Producentbyrån Nyhetsbrev 16 maj 2024

En sak som återkommande diskuteras på kontoret är hur svårt det är att få någon egentlig översikt över alla stöd som finns att söka. Det är olika för olika instanser, och dessutom flyttas ansökningsdatum fram och tillbaka från år till år. Och om vi som ofta hjälper våra kunder att söka stöd tycker att det här är lite oöverskådligt så kan vi bara tänka oss hur många gråa hårstrån det här skapar hos alla scenkonstens fria aktörer därute.

Därför tänkte vi att vi skulle börja lista kommande deadlines för ansökningar här. Men även vi har ju våra begränsningar vad gäller tid. Vi har därför valt att fokusera på närområdet i form av Göteborgs Stad och Västra Götalandsregionen, men tänker att vi även listar kommande sökbara stöd från Kulturrådet och Konstnärsnämnden. Hursomhelst, på det här viset täcker vi förhoppningsvis ändå upp ganska bra. Tror och hoppas vi i alla fall.

Vi vet att vi här på kontoret kommer att ha nytta av den här översikten, och vi hoppas att alla ni därute också kommer att ha det! Och såklart, som alltid – hör av er om ni behöver hjälp med en kommande ansökan. Vi hjälper er gärna med allt från budget till text till projektbeskrivning eller att bara sitta ner nån timme och bolla era projektidéer!

Hälsningar

Producentbyrån
 
 

GRUPPER & KONSTNÄRER
Danskompaniet Spinn
Nu är det klart vilka som blir årets Klusterkonstnärer i Kulturklustret hos Spinn! De utvalda för 2024 är Kaide Gonzales, Ida Görsch, Rannhvi Mebius Jormin, Gilda Stillbäck, Ellen Rengman och Malin Zaki. Klusterkonstnärer är ett projekt för att stärka förutsättningarna för frilansande danskonstnärer i regionen. Med stöd av Kulturförvaltningen, Västra Götalandsregionen.
 
I skrivandets stund pågår Bibu 2024. Under biennalen deltar två av Danskompaniets Spinns dansare i ett internationellt labb med sex skotska scenkonstnärer och tre svenska scenkonstnärer. Labbet leds av Caroline Bowditch och är ett samarbete med Imaginate/Edinburgh International Children’s Festival. Syftet är att utbyta erfarenheter mellan scenkonstnärer med funktionsvariationer, som är intresserade av att skapa scenkonst för målgruppen barn och unga.
 
Danskompaniet Spinn fortsätter sina besök i Härryda kommun med workshopserien Vågade vågor - en workshop i böljande rörelse och ljudligt skräp. Under maj träffar Spinns dansare på Lunnaskolan och Önneredsskolan.
 
Foto: Johan Romann
 
 
PROJEKT
CALS
I slutet av april hade vårens produktioner inom arvfondsprojektet Community Art Lab Sweden premiär! Söndagen den 28 april mötte tre dansfilmer skapade av de unga dansarna från fritidsgården Timjan i Vänersborg publiken. Som stöttning i processen har de haft de konstnärliga ledarna Agnes Nordin och Madelene Hoff från Kompani Catapult, samt filmare Robin Ahlqvist. Dagen efter, på Dansens dag, den 29 april var det dags för vårens andra CALS produktion att ha sin premiär på Vara konserthus. Dansfilmen en gång till är skapad av klass D2 på Balettakademin i Göteborg med stöttning av konstnärlig ledare Denny Hultén.
 
Community Art Lab Sweden utgår från kulturintresserade ungdomar från norr till söder som, tillsammans med professionella kulturutövare, skapar föreställningar, filmer och konstverk för en digital publik. Ett stort tack till alla medskapare och konstnärlig ledning som bidragit till vårens fantastiska produktioner! Snart publiceras de på Sveriges första digitala scen för ung community art så håll utkik.

www.communityartlabsweden.se
 
Foto: Robin Ahlqvist/Mountain Queen Studios
 

KOMMANDE ANSÖKNINGAR
Här nedanför hittar du ett urval av kommande stöd från Kulturrådet, Konstnärsnämnden, Västra Götalandsregionen och Göteborgs stad. Och så lägger vi också till lite övriga stöd och stipendier när det finns tid och plats. Och såklart, som alltid – hör av er om ni behöver hjälp med en kommande ansökan!

Kulturrådet
Culture Moves Europe – individer. Deadline 31 maj kl 23:59
Projektbidrag till internationella nätverk. Öppnar för ansökan 27 augusti.
Projektbidrag till kulturlivets internationalisering. Öppnar för ansökan 10 september.
Stärkt kultur i skolan. Öppnar för ansökan den 19 september.

Konstnärsnämnden
Projektbidrag musik. Deadline 3 juni kl 14:00.
Internationellt utbyte och resebidrag dans och cirkus. Deadline 29 augusti kl 14:00.
Internationellt utbyte och resebidrag musik. Deadline 29 augusti kl 14:00.
Nationellt residens vid Studio Acusticum. Deadline 29 augusti kl 14:00.

Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionens utvecklingsprojekt har inte fastställt datum för hösten än, men har tidigare haft deadline i mitten av september.

Göteborgs stad
Verksamhetsstöd. Deadline 12 juni kl 12:00.
Pronto. Deadline 28 augusti kl 12:00.
Projektstöd. Deadline 23 oktober kl 12:00.

Övrigt
Utvecklingsstöd Region Halland. Deadline 30 september. 
Produktionsstöd Region Halland. Deadline 30 september.
 


JUST NU...
Just nu jobbar vi på Producentbyrån även med koreograferna Tanja AnderssonLiza PenkovaKarolin Kent, Ina Dokmo, Moa Sahlin och Jenny Larsson, projektet Visit Nabo Artbook, dansfestivalen Step och scenkonstkollektivet Dråpera

Läs mer om vår uppdrag och vad vi gör i dem här!

Producentbyrån är ett team producenter och projektledare som arbetar med olika artister, grupper och projekt inom scenkonst.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kan ni hålla er uppdaterade om vad som är på gång inom de projekt vi har just nu! Om ni inte önskar få fortsatt nyhetsbrev kan ni avregistrera er längst ner på sidan.

Läs mer om oss på:
www.producentbyran.se

Producentbyrån
Kastellgatan 6
411 22 Göteborg
Sweden

tel - 0728-58 76 38 
mail - info@producentbyran.se