Nieuwsbrief | jaargang 33 | no 334 | november/december 2019
 
 
 
PRESENT! kunst & design voor de feestdagen                  
 
23 november t/m 29 december

Ieder jaar wordt Kunstliefde in de decembermaand omgetoverd tot een ruimte vol verrassende en betaalbare kunst en design van o.a. Utrechtse kunstenaars en ontwerpers en van kunstenaarsleden. Leuke en unieke kunstwerken om cadeau te geven met de feestdagen. 

Bijzonder serviesgoed, schilderijen, tekeningen, grafiek, beelden, keramiek, glaswerk, sieraden en nog veel meer voor aantrekkelijke prijzen, tot 500 euro.
Sla uw slag, Cash & Carry! Inpakken en meenemen dus.
De meest unieke kunstcadeaus vind je bij Kunstliefde. 

Feestelijke! opening: Zaterdag 23 november 16.00 uur
met live muziek van het trio ‘De Band’.

 
 
  
 
12 t/m 15 december Galerie Niek Waterbolk
 
Van 12 t/m 15 december organiseren kunstenaars van Kunstliefde een verkoopexpositie in Galerie Niek Waterbolk waarin alle werken voor 100 euro aangeboden worden. Kunstenaarsleden tonen hiermee hun 'kunstliefde' en doneren werk waarvan de opbrengst ten goede komt aan Kunstliefde.
De kunstenaars maken daarmee een statement voor het behoud van het pand aan de Nobelstraat 12A waar Kunstliefde al sinds 1938 huist. Een ontmoetingsplaats voor kunstenaars en kunstliefhebbers met een breed programma aan beeldende kunst. Een pand waar zowel gevestigd als jong en onbekend talent zich kan presenteren. Een pand dat al decennia onderdak biedt aan beeldende kunst in Utrecht. 
Vanaf januari gaat de huur van aan de Nobelstraat 12a flink omhoog. De rechter heeft begin dit jaar Stichting het Boellaardfonds in het gelijk gesteld inzake het huurgeschil in de rechtzaak tussen Stichting het Boellaardfonds en Kunstliefde.
Koop nu een kunstwerk en draag bij aan het behoud van KunstliefdeSchilderijen, tekeningen, grafiek en meer, een groot en gevarieerd aanbod. Het mag direct mee naar huis. Kunst voor Kunstliefde. 
 
Galerie Niek Waterbolk, Schoutenstraat 10
do 12 en vrij 13 december van 12.00 - 21.00 uur 
za 14 en zo 15 december van 12.00 - 17.00 uur
 
 
 
Laatste weekend nog t/m a.s. zondag 17 november
Schepsels & Creaturen 
Bijzondere wezens in de kunst. Laatste kans deze succesvolle tentoonstelling te bezoeken. Met werk van Buba Cvoric, Anne Forest, Annï Mertens, Ine van der Horn, Marjan Jaspers, Elisabeth Kaldeway, José van Kleef, Remy Habets en Erik Suidman.
 
 
 
 
 
 
 
vrijdagavond 15 november
 
Art Walk Utrecht 
Autumn Edition 2019
 
Loop mee met éen van de twee galerierondes en ontdek en bekijk een aantal galeries op loopafstand van elkaar. Ga mee met een gids of wandel op eigen gelegenheid.
 
De eerste ronde start om 17.30 uur bij Galerie SANAA, Jansdam 2; SANAA > Galerie Rob Rademaker > Galerie Niek Waterbolk > AK24 > Kunstruimte KuuB.
 
De tweede ronde start om 19.00 uur bij Kunstliefde, Nobelstraat 12A; Kunstliefde > LOGMAN > Moving Gallery > EXbunker > Galerie Larik.
 
21.30 uur is er een afsluitende borrel bij Galerie Larik
 
Gidsen; Isa van Dijk (HKU), Lydia van Oosten (Galerie SANAA) en Maria van Oosterhout (MA Moderen en Hedendaagse kunst).

 
 
 
Kunstliefdeprijs 2019 voor Studio Zwartframe
Op zondag 13 oktober werd de Kunstliefdeprijs 2019 uitgereikt aan Studio Zwartframe; Bart Schalekamp, Emilio Timp en Jeroen van Veluw.
De jury over Zwartframe: 'Hun werk, zowel in groepsverband als ook voor elk van hen individueel, combineert autonome kunst met vormgeving en materiaalonderzoek. Dat maakt hun werk zo interessant en uniek en voor de toeschouwer zo onvoorspelbaar. Zij banen nieuwe wegen door onverschrokken en ogenschijnlijk zonder technische belemmeringen esthetische combinaties te maken die de grenzen tussen kunst en vormgeving overschrijden. De jury is gecharmeerd van hun gemeenschappelijk werk, waarbij elk project nieuwe vragen en uitdagingen oproept waardoor een kettingreactie van verwondering optreedt'. 
De jury bestond uit; Berthe Schoonman (Galerie SANAA), Arna Loonstra (voormalig galeriehouder en docent tekenen en kunstbeschouwing) en Jaap Röell (eignenaar Kunstruimte KuuB, oud-voorzitter Kunstliefde en kunstrecensent).
Lees hier het gehele juryrapport en  meer over de Kunstliefdeprijs.
 
 
 
 
 
 
 
 
Word een Nieuwe Liefde in 2020
 
Kunstenaars kunnen zich weer aanmelden voor lidmaatschap.
Aanmelden kan nog tot 15 januari.
Voor jonge kunstenaars is er een starterstarief.
 
Lid worden is zinvol! Je ontmoet kunstenaars en kunstliefhebbers. Je kan 2x per jaar werk inleveren voor de ledententoonstellingen. Je werk wordt gezien door galeriehouders en curatoren en kan ontdekt en gekocht worden door kunstliefhebbers. Er zijn leuke openingen en boeiende podiumavonden. 
 
Meer informatie over lid worden vind je op onze website.

 
 
 
 
Affiche door Dick Bruna 1957
 
 
9 november t/m 1 maart Centraal Museum
DICK BRUNA EN UTRECHT 
HART VOOR ELKAAR 
 
Nu in het Centraal Museum een tentoonstelling over Dick Bruna en zijn relatie met Utrecht en vice versa. 
Iedereen kent Dick Bruna van de prentenboeken en van Nijntje. Maar Dick Bruna heeft veel meer gedaan. Deze tentoonstelling toont ook minder bekend werk van zijn hand. Hij maakte internationale furore als ontwerper van o.a. de omslagen van de Zwarte Beertjes Pocketreeks. Maar ook maakte hij vele ontwerpen voor diverse Utrechtse instellingen zoals de Utrechtse Kunstmarkt, het Wilhelmina Kinderziekenhuis, Bloeyendaal, Pastoe en Kunstliefde.
 
In de tentoonstelling zijn een aantal objecten te zien die aan Kunstliefde gerelateerd zijn, zoals het orignele ontwerp dat Bruna in 1957 maakte voor de jubileumtentoonstelling, een gedrukt exemplaar, de bijbehorende tentoonstellingscatalogus evenals een aantal krantenartikelen. Dick Bruna was lid van Kunstliefde.
 
 
VERWACHT Programma 2020 o.a.:
 
17 t/m 26 januari
HKU Fashion Design / i.s.m AG Academiegalerie
Derdejaars studenten mode tonen hun visie op hedendaagse mode. Met draagbare tot experimentele kledingcollecties, fotografie, film en installaties.
 
1 februari t/m 1 maart  
Moesman & meer...
Tentoonstelling in het kader van De Moesman-mania die vanaf 15 februari in het Centraal Museum begint.
 
 
Jubileumjaar De Belofte #15* - 15 jaar de Belofte!, een speciale editie
 

 

Hart voor Kunstliefde
 
Waarom vindt Bart Rutten, artistiek directeur van het Centraal Museum, Kunstliefde belangrijk als podium voor beeldende kunst in Utrecht? Wat betekent Kunstliefde voor vele kunstenaars? Bekijk de video en hoor het van hun zelf.

Meer weten over Kunstliefde? Kom kijken naar de tentoonstellingen in de Nobelstraat, bezoek openingen, podiumavonden, ontmoet kunstenaars en liefhebbers. Of word gewoon lid of donateur. 
 
Kunstliefde van toen. Deze foto is genomen door Johannes A. Moesman (1859-1937), lithograaf, tekenaar, drukker, fotograaf, verzamelaar van curiosa en zeer actief binnen Kunstliefde. Hij is de vader van Joop Moesman, de surrealist. 
Behoud Kunstliefde en kunst in de binnenstad.
Steun Kunstliefde, uw bijdrage is onmisbaar.

Ieder jaar worden kunstenaars en kunst-liefhebbers lid van Kunstliefde. 
Daar zijn we heel blij mee! Graag ontvangen we je in de prachtige tentoonstellingsruimte aan de Nobelstraat. 
Ook bedrijven zijn van harte welkom om ons te ondersteunen.

Door lid te worden 
  • maak je deel uit van één van Nederlands oudste kunstenaarsgenootschappen, maar wel eentje in een hedendaags jasje!
  • Je draagt bij aan een podium voor kunst en kunstenaars in Utrecht
  • ontmoet kunst en kunstliefhebbers tijdens openingen en boeiende podiumavonden 
  • ontvangt een leuke korting op kunstaankoop en meer
 
Donateur ben je al vanaf 25 euro / 250 voor bedrijven.
 
*Voor kunstenaars is er een ballotage, zie voor aanmelden en voorwaarden onze website. Aamelden voor 2020 vóór 15 januari.

Kijk hier voor meer informatie voor kunstenaars
Kijk hier voor meer informatie voor vrienden / doneren en schenken
Of stuur een mail naar mail@kunstliefde.nl
 
Kunstliefde is een culturele Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).
Giften aan culturele instellingen zijn voor 125% aftrekbaar.

 
   
    Studenten van de HKU Kunst & Economie ontwikkelden deze postercampagne voor Kunstliefde

Kunstliefde biedt een podium en ontmoetingsplaats voor kunst, kunstenaars en kunstliefhebbers uit Utrecht en de rest van het land. Opgericht in1807, zijn we één van Nederlands oudste kunstenaars- genootschappen met meer dan 130 kunstenaarsleden en ca 100 kunstlievende leden.
In de prachtige presentatieruimte aan de Nobelstraat is een wisselend programma van ca 10 tentoonstellingen per jaar te zien waarin de focus ligt op hedendaagse kunst, Utrechtse kunstenaars en jong talent. Het project De Belofte voor recent afgestudeerde kunstenaars, vormt een springplank voor jong talent. Ook organiseert Kunstliefde de Atelierroute Utrecht en UtrechtDownUnder.

Kunstliefde is mede-initiatiefnemer van Art Utrecht, het platform voor beeldende kunst in Utrecht, welke in samenwerking met galeries en musea, de zichtbaarheid van kunst en kunstenaars in Utrecht wil vergroten. Art Utrecht organiseert ook ieder jaar Art Meat, het netwerk-event voor professionals in de Utrechtse kunstsector.
 

 
Kunstliefde | Nobelstraat 12A 3512 EN Utrecht | mail@kunstliefde.nl | (030) 231 42 18
Openingstijden: woensdag t/m zondag 13.00 - 17.00 uur

Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Uitschrijven / Gegevens wijzigen