet bara genom att någon annan tagit tag i exempelvis armen och lugnt fört den förbi den tidigare gränsen för rörelseomfånget. Vad som händer i dessa fall är att hjärnan registrerar följande "Oj det går visst att röra sig ända hit och kopplar ihop nervsystem med muskler".
 
På min mobil spelar jag (lite för ofta) ett spel som heter Ruzzle, där det under två minuter gäller att hitta så många ord som möjligt av slumpmässigt utslängda bokstäver. Jag hade nått en platå och trots många spel blev jag inte bättre. En sökning på tips om hur man blir snabbare på Ruzzle ledde till att jag såg en kvinna som var kopiöst snabb och hittade 155 ord på två minuter (mitt personbästa var då 65 ord). Bara genom att se detta registrerade min hjärna att det går att röra fingern mycket snabbare än vad jag har gjort. Direkt efter detta var jag tio ord snabbare/omgång och det har hållit i sig. Om du spelar Ruzzle kan du utmana mig - mitt spelnamn är T3rning.
 
Vad kan du göra för att visa din hjärna vad som är möjligt och utvecklas i livet? 
 
Personbästa vann upphandling om stressföreläsningar
 
Det var mycket glädjande att jag i dagarna fick besked att Personbästa vunnit en upphandling gällande stressföreläsningar i kamp med både stora och små, kända och okända leverntörer. En av anledningar i förklaringen till vald leverantör är att böcker ingår i mina föreläsningar. Några av fördelarna med att böcker ingår är:
  • Effekten av föreläsningen blir både starkare och längre
  • Det är lätt att gå tillbaka och repetera
  • I böckerna finns mer kunskap, råd och idéer än vad som hinns med under en föreläsning
  • Man kan vara mer fokuserad på det som sägs än om man håller på och anteckna
  • Det är givetvis uppskattat 
Om du vill att jag kommer till ert företag/organisation är investeringen att köpa minst 50 böcker (á 200 - 250:-), så ingår föreläsning. Titta gärna runt vad andra föreläsare tar, så förstår du att den här dealen är mycket svårslagen. 
 
Föreläsning och monter på Bokmässan
 
Den 29 september håller jag en kortare föreläsning om stress mellan 13.30 - 13.50 på Livsstilsscenen i F-hallen. Välkommen dit att lyssna, jag har också min monter (F01:46) i samma hall så titta gärna förbi. 
 
När du kommer till min monter, säg "Jag prenumerar på Personbästas nyhetsbrev" och du får ett snyggt och praktiskt magnetbokmärke. Ta gärna med en vän som skriver upp sig för nyhetsbrevet så får även hon/han ett bokmärke.
  
 
Utfall med fokus på bålstabilitet
 
Denna form av utfall, är väldigt skonsamma mot dina knän. I gengäld kräves desto mer bålstabilitet. Börja med korta rörelser och förläng de allt eftersom du känner att du kan stabilisera rörelsen. Klicka på bilden så körs videon igång.
 
  
Inkokta rotfrukter
 
Detta recept är hämtat från boken MATematik vars uppföljare jag håller på att skriver på just nu. Är du intresserad av att köpa den prisbelönta MATematik (Sveriges mest innovativa kokbok och 3:e pris i Gourmand Cook Book awards, som är kok- och dryckesböckernas Oscar), följer du denna länk - www.adlibris.com/se/bok/matematik-9789197757614 

Laga idag njut av den 10 dagar senare, slow cooking när det är som bäst.
Skala exempelvis betor, palsternackor och morötter och skär dem i mindre bitar.
Koka ihop en lag genom att blanda ihop lika delar vatten, socker och ättika (12%)*. Det blir extra gott om du först lägger någon kanelstång i botten innan du fyller glasburken med palsternackor och morötter. När du fyllt burken med grönsakerna häller du i den kokande lagen ända upp till burkens kant. Skruva på locket och låt burken stå upp och ner tre dygn i kylskåp. Därefter vänder du burken åt rätt håll och låter den stå ytterligare sju dygn.
* Skulle du bara ha 24%-ig ättika, tar du lika delar ättika och vatten så får du en 12%-ig ättika. 
 
 
Skapa en bra dag och njut av slutet av denna sommar,
 
Jan Tern
 
Vi hörs om en månad i nästa månads nyhetsbrev.
 
Vill du kontakta mig når du mig på något av följande: Tel:0768-147080  eller
Personbästa Förlag & Event AB 
www.personbasta.se