Westerlo - december 2017
Jaargang 7 - nummer 11
 
 
  Inhoud 
 
 
Wereldfilm: Bar Bahar

de trailer

Drie Palestijnse vrouwen wonen in een appartement in Tel Aviv. Ze proberen een balans te vinden tussen de traditionele en moderne cultuur. Laila is advocaat, rookt, neemt drugs en heeft een vriendje. Salma is een christelijke, communistische en lesbische dj. Nur is verlegen en maagd, met een sterke islamitische traditie. Ze ontdekt dat haar verloofde toch niet de charmante prins is waar zij op hoopte.
 
organisatie Wereldraad Westerlo 

woensdag 13 december om 20 uur
regie: Masaloun Hamoud
Israël (2016) - 96 min.
 
toegang gratis

 
 
 
Bibkids: Voorleeskwartiertjes

Tijdens onze voorleeskwartiertjes zet de bib haar deuren open voor de kleinste lezertjes.
 
Nee, we houden geen winterslaap, maar duiken deze maand dolenthousiast de kou en de sneeuw in met onze verhalen! Brrr....
 
Alle luisterende oortjes tussen 2,5 en 7 jaar zijn welkom!
 
woensdag 27 december om 14 uur
 
toegang gratis
 
vooraf inschrijven is niet nodig
 
 
 
 
Digiklap

 
Digiklap?!? Digiwat??
Digiklap helpt je verder met al je vragen over smartphones, tablets en pc's!
 
 
Vragen over je smartphone of tablet? Kom eens langs op onze Digiklap. De vrijwilligers van Klik Zuiderkempen beantwoorden met veel plezier jouw vragen.

Deel je zelf graag jouw digitale kennis? Dan ben je natuurlijk ook altijd welkom op onze maandelijkse Digiklap!
 
zaterdag 23 december van 10 tot 12 uur
 
 
Op zaterdag 9 december gaat onze Digiklap trouwens op verplaatsing!
Tussen 10 en 12 uur vind je de Digiklap-medewerkers op het Repair Café in het Lokaal Dienstencentrum TerHarte.
 
 
 
 
Wink@Westerlo:
 
 
OXOt is een sociaal gevoelige organisatie die werkzaam is op het boeiende terrein van de hedendaagse kunst.
OXOt biedt een plek van ontmoeting en creatie en een laagdrempelige ruimte waarin het artistieke en het sociale hand in hand gaan.
OXOt heeft als missie een artistiek en sociaal thuisland te zijn voor buitengewone kunst van buitengewone mensen.
 
Een tweetal jaar geleden werd het idee opgevat om een full-cd te maken. Na een oproep (bij OXOt-leden, sympathisanten en partners) werd een scala van talenten ontdekt en aangesproken. Sommigen dienden zich aan als muzikant, anderen schreven de teksten en nog anderen zongen de ziel uit hun lijf of hielden zich zoet met het uitdokteren van de lay-out. Verder waren er nog fotografen, kunstenaars die het cd-boekje opfleurden, videoclip-makers, producers,...
 
In totaal hebben over het ganse proces meer dan 40 mensen bijgedragen aan de cd, elk met hun eigen uniek puzzelstuk. Het resultaat is 'Walst me plat', met 9 liedjes, gaande van pop, soul, disco, wals tot ballads. Ze worden gezongen in het dialect, het Engels of een mengeling van de twee. Alles werd opgenomen en gemixt in een studio te Gijmel-Langdorp.
 
 
 

 
Kelly STRIPt!
 
Een gloednieuwe rubriek in onze nieuwsbrief. Kelly zet voortaan elke maand een graphic novel en een stripreeks in de kijker. Deze pareltjes bijten alvast de spits af...
 
 
 
In the Pines: 5 murder ballads - Erik Kriek en Jan Donkers
 
In the Pines is een verzameling van vijf beeldverhalen die gebaseerd zijn op murder ballads: traditionele songs die handelen over een, al dan niet waargebeurde, dramatische moord.
Het zijn rauwe verhalen waarin onbeantwoorde liefdes, crimes passionels, woede, jaloezie en hebzucht een grote rol spelen. De muziek is diep geworteld in de Amerikaanse traditie.
 
De tekeningen ademen de sfeer van het Amerikaanse platteland van begin vorige eeuw. In de uitgestrekte naaldbossen gebeuren zaken die het daglicht soms maar moeilijk kunnen verdragen...

Erik Krieks interpretaties van de nummers zijn behoorlijk indrukwekkend. Niet alleen door de inhoud, maar ook – en vooral – door de visuele kunststukjes die hij laat zien.
 
In the Pines, ondanks het wat lugubere onderwerp, met plezier te lezen.
 
De Engelsman die niet van vuurwapen houdt - Wilfrid Lupano en Paul Salomone
 
Deze stripreeks is het meeslepende verhaal van een ware helletocht in het Wilde Westen.
 
Byron Peck is het hoofdpersonage van een curieuze cast van merkwaardige figuren. Samen met zijn Deense metgezel Knut Hoggaard baant hij zich een weg door de Amerikaanse Far West rond het einde van de negentiende eeuw.
Samen doorkruisen ze de woestijn op zoek naar een mysterieus document dat de loop van de Amerikaanse geschiedenis ingrijpend kan veranderen.
 
Maar de bloedlinke Margot de Garine, een roodharige furie, heeft hetzelfde doel. Zij gaat een onzalig verbond aan met een bende Mexicanen.
 
Hoe dan ook, de kogels komen van alle kanten, maar gelukkig wordt er ook aardig wat gelachen. Een humoristische strip met heel wat hilarische karakters en absurde dialogen.
 
Met dit verhaal hebben scenarioschrijver Wilfrid Lupano en tekenaar Paul Salomone een heel eigen variant op de spaghettiwestern gemaakt.
 
 
 
 
Net uit en al in je bib
  
   
 

Doe iets goeds met je woede
Wees niet bang om je mond open te doen
Geniet van alleen-zijn
Weet wat je waard bent
Van leugens heb je alleen maar last
Verspilling is geweld
Kastijd je kinderen niet
Nederigheid is kracht
De vijf zuilen van geweldloosheid
Je wordt op de proef gesteld
Lessen voor ons huidige leven
 
Arun Gandhi groeide op in de beroemde ashram van Mahatma Gandhi. De grondlegger van het moderne India, geliefde filosoof en invloedrijke mensenrechtenactivist was voor Arun gewoon zijn opa.
 
Mahatma's adviezen zijn krachtig, tijdloos en praktisch en Arun weet ze naadloos aan te laten sluiten bij de moderne tijd. Sterker nog: in het huidige politieke en maatschappelijke klimaat zijn deze lessen waardevoller dan ooit.
 
Daarnaast is Het boek van wijsheid een portret van Mahatma Gandhi als man, leider en opa. Kleinzoon en grootvader delen persoonlijke verhalen, die tegelijkertijd universeel zijn: over jezelf ontdekken, vriendschap en familie.
 
Andere blikvangers:
 
Het labyrint der geesten, de indrukwekkende finale van het vierluik Het Kerkhof der Vergeten Boeken van Carlos Ruiz Zafón!

Daniel Sempere droomt nog vaak over zijn moeder die onder verdachte omstandigheden gestorven is. Zijn beste vriend Fermín probeert hem op zijn unieke manier bij te staan, maar om van zijn nachtmerries af te komen, moet Daniel het mysterie rond haar dood zelf ontrafelen.
 
Net als hij denkt een stap dichter bij de waarheid te zijn, ontmoet hij de eigengereide Alicia Gris. Een geheime opdracht heeft haar van Madrid naar haar geboortestad Barcelona gebracht, een plek met veel pijnlijke herinneringen. Ze moet de verdwijning van een belangrijk politicus ophelderen en het spoor leidt naar Daniels boekhandel.
 
Hun zoektochten blijken nauw verweven en ze stuiten op een duister complot uit het verleden dat elke verbeelding tart. Het brengt niet alleen hun eigen leven in gevaar, maar ook dat van de degenen die hun dierbaar zijn.
 
 
 
 
 
een fragment
 
   
 
een inkijkje
Ierland, 1945. Cyril wordt geboren als bastaardzoon van een verstoten tienermeisje. Het welgestelde echtpaar Avery adopteert hem, maar Cyril vraagt zich vaak af waarom, want zijn adoptieouders laten geen gelegenheid onbenut om hem op het hart te drukken dat hij geen echte Avery is. Hij voelt zich ook geen Avery, en hij voelt zich ook niet thuis in het katholieke naoorlogse Ierland.
 
Pas als hij de flamboyante charmeur Julian Woodbead ontmoet, is de eerste stap naar de zoektocht van zijn identiteit gezet – een zoektocht die hem tot in Amsterdam en New York voert, in een poging het geluk en de liefde te vinden.

John Boyne verbeeldt in Wat het hart verwoest op fenomenale wijze de verlossende kracht van de menselijke geest, en laat de lezer voelen hoe onwelkom de wereld kan zijn voor zoekende zielen.
Een groepje vrienden onderneemt een doe-het-zelfpoging om naar de maan te reizen.
Een zachtaardige Bulgaarse dissident probeert zijn verleden – en zijn familie – achter zich te laten en voet aan de grond te krijgen in New York.
Een man gooit twaalf strikes in één bowlingpartij – een 'perfect game' – en doet het vervolgens nog een keer, en nog eens, en nog eens, totdat hij moet kiezen tussen de plotselinge beroemdheid die deze reeks overwinningen met zich meebrengt of zijn oorspronkelijke plezier in het spel.
 
Deze en andere verhalen zijn bijeengebracht in Een stel verhalen, het literaire debuut van Tom Hanks: verrassende, eigenzinnige, hartverwarmende vertellingen die even innemend zijn als hun wereldberoemde auteur.

Het verhaal 'Alan Bean plus vier', verscheen eerder in The New Yorker. De rest is volledig nieuw. De bundel is geïllustreerd met foto's van exemplaren uit Hanks' omvangrijke typemachineverzameling.
 
een proevertje
 
nieuwsgierig?
Seks. Dat is het enige wat ontbreekt in het drukke maar gezegende leven van Eliza Keenan, moeder van twee zoontjes, gelukkig getrouwd met een hoogleraar in de wiskunde en mede-eigenaar van de chicste bloemenzaak van Toronto. Want wie heeft er tijd of energie voor seks tussen alle dagelijkse verplichtingen door?
 
Tot Eliza op een dag een prachtige jonge vrouw in de meisjeskleedkamer van het zwembad bespiedt. De relatie die al snel tussen hen ontstaat doorbreekt veel taboes en brengt niet alleen Eliza’s eigen veilige bestaan in gevaar, maar ook dat van haar gezin en haar minnares.
 
Maar de lichamelijkheid is zo alomvattend, zo intiem, zo eerlijk – die kan toch onmogelijk slecht zijn?
 
De meisjeskleedkamer van Karen Connelly.
"Kun je er een paar dagen op passen?" Met deze vraag begon de relatie tussen de wat stugge veearts Massimo en een gevonden egeltje.
 
Misschien had het honger, was het koud of eenzaam; wat het ook was, het hulpeloze huilen opende het hart van Massimo. Met de kracht van haar persoonlijkheid zet Ninna – het egeltje bleek een vrouwtje – zijn leven compleet op zijn kop.

In 25 gram geluk vertelt Massimo over deze buitengewone vriendschap die hem door een moeilijke tijd in zijn leven hielp en hem onverwacht een nieuw doel in het leven gaf: het opzetten van een speciale egelopvang.
 
Nu wijdt hij zich fulltime aan de zorg voor deze beestjes – gewond, uitgeput, weerloos, maar met een wil om te leven die even sterk als aanstekelijk is.
 
Tja, soms zit het geluk in een klein hoekje... ;-)
 
de boektrailer

 
 
 
Jef Vermassen aan het woord op Radio 2
Meer dan 100.000 keer ging het boek 'Moordenaars en hun motieven' (2004) van Jef Vermassen over de toonbank. Het was lang wachten op een opvolger, maar die mag er dan ook zijn. Meester, ik heb geen tranen meer.
 
Vlaanderens bekendste strafpleiter schreef deze keer een meeslepend en imposant werk over slachtoffers. Vermassen wil de stem zijn van al wie rouwt en wie lijdt. Van misbruikte kinderen en verminkte slachtoffers, tot de families van vermoorde en verongelukte mensen. 

Hoe verwerken zij hun trauma?
Hoe verloopt een rouwproces?
Welke ijkpunten kunnen rouw minder of meer rauw maken?
Wat met woede en wrok?

Essentiële vragen waarop Jef Vermassen sterke antwoorden geeft, geïllustreerd met talrijke verhalen uit zijn 47-jarige loopbaan.
 
Pulitzerprijs-winnaar David Finkel beschrijft in Thank you for your service op aangrijpende wijze de hoge tol die oorlogsvoering van veteranen eist.

Hij zocht mannen en vrouwen op die het strijdtoneel hadden verlaten, maar de oorlog nog elke dag met zich meedragen en opnieuw beleven. Net als 200.000 andere veteranen kampen zij met de gevolgen van PTSS - Post Traumatisch Stress Syndroom.
 
Finkel beschrijft op intieme wijze afwisselend de pijnlijke en de hoopvolle momenten die de soldaten doormaken op hun weg naar genezing, en schetst een ontroerend beeld van hoe het is om de oorlog niet los te kunnen laten.
 
Niet alleen voor de soldaten maar ook voor hun partners, kinderen, vrienden en de psychologen die hun uiterste best doen om de schade te helpen herstellen maar daar helaas vaak niet in slagen.
 
Een confronterend boek!
 
de trailer van de film die nu in de bioscoop draait
 
 
een interview met de auteur
Een uur wachten op de bus omdat er een rit is afgeschaft? Natuurlijk maakt dat mensen boos. Maar als je dit boek gelezen hebt, zal je nooit meer met dezelfde ogen naar je buschauffeur kijken.
 
Tijdens zijn opleiding tot huisarts krijgt Egmont Ruelens verschillende bus- en tramchauffeurs over de vloer met stressklachten en fysieke problemen. Velen van hen flirten met een burn-out.
 
Hij besluit een masterthesis te maken over de werkomstandigheden van bus- en tramchauffeurs in Antwerpen. Maar om de situatie écht te kunnen inschatten, gaat hij zelf een jaar aan de slag als buschauffeur. Incognito.
 
"Simpel toch, dacht ik, van A naar B rijden. Maar na een paar maanden had ik zelfs geen energie meer om vriendelijk te zijn tegen reizigers."
 
Dokter aan het stuur is zijn relaas.
 
 
De presidentsverkiezingen van 2016 waren zonder precedent in de Amerikaanse geschiedenis.
 
In What Happened vertelt Hillary Clinton het ware verhaal over de onvoorspelbare en dramatische presidentsverkiezingsstrijd met Donald Trump. De eerste vrouwelijke kandidate voor het Witte Huis schrijft voor het eerst wat de campagne, Russische inmenging, een tegenstander waarvoor regels niet lijken te bestaan en het onverwachte verlies met haar deden.

"In het verleden had ik vaak het gevoel dat ik voorzichtig moest zijn in het openbaar. Alsof ik moest koorddansen zonder vangnet. Dat gevoel laat ik nu compleet varen. Ik zal alles vertellen."

Bevrijd van alle beperkingen in politiek opzicht schrijft ze over door haar gemaakte fouten, de kritiek, de negatieve afloop en hoe ze uiteindelijk weer sterker uit de strijd is gekomen.
 
Een interessant boek voor iedereen die wil begrijpen wat er in 2016 écht is gebeurd.
 
de eerste pagina's
 
de officiële website van Van Aert
"IK FIETS FOCUS". Getriggerd door deze drie woorden bestormde Wout Van Aert het veldritfirmament.
 
Van Aert is de opvolgen van Sven Nys: een Belg aan de absolute top van het veldrijden, mateloos populair, spectaculair succesvol. Hoewel het dit jaar heel wat minder loopt blijft hij een echt cyclocros-idool. Hij staat nog maar aan de start van zijn loopbaan, maar werd wel al twee keer wereldkampioen bij de profs.
 
Dit boek geeft een unieke kijk achter de schermen van zijn wereld.
Over hoe hij wedstrijden voorbereidt en beleeft. Over fans en journalisten. Over alle mensen die hem helpen en bijstaan. Over druk en psychologie. Over zijn rivalen. Over modder en zand, fietsen en trainen, voeding en ontspanning.
 
Kan je een glas breken met je stem?
Hoe overleef je een lawine?
Werken verkooptechnieken?
Kan je over eieren lopen?
Worden piranha's aangetrokken door mensenbloed?
Kan je iemand invriezen?
 
Het zijn maar enkele van de 100 vragen die door Staf en Mathias beantwoord worden in het boeiende en grappige boek  Het Lichaam van Coppens.
 
De broers schonken tijdens het gelijknamige tv-programma hun lichaam aan de wetenschap om het antwoord te vinden op de meest uiteenlopende kijkersvragen!
 
 fragmenten uit de gelijknamige tv-reeks
 
 
Bij Hautekiet ging Lieve Swinnen in op vragen van luisteraars via een Facebook Live

De nieuwe media - Facebook, Instagram, Snapchat, WhatsApp - overrompelen ons. Wie wil, kan altijd en overal in verbinding zijn met anderen. 'Wijsheid' ligt één muisklik van je verwijderd en winkels zijn dichterbij dan de straathoek. Vervelen lijkt haast niet meer mogelijk.
 
Maar de balans slaat stilaan door. Kinderen worden geconfronteerd met massa's informatie die ze moeten verwerken. Mensen liken maar praten niet, gamen is een manier geworden om uit de 'echte' wereld te ontsnappen. Sociale media beginnen kinderen te overheersen.
 
Hoe ga je daar als ouder mee om? En hoe zet je je kind op weg naar een gezond gebruik van sociale media?
 
In #Help! Mijn kind leeft online houden Lieve Swinnen en Stefaan Lammertyn het basic, zodat iedereen hier mee aan de slag kan, en mixen hun kennis over media en opvoeden in een gezonde cocktail.
De nationale bakwedstrijd 'The Great British Bake Off' zet Groot-Brittannië al sinds 2010 in rep en roep. Vier kocht het format in de hoop een even grote hype in Vlaanderen te creëren.
 
Acht weken lang gingen Wim Opbrouck, Herman Van Dender en Regula Ysewijn op zoek naar de beste amateurbakker van Vlaanderen. Uiteindelijk mocht Hans Martens zich tot eerste winnaar kronen.
 
In het bakboek bij de populaire serie vind je 50 recepten, hartig en zoet, om duimen en vingers bij af te likken. Met tips en tricks en handige stap-voor-stap-foto's om thuis makkelijk aan de slag te kunnen gaan.
 
Bake Off Vlaanderen, want zelf bakken is natuurlijk altijd lekkerder.
 
 
de website van het programma
 
 
de website van theater Stap
 
 
Het einde van de succesreeks?
 
Waarschijnlijk wel. Na de precaire situatie waarin hoofdacteur Kevin Spacey terechtkwam werd de geplande zesde serie on hold gezet.
 
House of Cards season Five: nog 1 keer genieten van Frank Underwood, een van de meest gesmaakte slechteriken uit de recente televisieserie-geschiedenis.
 
Maar toch wel met een wrang gevoel...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
You'll never walk alone (vanop Anfield Road!)
 
 
Thomas Vanderveken is niet van het scherm te branden.
'Alleen Elvis blijft bestaan', 'Voor hetzelfde Geld', vaste presentator van de Koningin Elisabethwedstrijd, en bovendien nog pas vader geworden.
 
Een mens zou voor minder oververmoeid geraken. Maar zo niet Thomas.
Hij heeft zichzelf een jaar de tijd gegeven om het pianoconcerto van Edvard Grieg in te studeren. Zijn muzikale droom zeg maar.
 
Daarover werd de televisiereeks 'Thomas speelt het hard' gedraaid en volgende week, op 7 december, zal hij het concerto live uitvoeren in de Bijloke te Gent, samen met Brussels Philharmonic.
 
Tussendoor heeft hij nog snel de cd-box Thomas speelt het hard samengesteld met daarin 10 van zijn favoriete pianoconcerto's.
 
 
 
 
Tytgat Chocolat is hartverwarmende televisie.
 
Gemaakt met vnl. acteurs van Theater Stap, een professioneel theatergezelschap dat voorstellingen maakt waarin mensen met een mentale handicap centraal staan.
 
Samen met enkele Vlaamse toppers (Wim Opbrouck, Els Dottermans, Frank Focketyn, Jan Decleir,...) vertellen ze het verhaal van Jasper, een inpakker bij Tytgat Chocolat, die verliefd wordt op zijn collega Tina, een meisje van Kosovaarse afkomst.
 
Wanneer Tina uitgewezen wordt naar haar land van herkomst reist de dolverliefde Jasper haar met enkele vrienden achterna....
 
 
 

 
 
de trailer
 
De complete tegenpool van alle heisa rond mediafiguren die beschuldigd worden van 'grensoverschrijdend seksueel gedrag' zijn de mannen van Radio Gaga.
 
Twee doodgewone sympatieke Vlaamse jongens die in hun caravan een gesmaakt radioprogramma in mekaar knutselden op de meest diverse locaties.
 
De 'gasten' mochten allemaal een nummer kiezen dat een speciale betekenis voor hen had.

Zo komen we tot een ongewone maar wel verrassend boeiende Radio Gaga- compilatie-cd.
   
 
 
 de website
De Keuze van Klara
 
 
Elke maand schotelt iemand je enkele aanraders voor.
Een boek dat je écht niet mag missen, een film die er gewoon om vraagt bekeken te worden, een muziekpareltje om van te genieten,...
 
Hier de keuze van Klara.
 
 
 
 
 
 
 
 


Voor iedereen die graag met de inrichting van zijn huis bezig is én groene vingers heeft! Dit is een DIY boek met veel stylingtips om van je huis een groene oase te maken. Een boek vol ideeën en inspiratie die in elk interieur passen!


Op zoek naar een dessert voor tijdens de feestdagen? Voor fans van kaastaarten is dit boek een bron van inspiratie! Kaastaart met brownies, nutella, exotische vruchten, citroen? Liever met oreo’s of pistache? Je kan het zo gek niet bedenken of je vindt het recept in dit boek.

 
Deel drie van de stripreeks 'Mooie zomers' staat ondertussen ook in de bib!
In dit deel is het jonge koppel van weleer ondertussen op pensioen, zijn de kinderen volwassen en staat de R4, waarmee het gezin op vakantie trok, te koop. Tijd om herinneringen op te halen!
Opnieuw een leuke strip om even heerlijk bij te ontspannen.

Het beste wat we hebben - Griet op de Beeck

Met wat twijfel begon ik dit boek. De cover spreekt me niet echt aan, het thema ook wat minder. Maar ik heb alle andere boeken van Griet op de beeck verslonden, dus dit kan toch niet tegenvallen?
Het boek was alwaar een pageturner. Een boek over keuzes maken, over nadenken bij het leven dat je hebt, over dingen die gebeuren. Een eerste deel van een afzonderlijk te lezen trilogie, dat reikhalzend doet uitkijken naar de volgende delen.


Nooit eerder heb ik geweend bij een boek. Maar dit heeft bij mij een gevoelige snaar geraakt. Een prachtig kinderboek over Ollie die bij zijn pleegouders Klaartje en Kenneth zijn draai probeert te zoeken. Dit verloopt erg moeizaam tot hij Kronkel ontmoet.
 
Zal het gele zeedier Ollie helpen om zijn plekje te vinden? Een verhaal over  afscheid, verlies, vriendschap en verbondenheid. Een boek voor kinderen vanaf 8 jaar en iedereen die van een gevoelig boek houdt.


Een debuut, van onze goede vriend Rob nog wel. Dat deed me dit boek met veel enthousiasme en nieuwsgierigheid lezen. Ik heb het in één ruk uitgelezen en ook onze kinderen hebben ervan genoten.
 
Een verhaal over Kat die in weeshuis St Jude's woont. Haar hele wereldje speelt zich hier af tot haar knuffel meneer Eccleston plots verdwijnt. Vindt Kat hem terug? Zitten de vreemde mevrouw Noggins en haar hond Rattekop hier voor iets tussen? Kan de Vindeleer helpen? Lees en ontdek het zelf in het spannende verhaal! Voor kinderen vanaf 10 jaar en alle volwassenen die zich nog jong genoeg voelen!
 
 
 
Voor je agenda!
 
 
donderdag 18/1
Wereldfilm 'Felicité'

woensdag 21/2
Wereldfilm 'Lion'
 
donderdag 1/3
Leven zonder filter: mijn ervaring met hoogsensitiviteit - Fleur van Groningen
 
 
 
           
 
 
Sluitingsdagen
 
maandag 25/12
(Kerstmis)
 
 
dinsdag 26/12
(Tweede Kerstdag)
 
 
maandag 1/1 (Nieuwjaar)
 
 
Wij wensen al onze lezers mooie en warme feestdagen toe!
 
 
 
Wist je dat...?
 
 
... je lijstjes kan maken in Mijn Bibliotheek?
 
Heb jij ook nog zoveel boeken die je nog wel zou willen lezen, cd's die je nog zou willen beluisteren, films die je ooit zou willen zien?
 
Je kan in Mijn Bibliotheek heel eenvoudig van thuis uit je eigen lijstjes samenstellen. Je kan titels toevoegen, verwijderen en rangschikken, maar ook aanduiden welke titels je al geleend hebt en ze zelfs een score geven. Bovendien kan je deze lijstjes overal raadplegen (ook via smartphone of tablet) en ze delen via sociale media.
 
Een korte handleiding vind je hier.
 
Voortaan weet je altijd wat zoeken in de bib! ;-)
 
 
 
Kasteelpark 5 - 2260 Westerlo - info@bibwesterlo.be - 014 54 94 62
Wens je deze nieuwsbrief niet langer te ontvangen, klik dan op de link hieronder: