Coronavirus (COVID 19 virus), Alle Jaren
Geachte ouder en medewerker
 
Tijdens de krokusvakantie zijn er heel wat families op vakantie gegaan – ook naar regio’s waar het coronavirus op ronde is. En maandag 02/03 is het weer school. Wat zijn de richtlijnen?
 
Een overleg met vertegenwoordigers van onder andere het Departement Onderwijs, het Agentschap Zorg en Gezondheid (AZG) en het Coördinatie- en Crisiscentrum van de Vlaamse Overheid (CCVO) leert het volgende:
 
o   Kinderen en medewerkers zonder ziektesymptomen kunnen gewoon terugkeren naar school  en kunnen hun gewone activiteiten doen zolang ze geen symptomen hebben. 
 
o   Kinderen die naar een hoogrisicogebied op reis zijn geweest, moeten waakzaam zijn voor symptomen. Hebben ze symptomen, dan komen ze niet naar school. Krijgen ze symptomen op school, dan moeten ze meteen de klas verlaten en opgehaald worden door de ouders. De ouders contacteren de huisarts voor verdere opvolging en behandeling. 
o   Indien een nauw contact van leerling of medewerker een bevestigd geval van COVID 19 is, dient de leerling of medewerker in thuisisolatie te blijven. De duur van de isolatie zal bepaald worden door de arts infectieziektebestrijding. 
 
Om te weten welke de ziektesymptomen zijn en welke gebieden "hoogrisicogebieden" zijn, kun je terecht op: de website van Sciensano. 
 
Mochten de richtlijnen in verband met het coronavirus in de toekomst veranderen, dan houden we u uiteraard op de hoogte.
 
Vriendelijke groeten
Frank Baeyens, directie
 
Voor verdere inlichtingen over deze activiteit, contacteer frank.baeyens@hdc.ksleuven.be
 
 
Dit is een no-reply adres. Gelieve niet te reageren op de afzender van dit bericht.
Voor wijzigingen in contactadres, contacteer secretariaatsmedewerker nick.caron@hdc.ksleuven.be