Click here to view this email in your browser                                                                             Юли 2016
Здравейте,
 
Новите дати на Save the Planet 2017 са вече известни 7 – 9 март 2017. Тазгодишното издание показа за пореден път, че отпадъците могат да се управляват по екологичен и икономически ефективен начин чрез точните решения. Единственото събитие у нас във формат "изложение-конференция" в областта на управлението на отпадъците освен че представя нови технологии, е и платформа за полезни контакти и споделяне на успешни практики.
 
Ако се интересувате да станете част от Save the Planet  2017, възползвайте се от преференциалните условия за участие до 1-ви октомври.
Паралелни събития:   Smart Cities     ЕЕ и ВЕ

В юлския брой на е-бюлетина ще Ви запознаем с Даниела Русо, основател и главен изпълнителен директор на американската компания Think Beyond Plastic. Тя беше лектор в конференцията Save the Planet, като ни увери, че няма непреодолими предизвикателства, стига да се експериментира, да се приложат иновации и гъвкавост. Г-жа Русо разказва за своите проекти за рециклиране и намаляване на количествата пластмаса, както и за възможностите за финансиране, които Think Beyond Plastic предлага. 
 
С пожелания за хубаво лято и ползотворна работа!
Анелия Каранова
T 032 512 899; 0888 279 796    E nelly@viaexpo.com    W www.viaexpo.com
 
ИНТЕРВЮ
Даниела Русо
  Г-жо Русо, защо борба точно против замърсяването с пластмаси?
Ние разглеждаме замърсяването с пластмаса като неоползотворена възможност за иновации и инвестиции. Пред последните 50 години производството на пластмаси в света нарасна неимоверно, което доведе до акумулиране на огромни количества пластмасови отпадъци. Замърсяването с пластмаси е сигнал за слаби управленски решения на глобално ниво и за слабости в процесите на рециклиране, производство и проектиране, представлява технологично предизвикателство, свързано със социалната справедливост. 
Да преборим замърсяването на океаните с пластмаси, например, е стратегическа цел заради стратегическото значение на океаните за живота на нашия общ дом – планетата Земя.

Къде в замърсяването с пластмаси се крият, според вас, благоприятни икономически възможности?
Да говорим с цифри. Само за последните 20 години светът е консумирал  (произвел и ползвал) повече пластмаси, отколкото за целия ХХ век.
За да прочетете цялото интервю, кликнете  тук
 
Препрати на приятел:
Намери ни в социалните мрежи:

Съгласно Закона за електронната търговия този е-мейл може да е непоискано търговско съобщение. Ако не желаете да получавате писма от нас, отговорете "UNSUBSCRIBE" или натиснете линка "Unsubscribe" (Отписване) по-долу
Via Expo Ltd. - www.viaexpo.com