T.V.P. Nieuwsbrief  
6e jaargang - April 2018

In deze editie: 
 • Voorwoord redactie
 • Jouw artikel in de Nieuwsbrief
 • Sponsors & Adverteerders
 • Capibara steelt de show
 • Geld maakt niet gelukkig
 • Pulserend vegen
 • SponsorKliks
 • Successen van T.V.P. spelers
 • T.V. Hiaten: altijd lastig!
 • Erik Gorter loopt boos weg
 • T.V.P. op Facebook
 • Slapen op de tennisbaan
 • Competitie barst weer los
 • Bardienstindeling 2018
 • T.V.P. foto's
 • Wie is Indy Ketting?
 • Paashazen op Jeugdtoernooi
 • Roy Donders bij Annemarie?
 • Bediening LED verlichting
  
 
Activiteiten kalender: 
 
Het gehele jaar
Atijd op woensdag
racketochtend vanaf 9.00u

Het gehele jaar
Altijd op donderdag
racketavond vanaf 20.00u
 
Bonn & Mees Open Toernooi
09-06-2018 t/m 17-06-2018
 
2e Senior Plus Toernooi
19-06-2018
 
Ouder-Kind Toernooi
24-06-2018
 
Lady's Night
06-07-2018
 
Men's Day
25-08-2018
 
Clubkampioenschappen
30-08-2018 t/m 08-09-2018
 
Jeugdkamp
09-11-2018 t/m 11-11-2018
 
Snert & Bingo Toernooi
08-12-2018
 
Oliebollen Toernooi Jeugd
09-12-2018

 
Adverteerders:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Voorwoord van de redactie
Normaliter treft u op deze plaats in de nieuwsbrief een artikel van de voorzitter waarin zij terugblikt op de afgelopen drie maanden en ook vooruitkijkt naar wat er allemaal op stapel staat voor de komende tijd. De redactie is echter van mening dat een voorwoord door de redactie zelf moet worden geschreven. Een opwarmertje voor wat er zoal in deze editie van de nieuwsbrief gepubliceerd wordt, in goed Nederlands een ‘teaser’, of in nog beter Nederlands: de lezer moet worden ‘getriggerd’ om verder te lezen. De nieuwsbrief moet worden gelezen als een ‘pageturner’, in het voorwoord moeten ‘cliffhangers’ zitten, mensen moeten geboeid raken en direct door willen bladeren (lees scrollen) in het lijfblad van T.V.P. “Ho, ho redactie, draaf je niet wat door nu? Annemarie schreef toch ook altijd een leuk stuk?” hoor ik u zeggen. Zeker, haar stukjes waren zeker niet te versmaden, maar nogmaals, hoe meer lezers, hoe meer vreugd en daarom heeft de redactie dit stuk geënterd.
 
Want wat kunt u allemaal in de nieuwsbrief verwachten? Natuurlijk veel aandacht voor het Cappi Baard T.V.P. Open toernooi dat een paar verrassende winnaars op heeft geleverd. Dank zij de sponsors Caspar van Leeuwen en Fred Baird, respectievelijk eigenaar van C.F.T. (Center For Testmaterials) en eigenaar van Direct in Dienst is het toernooi weer een groot succes geworden. Vincent Hoogenboom legt als lid van de technische commissie in dit stuk uit waar de naam van het toernooi vandaan komt. En uiteraard worden alle winnaars van dit fantastisch georganiseerde toernooi op een rijtje gezet. Naast onze eigen open toernooien spelen velen van ons ook toernooien elders in het land. Daarover heeft Marc Drenth een korte impressie geschreven van onder andere zijn deelname aan een toernooi in Hendrik-Ido-Ambacht. Ook Erik Gorter wordt gevraagd naar zijn bevindingen in uittoernooien. Hij nam deel aan een open toernooi in Rhoon. Het gesprek dat de redactie met Erik had liep echter gierend uit de hand. U leest hier alles over in deze nieuwsbrief.
 
Jeuglid Indy Ketting wordt aan de tand gevoeld wanneer zij zal toetreden tot de jeugdcommissie. Na haar verhaal in dit nummer kan zij eigenlijk niet meer terug! Gerard Barendregt was een van de vele leden die de Algemene Leden Vergadering bezocht en hij heeft daar zo zijn mening over. Hij windt er dan ook geen doekjes om en neemt u mee in de wereld van besluitvorming binnen T.V.P.
 
En natuurlijk vergeten wij onze voorzitter niet nu wij haar van de voorpagina hebben gejaagd. Zij doet in een exclusief interview in deze nieuwsbrief een boekje open over haar collega-bestuursleden. Is de sfeer na de laatste A.L.V. nu echt zo te snijden of worden de brokken nog op tijd gelijmd? U leest het allemaal in deze nieuwsbrief. De redactie wenst u veel leesplezier. 

 

Jouw artikel in de volgende T.V.P. Nieuwsbrief?
De redactie stelt het heel erg op prijs als ook jij een keer een artikel voor de nieuwsbrief schrijft. T.V.P. organiseert jaarlijks zo’n 10 tot 12 activiteiten. Dit naast de voorjaars- en herfstcompetitie en de verschillende toernooien en de jaarlijkse clubkampioenschappen. Heb jij hier iets leuks over te melden of op of rond de tennisbaan iets opmerkelijks meegemaakt, schroom niet en laat het de redactie weten. Misschien sta jij met jouw artikel dan in de volgende uitgave. De volgende nieuwsbrief, hoogstwaarschijnlijk in een nieuw jasje gegoten, verschijnt maart / april 2018. Alle kopij is van harte welkom op redactie.tvp@gmail.com
 
De uiterste inleverdatum voor de volgende nieuwsbrief staat op:
 
- VRIJDAG 22 JUNI 2018 -
 
Indien u een bijzonder moment (bijvoorbeeld de geboorte van een kind, een huwelijk o.i.d.) wilt delen met de clubleden, kan dit door het versturen van de aankondiging van deze gelegenheid naar de redactie.

Sponsors & Adverteerders
Een club kan niet bestaan zonder gezellige en actieve leden, een goed en betrouwbaar bestuur en natuurlijk sponsors & adverteerders. Gelukkig hebben we ze bij TVP allemaal!
 
Sinds kort treft u op de nieuwe T.V.P. website een overzicht aan van de diverse sponsors en adverteerders die T.V.P. kent. (zie bovenaan de startpagina het kopje "Over ons" en klik dan door naar "Sponsors")

Neem eens een kijkje op deze site en klik eens wat rond om wat nader kennis te maken.

Capibara steelt de show op T.V.P. Open Toernooi
De allereerste editie van het Cappi Baard T.V.P. Open 2018 is een feit. Net voor de start van de lente is ons jaarlijks weerkerend wintertoernooi met dank aan onze nieuwe hoofdsponsors afgewerkt. De naam van het toernooi is een samensmelting van de namen van onze T.V.P. leden Caspar van Leeuwen (Cappi) en Fred Baird (Baard). Tijdens het toernooi heeft iedereen kunnen kennismaken met de (inmiddels zeer populaire) mascottes van het toernooi, de twee capibara’s. Voor degene die bij het horen van het woord capibara niet direct een belletje gaat rinkelen, hebben wij wat research gedaan: de capibara of waterzwijn (‘Hydrochoerus hydrochaeris’) is het grootste knaagdier ter wereld. Het lijkt op een cavia, alleen kan dit dier ruim 1 meter lang worden en 60 kilo gaan wegen. De naam "capibara" komt uit het Guaraní (een taal uit o.a. Argentinië en Bolivia) en betekent ‘heer van het gras’. Dit laatste is erg toepasselijk op onze kunstgrasbanen.
 
Voor de eerste editie van het Cappi Baard T.V.P. Open 2018 hadden zich 135 koppels ingeschreven, dat qua aantal vergelijkbaar is met voorgaand jaar. De wedstrijden werden voornamelijk gespeeld via afvalschema’s. We hebben een erg leuk toernooi gehad met behoorlijk spannende wedstrijden met heel veel gezelligheid tot in de kleine uurtjes! Tijdens het wintertoernooi hebben wij ook bijna alle weersoorten meegemaakt. Van een heerlijk lentezonnetje en dito temperatuur tot aan Siberische omstandigheden met gevoelstemperaturen van -15 graden Celsius. Wij waren dan ook erg trots om te zien dat de deelnemers bij die extreme kou gewoon hun wedstrijden hebben gespeeld. 
 
De zaterdag van het finale weekend zullen we ook niet gauw vergeten. In de nacht van vrijdag op zaterdag had het namelijk gesneeuwd en gevroren, waardoor we de banen in de vroege ochtend wit aantroffen Aangezien de eerste potten al om tien uur gepland stonden en de weersverwachting alleen maar temperaturen onder nul aangaf, konden we niet anders dan besluiten de wedstrijden voor de zaterdag te annuleren. Door het strakke wedstrijdschema van het finale weekend zorgde dit bij de wedstrijdleiding natuurlijk voor ‘lichte’ stress en waarbij alle mogelijke scenario’s en oplossingen werden doorgesproken. Maar, als door een wonder, knapten de banen (zelfs met temperaturen onder nul) zienderogen op.
 
Met de hulp van Maarten Mellaart en Rinus Kheenen, beiden van de van de onderhoudscommissie, werden de banen vervolgens in no-time weer geprepareerd, zodat wij gelukkig het wedstrijdschema met slechts een beperkte vertraging weer konden hervatten.
Bijkomend gevolg was wel, dat de geannuleerde wedstrijden opnieuw moesten worden gepland, waardoor het wedstrijdschema van het finale weekend gedeeltelijk ‘op de schop’ moest en er zelfs zondagavond nog wedstrijden moesten worden gespeeld.
 
Wij willen alle deelnemers nogmaals bedanken voor hun flexibiliteit. Uiteindelijk kunnen we terugkijken op een mooi en geslaagd toernooi. Hieronder volgt een overzicht van de prijswinnaars, waarbij ook meerdere T.V.P. leden een prijs hebben behaald:
 
 
Nogmaals van harte gefeliciteerd namens de Technische Commissie! We gaan er vanuit dat het 5e Bonn & Mees Open dubbeltoernooi in juni net zo’n succes wordt als het afgelopen toernooi! Hiervoor kan inmiddels al via toernooi.nl worden ingeschreven. Net als voorgaand jaar is de bedoeling om alleen met pouleschema’s te spelen.
 
Wees er dus snel bij en schrijf je op tijd in! Tot ziens bij ons 5e Bonn & Mees Open dubbeltoernooi!
 
Met sportieve groeten van de Technische Commissie: Oscar, Paul, Luuk & Vincent

Geld maakt niet gelukkig
Dat zal best dat geld niet gelukkig maakt maar het is wel makkelijk. Lopend is bijna alles te bereiken maar met de fiets kun je al snel wat verder komen. Op de scooter gaat het allemaal nog wat vlotter en in de auto zit je dan ook nog eens lekker droog. Natuurlijk is een Fiat ook een auto maar in een Jaguar zit je met op die lederen bekleding en dat notenhouten dashboard toch net even iets gerieflijker. En met die Lamborghini… nee, toch maar niet want met die verkeersdrempels kom je nooit meer bij de tennisbanen aan.
Geld maakt niet gelukkig maar is voor T.V.P. wel van groot belang. In februari hebben alle leden weer een verzoek gekregen de contributie (letterlijk bijdrage) aan de penningmeester Martijn Hoogenboom over te maken. Al heel veel leden hebben reeds aan dit verzoek voldaan. Er zijn echter nog aardig wat leden die dit helaas nog hebben nagelaten. Graag verzoeken wij daarom die leden alsnog hun contributie over te maken zodat T.V.P. verder financieel gezond kan blijven. Geld maakt niet gelukkig maar het is voor T.V.P. wel heel belangrijk.

Pulserend vegen met een sleepnet?
Heerlijk om af en toe eens een balletje te slaan, zeker als je de pot ook gewonnen hebt. Maar als je dan je tegenstander hebt bedankt voor het spelletje, is er altijd wel iemand die roept: “We moeten nog even slepen.” Daar heb ik toch zo’n …hekel aan. Waar is dat nu toch eigenlijk voor nodig. Ik zie het nut er niet van in. Als het nu nog gravel was ok, dan heb je voor het oog nog eer van je werk. Bij gravel sleep je alle sporen weg en ligt de baan er weer als nieuw bij. Bij ons kunstgras zie je er niets van. Maar ach, ik zie het maar als een zogenaamde ‘coolingdown’. Even de spieren los lopen.
 
Mooi is dat je binnen T.V.P. verschillende sleeptypes hebt. Zo heb je de toegewijde sleper: deze sleept het net zeer zorgvuldig over de baan en zorgt ervoor dat hij daar waar de lijntjes zijn, hij het net er ook precies langs sleept. En uiteraard overlapt hij de zojuist geslepen strook voor de helft wanneer hij hier weer langs gaat. Dan is er de wilde sleper, deze persoon wilt het liefst direct naar de kantine en gooit dan ook zijn hele lichaam in de strijd om het kunstgras er van langs te geven. Als een wervelwind rent hij met het wapperende sleepnet achter zich zonder te beseffen dat het net amper de baan raakt. Eigenlijk vliegt hij alleen maar heen en weer. En dan heb je ook de ‘geslepen’ sleper die denkt, bekijk het maar. Hij loopt richting het sleepnet en laat zich dan plots afleiden door een tenniskennis en raakt aan de praat of hij ziet plots in zijn linkerooghoek nog een tennisbal liggen en loopt er heen, raapt de bal op en loopt vervolgens doodgemoedereerd weer naar zijn racket en vergeet te slepen.
 
Dan heb je nog de verschillende looproutes die je kunt nemen: vanaf de servicelijn evenwijdig aan de rails naar het net en vervolgens terug. Je hebt de route waarbij je parallel aan het net loopt, dus van links naar rechts en dan heb je nog de zogenaamde vierkante cirkelroute. Die loop ik altijd. Vanaf het ophangpunt van het net loop ik in een vloeiende beweging naar de uiterste hoek van de baan en loop vervolgens naar het net waar ik wederom een vloeiende bocht maak en vervolgens evenwijdig aan het net naar de andere zijde loop alwaar ik weer een bocht beschrijf en naar de achterlijn wandel. Hier aangekomen draai ik verder en veeg de servicelijn schoon. En zo al cirkelend beland ik uiteindelijk op de T-splitsing van de servicevakken waar ik met een sierlijke pirouette mijn sleepronde beëindig.
 
Binnenkort zal ik aan de onderhoudscommissie eens vragen of zij met de Nederlandse vissers willen praten, om te bezien of zij wellicht enkele pulsnetten tegen een vriendenprijsje kunnen afnemen. Wellicht dat we dan wat meer resultaat van het fenomeen ‘slepen’ te zien krijgen.

SponsorKliks
Als vereniging zijn we natuurlijk altijd bezig om te kijken hoe we onze inkomsten kunnen vergroten. Via SponsorKliks is dit nu mogelijk op een simpele manier die u en ons niets kost.
 
Het enige dat hiervoor nodig is, is wanneer u online iets koopt, om eerst via onze website op het SponsorKliks logo bovenaan de pagina te klikken.
 
 
U komt vervolgens op onze eigen SponsorKliks website, waar u op de normale manier uw kleding, schoenen, eten, speelgoed, sportartikelen, reizen en elektronica kan bestellen bij een grote hoeveelheid webwinkels.
 
Deze lijst omvat o.a. Bol.com, Thuisbezorgd.nl, AH.nl, MediaMarkt, Zalando, Wehkamp, Coolblue, maar ook sites als Booking.com en Couverts.nl voor reizen en reserveringen.
 
Op de website van de gekozen winkel kunt u vervolgens op de normale manier uw bestelling plaatsen.
Over elke transactie krijgt T.V.P. een commissie, terwijl er voor u niets verandert en u de normale prijs betaalt.
 
Om een paar voorbeelden te geven:
·        Bestelling via Thuisbezorgd.nl     Commissie voor TVP:      Euro 0.75
·        Reservering via Couverts.nl         Commissie voor TVP:      Euro 2.63
·        MediaMarkt                                  Commissie voor TVP:      2.25%
 
Shop dus via onze T.V.P. website of meteen via http://www.sponsorkliks.com/winkels.php?club=6131&u=09s
 
Het kost geen cent extra maar levert wel extra inkomsten op voor onze vereniging.

Successen van T.V.P. spelers buiten Poortugaal
In de herendubbel 6 van het Open Wintertoernooi Rhoon streden Erik Gorter samen met Kevin Lanser (speler van Rhoon) tegen Rodney van Nielen en Mark Waltmans. In een verbeten strijd bleken Erik en Kevin net even te sterk voor Rodney en Mark. In het interview met Erik in deze nieuwsbrief leest u er meer over. In ieder geval een gedeeld succes voor T.V.P. en Rhoon.
 
In de mix 6 van het open toernooi in Smitshoek stonden twee zeer aan elkaar gewaagde teams in de finale tegenover elkaar. Rodney van Nielen en Joy Kleinjan namen het in de finale op tegen hun competitieteamgenoten Mark Waltmans en Elisa Sturkenboom. Zij kennen elkaar natuurlijk van haver tot gort en werd het dus een uitermate enerverende partij. Dit keer wonnen Elisa en Mark de wedstrijd en werden Joy en Rodney in ieder geval tweede.
 
Elisa Sturkenboom speelde in Hendrik Ido Ambacht met Marc Drenth in de gemengd dubbel 6. Ook dat bleek een succeskoppel want zij werden daar glansrijk kampioen. Ook daarover kunt u meer in deze nieuwsbrief lezen aan de hand van het verslag van een van de kampioenen zelf, Marc Drenth.
 
Het is zeker niet uit te sluiten dat de redactie niet van alle successen van T.V.P. spelers op de hoogte is. Daarom willen wij een ieder vragen zijn of haar successen met ons te delen zodat we in de volgende nieuwsbrief, met trots, er uitgebreid verslag van kunnen doen.

T.V. Hiaten: lastig, maar niet voor Elisa & Marc!
In de week van 27 januari 2018 vond in Hendrik Ido Ambacht het toernooi van T.V. Hiaten plaats. Een gezellig toernooi met veel sfeer, mede door de kleine knusse kantine. Zelf vind ik de smashcourtbanen erg fijn om te spelen. Met mijn tennispartner voor dit toernooi, Elisa Sturkenboom, inderdaad de vriendin van die Mark met een K, hebben we in de mix daar dan ook een mooi resultaat weten te behalen. 
Midden op het terrein stond iedere dag een ‘Holland Heineken House’ om alvast in de stemming te komen voor de Olympische Winterspelen. Dit gaf een nog intiemere sfeer aan het toernooi, omdat iedereen zich in deze kleine, warme tent bij de wedstrijdleiding moest melden. Wel een opoffering van die mensen om iedere dag buiten te staan bij 5 graden boven nul!
Naast de gebruikelijke drankjes en gezelligheid na de wedstrijden was er ook een feestavond, waar ik helaas niet bij kon zijn. De volgende dag hoorde ik dat de feestavond een groot succes was geweest. Dit was op de ochtend ook wel te zien aan de kantine want de opruimploeg was in ieder geval nog niet langs geweest.
Hendrik Ido Ambacht ligt in de regio Dordrecht dus we kwamen veel nieuwe mensen tegen waar we op ons ‘eigen eiland’ normaal nooit tegen spelen. Dat vind ik het leuke aan dit soort toernooien. Je ontmoet dan toch weer nieuwe mensen en wellicht komen zij een volgende keer naar onze vereniging voor een toernooi! We hebben natuurlijk nog wel een beetje reclame gemaakt voor T.V.P.
 
Marc Drenth

Erik Gorter loopt boos weg!
Als ik kom aanlopen maakt Erik zijn bekende wegwerpgebaar, een beetje zoals Willem van Hanegem dat vroeger ook zo goed kon. Ook het loopje van Erik doet me aan De Kromme denken waarbij zijn ietwat gebogen houding daar nog aan bij draagt. Alleen de licht bollende buik had Van Hanegem niet. “Loop je nu naar mij te zwaaien Erik?” vraag ik terwijl ik mijn hand uit steek. Hij schudt mijn hand en vraagt: “Waar heb ik dit nou aan te danken Piet, dat jij mij wilt spreken. Daar kan nooit iets goed van komen.” Rond zijn mond ligt zijn eeuwige glimlach bestorven. “Puur enthousiasme over jouw spel Erik, ik wil je feliciteren met jouw kampioenschap in de heren dubbel 6 van de open kampioenschappen bij T.V. Rhoon.” antwoord ik. “Da’s toch iets om trots op te zijn Erik?”
 
“Aha, nu begrijp ik het. Je komt verhaal halen omdat ik Mark heb weggespeeld.” reageert Erik lachend. “Geenszins Erik, ik was alleen hooglijk verbaasd. Rodney en Mark slaan toch een aardig balletje en als ik naar jouw verrichtingen kijk… “ “Wat bedoel je Piet?” “Nou Erik, jij priktennist toch alleen maar?” De wenkbrauwen van Erik schieten omhoog en hij zegt: “Even serieus, dat meen je toch niet? Kom nou toch. Ik, ik, ik…waar wil je nou naar toe?” “Ik wil nergens heen Erik, ik constateer alleen iets en daar stel ik een vraag over.” Erik kijkt omhoog en draait even met z’n ogen: “Tjonge, tjonge. Priktennis. Piet dat heeft alles met vastigheid te maken, ik sla een rustige bal terug en als de tegenstander dan een fout maakt, ja dan is dat een punt voor ons.” “Je geeft het al aan, jij speelt alleen maar dubbels toch? En toevallig met mensen die lekker kunnen afmaken, tennissers die winners slaan. In Rhoon stond jij toch met Kevin Lanser?” “Klopt Piet, maar ik zoek de mensen echt niet uit. Ik speel op Rhoon ook weleens een potje en dan zien ze je slaan en dan vraagt er weleens iemand of ik met hem een dubbel wil spelen. Prima toch?” “Wat is jouw ranking momenteel Erik?” “5,1” “Niet mis, en je enkelspel?” “6,9.” “Dus eigenlijk een zeventje in de enkel. Dus als je alleen speelt…” Erik laat mij mijn vraag niet afmaken en reageert gebeten: “Ho, ho, ho, wat suggereer je nu weer? Laten we hiermee alsjeblieft stoppen.” Nog meer olie op het vuur lijkt mij niet verstandig dus zeg ik: “Laten we het er op houden dat je liever dubbelt Erik. Werk jij veel toernooien bij andere verenigingen af?” “Dat valt wel mee. In de zomer speel ik ook nog toernooitjes in Pernis en bij De Dalle. Eigenlijk gewoon voor de gezelligheid.” “Niet om te winnen?” Weer schudt Erik zijn hoofd, kijkt even naar buiten en antwoordt vervolgens: “Natuurlijk om te winnen maar dat biertje achteraf is ook leuk.” “Jij doet toch ook mee met de competitie op vrijdagavond?” Jazeker, we spelen dit seizoen volgens mij 1e klasse.” “Ja, maar er zitten ook wel een paar kanonnen in jouw team: Jos Lutgens, Thijmen Rasser, Hacan Balci, Erik van den Bosch… en jij dan.” som ik sarrend de namen op. “We zijn weer terug bij af, leuk Piet.” Quasi geërgerd staat Erik op en doet alsof hij wilt weglopen. “Ok Erik, dan even iets anders. Jij bent zoals ik begrepen heb nogal druk met de fusie tussen PSV Poortugaal en VV Oude Maas. Wat doe je daar eigenlijk, zit je in het bestuur?” Erik gaat weer zitten en vertelt: “Nee, niet in het bestuur. Ik ben samen met Theo Scheurwater gevraagd, ja Piet, alweer gevraagd, om te kijken welk eerste team er kan worden geformeerd voor de SV Poortugaal, de gefuseerde voetbalvereniging.” “Hoe werkt zoiets dan?” “Wij kijken welke spelers wij het meest geschikt achten om de selectie van SV Poortugaal te vormen. Wij putten daarvoor uit zes elftallen van beide verenigingen en voeren daarvoor ook de gesprekken met alle spelers. En dat is inderdaad erg veel werk. We zijn er bijna 5 avonden in de week mee bezig.” “Maar dat is dan na de selectie over. Dus dan kan je bij T.V.P. aan de slag in bijvoorbeeld de technische commissie of de jeugdcommissie?” “Nee joh, Theo en ik blijven natuurlijk de selectie begeleiden. Wij fungeren dan als een soort praatpaal voor die mannen zodat de trainer zich alleen hoeft te focussen op de trainingen en de wedstrijden en zich niet met randzaken hoeft bezig te houden.” Ik probeer het toch nog een keer: “Ja, maar als je nu al vijf avonden bezig bent wordt dat toch minder dus kan je…” “Zeg nooit nooit Piet, maar voorlopig even niet.” Erik staat op, geeft mij een hand en zegt bij het weglopen: “Wat een mannetje.”

T.V.P. op Facebook!
Beste leden,
 
Graag verzoeken wij al onze leden die over Facebook beschikken de Facebookpagina van T.V. Poortugaal te 'liken'.

Dit houdt in:
- Log in op Facebook en zoek naar Tennisvereniging Poortugaal
- Je komt dan op de Facebookpagina van T.V.P.
- Klik hierna op 'Vind ik leuk'
 
 
                        
 
In het vervolg word je dan op de hoogte gehouden van wat er is gebeurd, gaande is of gaat gebeuren binnen (en buiten) onze vereniging.
 
Alvast bedankt!
 

Slapen op de tennisbaan?
Ruim 47 leden gaven dinsdag 20 februari acte de préséance op de Algemene Leden Vergadering die door Annemarie Klaassen werd voorgezeten. In een bomvolle kantine legde het voltallige bestuur van T.V.P. aan haar leden verantwoording af over het gevoerde beleid van 2017. Naast Annemarie waren dan ook Hans de Haan, Martijn Hoogenboom, Ton Vuijk en Mieke Waltmans aanwezig. Onder het luisterend publiek was ook Gerard Barendregt die tijdens de vergadering een bijzondere rol speelde. Ik vroeg me af wat hem had bewogen naar deze jaarlijkse vergadering te komen.
 
 
“Gerard, je nam wel je momentje tijdens de stemmingen die tijdens de vergadering plaatsvonden. Optredend als tijdelijk lid van de kiescommissie. Zo ga je nog eens de analen in. Hoe kwam je erbij om naar de ALV te komen.”
 
“Er stond een aantal interessante zaken op de agenda. Denk maar aan: wijziging van de  statuten, een aantal wijzigingen in het huishoudelijk reglement en ook nog de herverkiezing van zowel de voorzitter als de secretaris. Wat ik wel even grappig vond was de opening van de vergadering. Volgens mij was het Hans de Haan die aangaf dat er te weinig leden aanwezig zouden zijn om een voorstel tot wijziging van de statuten in stemming te brengen. Wat blijkt nu, voor een statutenwijziging gaat het erom dat twee derde van het aantal stemgerechtigde leden bij de vergadering aanwezig dient te zijn, het zogeheten quorum. Dit was niet geval dus vervolgens werd de vergadering gesloten en, na instemming van de aanwezigen, werd direct een tweede vergadering geopend. En in die tweede vergadering konden de voorstellen van wijziging wel in stemming worden gebracht. Ik vond dat heel bijzonder.”
 
“Dan wil ik toch weleens weten of je echt hebt zitten opletten. Weet jij nog om welke veranderingen het ging?”
 
“Natuurlijk, ik zit er niet voor mijn lol Piet. In de statuten zijn twee nieuwe type leden opgenomen: seizoensleden alsmede slapende leden.”
 
“Slapende leden? Wat houdt dat in? Lijkt mij lastig op de tennisbaan.”
 
“Nee Piet, dat zijn leden die juist niet meer actief op de baan staan maar T.V.P. nog wel een warm hart toedragen. En om jouw volgende vraag voor te zijn, seizoensleden zijn voor de duur van een winter of een zomer lid. Zo ongeveer dan. Het zal iets preciezer zijn omschreven maar dat is in ieder geval de strekking.”
 
“Maar wat was nou jou rol als tijdelijk lid van de kiescommissie?”
 
“Controle Piet, controle. Alles in de gaten houden, kijken of er niet wordt gefraudeerd, worden er geen ongeldige stemmen ingeleverd en… de stemmen tellen natuurlijk. Behoorlijke uitdaging al met al!”
 
“En is alles volgens de regels gegaan?”
 
“Jazeker, Antoinette Eissens was trouwens ook tijdelijk lid. Zoiets doe je niet alleen, daar zijn de uitdagingen op dat moment veel te groot voor. Wij hebben streng op de hele verkiezing toegezien. Er werd nog wel een onthouding van stemmen door ons geconstateerd maar dat kwam omdat de balpen van die persoon in kwestie leeg bleek te zijn.”
 
“Nog meer interessants te melden Gerard?”
 
“Wat ook wel aardig was waren de plannen voor dit jaar. Die worden ook tijdens de A.L.V. gepresenteerd. De keuken blijkt bijna volledig te worden vernieuwd, de kleedkamers krijgen een opknapbeurt, de capaciteit van de elektriciteit zal worden nagekeken en opgewaardeerd zodat de kachels op het terras in koudere tijden weer aan kunnen. Ook de vernieuwing van de T.V.P. website en alle mogelijkheden die dit met zich meebrengt passeerden nog de revue. Nou dan is het bestuur toch goed bezig vind ik.”
 
“Maar is dat ook allemaal wel te bekostigen? Heb je daar nog kritische vragen over gesteld Gerard?”
 
“Piet, je kent mij toch. Zodra ik ergens een gat in kan schieten doe ik dat. Maar het gehele financiële plaatje werd door Martijn prima toegelicht, ruimte zat zoals ik begreep. En er is ook nog een kascontrolecommissie die de penningmeester weer controleert. Maurits de Haan en Eric Opdeweegh namen het dit jaar nog voor hun rekening waarbij Ron Meijer als achterwacht fungeerde. Voor het nieuwe jaar zal de kascontrolecommissie bestaan uit wederom Maurits waarbij Ron zal aansluiten die Eric vervangt. Als reserve heeft Loekie Barkmeijer zich beschikbaar gesteld. Wat mij verder bij die financiële paragraaf nog aansprak was dat er werd medegedeeld dat wederom de contributie niet zal worden verhoogd. Kijk dat zijn nog eens opstekers!”
 
“Dus het gaat tijdens zo’n A.L.V. vooral over de cijfertjes.”
 
“Zeker niet, juist de menselijke maat is groot. Zo werd er een minuut stilte gevraagd voor Jan Arkebout die vorig jaar na een slopende ziekte was overleden. Dat vind ik toch indrukwekkend, dat we met zijn allen hem mogen gedenken. Daarnaast ook een feestelijk tintje, zo is het leven, een lach en een traan. Ton Vuijk en Bert Lagrouw waren beiden 25 jaar lid van de vereniging en werden daarvoor in het zonnetje gezet en kregen naast een mooie bos bloemen ook nog een speldje opgeprikt en… kussen van de voorzitter.”
 
“Je vergeet nog het gratis drankje te vermelden dat de penningmeester aan het einde van de vergadering voor de aanwezige leden nog uit de kas van T.V.P. betaalde.”
 
“Belangrijker nog, ik was het bijna vergeten, Hans en Annemarie zijn beiden weer herkozen!”
 
“Mooi Gerard zijn we weer even bijgepraat, bedankt.”

      

De competitie barst weer los!
Maar liefst twintig teams vertegenwoordigen T.V.P. in de diverse voorjaarscompetities! Met uitzondering van maandag, woensdag en donderdag zijn onze competitieteams druk in de weer om eerste in hun klasse te worden.
Op 1e paasdag starten de tenniskids van Worldtour Oranje en zij treden dus als eerste aan. Dit zijn de kinderen van 7 tot 12 jaar. Hierin is T.V.P. met twee teams vertegenwoordigt. Dan hebben we de groene competitie voor de kinderen waarbij de leeftijdgrens een jaar later ligt (van 8 tot 13 jaar). Verder hebben wij ook nog een jeugdteam gemengd Geel dat op zondag speelt. Dit zijn jeugdspelers in de leeftijd van 11 tot 17 jaar.
Het seniorenteam dat de meeste jonge spelers kent speelt op de zondagen mee in de landelijke competitie. Naast dit gemengde seniorenteam zijn er nog 4 andere gemengde teams waarvan er twee op de vrijdagavond acteren en twee op zaterdag spelen.
Verder hebben we zes herendubbelteams waarvan drie veteranenteams en drie reguliere seniorenteams. Ook de damesdubbels zijn sterk aanwezig. Vijf teams strijden hier om de hoogste podiumplek waarvan een damesdubbel van 45 plus, zij spelen op dinsdagochtend en de overige damesdubbelteams spelen allen op een vrijdagavond.                  
Supporters van T.V.P. kunnen deze voorjaarscompetitie hun hart ophalen. Bijna honderd wedstrijden zullen in een kleine zeven weken worden afgewerkt. Of je nu dames aan het werk wilt zien of liever de jongste jeugd, toppers die in de 1e klasse flitsend tennis op de baan leggen, ze zijn allemaal te bewonderen. Spelers van 8 tot 80 jaar doen mee! T.V.P. wenst alle spelers veel succes maar bovenal veel speelplezier.

Bardienstindeling 2018
Wat een gezelligheid voor en achter de bar
 
Een balletje slaan is natuurlijk heerlijk maar voor velen is het ook prettig na afloop iets in de kantine te kunnen drinken. Dan is het ook prettig als je met je bestelling kan worden geholpen door een medelid die op dat moment zijn bardienst draait. Daarom is het ook heel fijn als de bardiensten ook daadwerkelijk door de leden worden ingevuld. Prettig voor degenen die wat willen gebruiken, prettig voor de coördinator van de bardiensten en daarnaast is het vaak ook gezellig om de bardienst te draaien.
 
Alle bardiensten zijn altijd terug te vinden op de website van T.V.P. Daarnaast krijgt een ieder in de week voorafgaand aan zijn of haar bardienst per email een herinnering om de dienst te draaien. Ben je verhinderd dan kunt je altijd de lijst raadplegen waarop een aantal enthousiastelingen staan vermeld, die de bardienst tegen betaling willen overnemen. Maar we vinden het uiteraard fijner als jij de bardienst zelf voor jouw rekening neemt.

De bardienstindeling van 2018 kun je hier vinden en de lijst met invalkrachten op deze plek.

T.V.P. Foto's
Inmiddels staan er weer vele nieuwe foto's van allerlei activiteiten op de nieuwe website van T.V.P. (en ook op Facebook)

Als u naar de site www.tvpoortugaal.nl gaat kunt u bovenaan deze pagina klikken op "Nieuwsbrief en Foto's" en vervolgens kunt u kiezen voor "Foto's".
U kunt ook HIER klikken om direct naar de foto pagina van T.V.P. te gaan.
 
Omdat er zoveel foto's zijn gemaakt, treft u deze in diverse mappen aan.
 
Veel kijk plezier!!


Wie is Indy Ketting?       
Wanneer komt Indy naar de racketavond voor volwassenen? Yannick le Cocq d’Armandville liet in de voorgaande nieuwsbrief weten dat hij bij gelegenheid dit seizoen als ‘nieuwe’ senior de racketavond zou gaan bezoeken. Is Indy ook al zover of moet zij nog even wachten. Indy was mij al eerder opgevallen bij de vrijwilligersavond waar zij samen met Iris van IJzerdoorn de andere vrijwilligers van een hapje en een drankje voorzag. Ook heeft zij al eerder geholpen bij de opvang van schoolkinderen van De Parel. Zij mochten bij T.V.P. proeftennissen en Indy hielp, ook weer samen met Iris, de kinderen waar zij kon. Indy lijkt mij dan ook een van de ideale potentiele kandidaten voor de jeugdcommissie. Wie is Indy?
 
Hoe oud ben jij?
In december word ik 16 jaar.
 
Nieuw lid van de jeugdcommissie?
Weet ik niet, ik vind het wel heel gezellig.
 
Hoelang tennis jij al?
4, 5 jaar.
 
Wat is jouw favoriete tennisslag?
Heel saai misschien maar dat is mijn forehand.
 
Waar heb jij het meeste moeite mee?
Als ik diep achterin op de baseline sta, sta ik ook vaak te kort op de bal om hem goed te kunnen retourneren.
 
Wat is je actuele ranking?
Enkel 8,4 en dubbel 7.
 
    
 
Wat heb je zoal gewonnen?
Samen met Milan Hensen ben ik al twee keer clubkampioen geworden. En afgelopen jaar heb ik de sportiviteitsprijs gekregen, een enorm grote beker! En misschien worden we met ons mixteam met Cheynne, Milan, Tim en Isa dit jaar wel kampioen.
 
Wie bewonder jij het meest?
Niemand.
 
Wat voor opleiding volg jij?
Ik zit nu in de derde klas van de HAVO. Dit jaar moet ik mijn keuzepakket kiezen.
 
Wat eet jij het liefst?
Friet en de wraps die mijn moeder maakt.
 
Waar kijk jij op tv het liefst naar?
Netflix en comedy’s
 
Welke hobby’s heb jij nog meer naast tennis?
Ik heb geturnd en met judo heb ik nog een blauwe slip weten te behalen. Verder zing ik graag en zit daarom met mijn zus en mijn moeder op het koor Bombari. Ook zing ik graag met mijn zanglerares. Oh ja, lachen vind ik eigenlijk ook wel mijn hobby.
 
Wat is jou favoriete vlogger of blogger?
Die heb ik niet. Ik kijk op Youtube wel zo nu en dan naar covers. In die filmpjes zingen mensen liedjes van beroemde zangers en zangeressen zoals Adele. En kookfilmpjes kijk ik wel eens.
 
Wat mag je van je vader wel wat je van je moeder niet mag?
Ik denk dat als ik wat ouder ben dat mijn vader wel makkelijker zal zijn als ik alcohol zou gaan drinken.
 
Wat mag je van je moeder wel wat je van je vader niet mag?
Als ik na mijn middelbare school een tussenjaar zou willen inlassen. Dat zal mijn moeder niet erg vinden maar pa zal dat niet echt waarderen.
 
Dankjewel Indy, wellicht tot bij de jeugdcommissie.

Paashazen op het Jeugd Openingstoernooi
De vroege aftrap op de zonnige voorjaarszondag was voor het jeugdevent Worldtour Oranje. Thuis bij T.V.P. en uit bij Smitshoek speelden onze beide oranje teams leuke partijtjes tegen teams van andere verenigingen. Hierna konden alle spelertjes van beide teams thuis weer gelijk de baan op om tegen clubgenootjes te spelen. Het toernooi werd in een allerbeste paassfeer afgewerkt. Tussen de wedstrijden door werd er tijd vrijgemaakt om warme broodjes knackworst te eten en limonade te drinken. Verder was de kantine bezaaid met chocolade eitjes. Maar voor de grotere eieren mochten de kinderen, tussen de partijtjes door, zelf op zoek naar de, door de jeugdcommissie, verstopte eieren.
 
 
Het was heel leuk om te zien dat de jeugd nog enthousiaster werd op het moment dat zij tegen Marc, Mark en Rodney speelden. Het fanatisme werd groter en feller zodat ook de mannen van de jeugdcommissie een tandje bij moesten zetten. Als afsluiting was er het ‘spel rond het net’. Ook hier werd het fanatisme met elk rondje groter maar na vier rondjes was het einde van het openingstoernooi nabij. Chantal en Ante hadden alle punten geteld en daarbij kwamen Josefien met een eerste plaats en Marik met een tweede plaats als winnaars uit de bus. Verder had Louise de meeste finales gespeeld en tijdens die finales stond zij knap haar mannetje. Ook het publiek had, in een heerlijk voorjaarszonnetje, van de leuke partijtjes en de spelletjes genoten. Tot slot ging iedereen vrolijk met een chocolade paasei weer op huis aan. Al met al weer een geslaagd openingstoernooi!
 
 
Namens de jeugdcommissie, Mieke Waltmans

Komt Roy Donders bij Annemarie thuis?               
Annemarie kennen wij, op enkele intimi na, allemaal als een keurig verzorgde dame. Altijd tip top gekleed, bijna gestyled zou je zeggen, altijd keurig gecoiffeerd, immer een mascara, lippenstift en eyeliner en tenslotte afgemaakt met een odeur van parfum. Als voorzitter moet je natuurlijk wel goed voor de dag komen. Maar toch was ik benieuwd of ze in haar eigen omgeving ook altijd zo verzorgd rond loopt. Daarom besloot ik haar ’s ochtends vroeg een bezoekje te brengen om haar ‘live’ te ontmoeten. Hoewel we om acht uur hadden afgesproken belde ik toch al om zeven uur aan. Surprise!
 
Een luide dingdong schalt door de hal als ik aanbel. Door het glas van de deur zie ik licht branden en twee tellen later wordt er open gedaan. Een compleet verzorgde Annemarie zet een stap terug en zegt: “Hoi Piet, wat ben jij vroeg? Kom binnen, je dacht ik zal maar vroeg vertrekken want dan sta ik niet in de file. Maar dat maakt niet uit hoor.” Enigszins verbouwereerd blijf ik even staan en stap vervolgens de drempel over en ruik de koffie al in de hal.
 
“Wil je koffie Piet of heb je liever espresso? Volgens mij las ik ergens dat je dubbele espresso drinkt.” “Je bent aardig voorbereid Annemarie.” antwoord ik. “Maar ik stel hier de vragen.” “Natuurlijk Piet, ik pak even de koffie en dan ben ik klaar voor het vragenuurtje.” Nadat Annemarie de kopjes heeft neergezet val ik met de deur in huis: “Door wie word jij gestyled Annemarie? Maik de Boer, Roy Donders, Bastiaan van Schaik?” “Gestyled? Wat bedoel je? Een stylist…, hoezo?” “Kom op Annemarie, ik heb jou nog nooit in een en dezelfde outfit gezien.” “Was het maar waar Piet. Als ik me dat kon permitteren. Nee, ik heb niets bijzonders in mijn kast hangen hoor.” “Je bent nu toch wel een uurtje of wat op zeker?” vraag ik haar. “Hoe kom je daar nu bij? Als ik moet werken kan ik met een kwartiertje weg zijn. Vijf minuten, hooguit tien ben ik op orde, streepje hier, likje daar en klaar, ik kan de deur uit. Het zit gewoon in mij Piet.” Lachend pakt Annemarie haar kopje op en neemt een slok van haar koffie. Ook ik drink mijn koffie en verander maar van onderwerp: “Annemarie, de tweede kamer heeft Khadija Arib als voorzitter, Ankie Broeks-Knol is voorzitter van de eerste kamer en toen dacht jij, het wordt tijd dat bij TVP ook eens dame aan het roer komt te staan? Volgens mij ben jij de eerste vrouwelijke voorzitter van TVP. Staat in jouw agenda op 8 maart ook een uitroepteken?” “8 maart? Waarom?” “Internationale vrouwendag, dat weet je toch?” “Oh, nee hoor. Ik sta niet op de barricades, zeker niet. Ik ben van mening dat, op welke plaats dan ook, iemand met de juiste capaciteiten die plek zou moeten bezetten. En niet iemand die een bepaald label opgeplakt heeft gekregen. Was trouwens wel leuk op 8 maart.” “Wat was leuk?” vraag ik haar. “Wacht even.” Annemarie pakt haar mobieltje en scrolt door haar apps. “Ja, hier heb ik hem…, dit kreeg ik op Internationale vrouwendag.” Annemarie leest het berichtje hardop voor: “Powervrouw!” Glunderend kijkt ze mij aan. “Van Kris Krook gekregen, toch lief, powervrouw! Dat vind ik zo aardig.” “Zeker, maar om terug te komen op de vraag, het was dus niet een grote ambitie om het voorzitterschap binnen te roeien?” Annemarie trekt een frons en antwoordt nadrukkelijk: “Welnee joh, daar ben ik eigenlijk gewoon in gerold. In 2003 ben ik samen met Rob lid geworden van TVP en vanaf het begin heb ik vrijwilligerswerk gedaan binnen de club. Ik heb voor de redactie van de toenmalige nieuwsbrief de opmaak verzorgt, daarna in de recreatiecommissie gezeten en vervolgens ben ik tot het bestuur toegetreden als secretaris en nu ben ik vijf jaar voorzitter. Het gaat zoals het gaat.” “Dan zit het toch een beetje in je bloed, vrijwilligerswerk.” zeg ik tegen Annemarie. “Niet echt hoor, ik vind het gewoon leuk om bezig te zijn. Ik voel mij ook niet ‘de’ voorzitter van TVP, ik doe dit samen met anderen. Daarom vind ik het ook niet erg om verschillende dingen binnen de vereniging op te pakken.”
 
“Je besteedt een hele avond om de kantine voor het Cappi Baard TVP Open toernooi aan te kleden: paashazen vastbinden aan de kolommen, eierlampions ophangen, bloemstukken opmaken, dat is toch niet het werk van een voorzitter? Ik word al moe als ik ernaar kijk.” Annemarie schudt haar hoofd en antwoordt: “Dat hoort er gewoon bij. Allereerst vind ik het gewoon leuk om te doen en daarnaast, nogmaals, dit doen we met heel veel mensen hoor. Als mensen je bezig zien is er altijd wel iemand die even wilt bijspringen om te helpen. Zo’n vereniging maak je met elkaar. Al die commissies, als ik zie hoe de onderhoudscommissie de banen op peil houdt, voor het toernooi voor dag en dauw de hele boel onkruid vrij maakt, alle potten voorziet van verse planten, dat is toch mooi om te zien. Daar drijft de vereniging op. Wil je nog koffie?” Zonder op antwoord te wachten pakt ze de kopjes op en loopt naar de keuken. Na een paar tellen is ze weer terug en zegt: “’s Ochtends moet ik wel een paar bakken hebben om goed wakker te worden.” “Je bent anders scherp zat volgens mij.” reageer ik terwijl ik het kopje aanpak.
 
“Dat versieren is wel leuk Annemarie, maar een voorzitter zet toch de lijnen uit en stuurt zo nodig bij?” Weer schudt ze haar hoofd en antwoordt: “Dat klinkt wel heel gewichtig hoor. Het meeste werk is toch gewoon daadkracht tonen en aanpakken.” Ik geef toe en zeg: “Je hebt gelijk, T.V.P. is geen multinational maar je zult zo nu en dan toch besluiten moeten nemen. Met welke beslissingen heb jij in de afgelopen vijf jaar jouw stempel kunnen drukken?” “Nogmaals, ik heb niets alleen weten te bewerkstelligen. Voor mijn gevoel is er met het huidige bestuur de afgelopen jaren wat meer rust in de vereniging gekomen. Volgens mij hebben we een evenwichtig bestuur met een diverse samenstelling waarbij de posities allemaal goed zijn bezet. Er heerst een grote saamhorigheid, zowel in het bestuur als binnen TVP zelf. Er zijn hoegenaamd geen strubbelingen.” “Dat geloof ik allemaal wel maar noem eens iets concreet waarvan jij vindt dat jij daar daadwerkelijk aan hebt bijgedragen?” Rob is ondertussen de woonkamer binnengelopen en bevindt zich in de keuken, naar ik vermoed, zichzelf een koffie inschenkend. Vanuit de keuken roept Rob: “Zal ik anders wat noemen Annemarie?” “Helemaal niet, ga jij lekker naar boven.” Rob antwoordt dan: “Piet, begin maar over de inrichting van de kantine.” Annemarie zucht even en zegt dan: “Ok, als je perse iets zou willen benoemen dan is dat inderdaad de herinrichting van de kantine. De volledig nieuwe inrichting met de bar, de schitterende foto van archeologisch tennis, het nieuwe meubilair, ja dat is wel mijn ding.” “Dan had je misschien beter binnenhuisarchitect kunnen worden want nu ben je toch bezig met het restylen van de keuken in de kantine?” “Daar zijn wel stappen mee gezet. We hopen nog voor de vakantie de nieuwe keuken te hebben geïnstalleerd en dat is hard nodig ook. Meer uitlegruimte, betere, bijna professionele apparatuur waardoor leden die bardienst draaien worden ontlast. Maar binnenhuisarchitecte, nee ik doe heel wat anders.” Als Rob ons passeert steekt Annemarie haar tong naar hem uit. Een brede grijns siert zijn gezicht. Ze roept hem nog even na: “Trek je de deur achter je dicht jongen.” Ze draait zich weer naar mij en zegt voldaan: “Verder.” “Ik dacht dat voorzitter een voltijd baan was.” “Ja bijna wel. Daar wijst Rob mij zo nu en dan ook wel op. ‘Let je op jezelf’, zegt hij dan.” “En dan ga jij vrolijk verder.” “Ja, zit in het beestje. Maar ik luister ook wel eens naar hem hoor.” “Maar wat doe jij dan naast jouw voorzitterschap voor werk?” “Ik werk bij de Persgroep. Een uitgeverij met 47 kranten. Ik verzorg daar onder andere de marketing en de public relations voor de losse verkoop. Best een lastige markt sinds de opkomst van de digitale media. Ik ga er dan ook van uit dat over twintig jaar er echt geen papieren uitgave meer zal bestaan.” “Twintig jaar vooruit kijken kan niemand Annemarie. Vijf jaar lijkt mij iets meer te overzien. Waar staat TVP over vijf jaar en wat is jouw rol daarin?” Annemarie leunt achterover en doet alsof ze rook uitblaast. “Pffff, even denken hoor. We hebben als bestuur niet echt een visie waar wij over 5 jaar moeten staan. Sterker nog, het lijkt mij ondenkbeeldig als ik dan nog de voorzitter zal zijn. Volgens mij is de houdbaarheidstermijn van een voorzitter dan wel verstreken. Nieuw bloed kan nooit kwaad.” “Anders dan, wat zou jouw wens voor TVP zijn over vijf jaar?” Het blijft nog even stil en dan zegt Annemarie: “Niets bijzonders en tegelijkertijd toch weer wel. Want wij zijn een vereniging met een open cultuur, een hoog percentage van vrijwilligers en een enorm fijne, gemoedelijke sfeer. En ik zal heel blij zijn als wij dat de komende jaren ook echt kunnen bestendigen.”
 
“Daar ga ik ook voor Annemarie, bedankt.”

Bediening LED verlichting                 
Zoals jullie inmiddels wel weten, worden de banen van T.V.P. inmiddels verlicht d.m.v. LED verlichting. LED-verlichting staat voor een hogere lichtopbrengst en is daarbij ook nog eens energie zuinig.
 
Hieronder treft een beschrijving over hoe u de nieuwe LED verlichting kunt bedienen: 
 • Naast het afhangbord hangt een tablet. Indien de tablet niet al aan staat, kunt u deze aanzetten d.m.v. de grote knop in het midden onderaan de tablet, het systeem start vervolgens op
 • Haal uw pas door de pas scanner
 • Nu komen onze 4  banen in beeld, selecteer de baan waar u op wilt gaan spelen
 • Vervolgens krijgt u 3 keuzes in beeld: 
  • Loop verlichting (deze optie NIET gebruiken a.u.b.)
  • Recreatie verlichting (alleen de verlichting van de gekozen baan gaat aan)
  • Wedstrijdverlichting (een combinatie van banen gaat aan, 1+2 of 3+4)
 • In beeld staat ook in het rood “Alle banen uit”. Dit graag uitvoeren indien u als laatste het park verlaat. De verlichting zal automatisch uitgaan om 23:15 uur.
Voor vragen of problemen bel Ton Vuik: 0610390811

 
Tennisvereniging Poortugaal, Landweg 1, 3171 AL Poortugaal, 010-501 6603

Rabobank Rek.nr.: 32.95.19.034 t.n.v. Penningmeester T.V.P.
Giro Rek.nr.: 3739525 t.n.v. Penningmeester T.V.P.