Wandelsport Vlaanderen vzw presenteert 

 
 
   
 
Jarenlang vond het belangrijkste wandelgebeuren van het jaar - de Nationale Wandeldag genaamd - steevast plaats de laatste zondag van februari. Vanaf dit jaar kruis je hiervoor de laatste zondag van april met stip in je agenda. Op zondag 30 april 2017 tekent wandelend Vlaanderen namelijk massaal present in Aalst en Aarschot voor het grootschalige wandelgebeuren Vlaanderen Wandelt!
 

Wandelen als recreatiesport wint nog dagelijks aan belangstelling. Steeds meer mensen worden zich bewust van de noodzaak regelmatig te bewegen, willen er een gezonde levensstijl op nahouden en willen daarnaast ook maximaal genieten met respect voor de natuur. Daarbij komt dat de wandelsport een zeer natuurlijke en toegankelijke sport is. We doen het al eeuwen en zullen het (hopelijk) nog eeuwen blijven doen. Ons lichaam is er m.a.w. op gebouwd. Fysiek zijn er aan wandelen dan ook talrijke voordelen verbonden: het ontspant je spieren, vergroot je uithoudingsvermogen, maakt je bloedvaten en andere organen gezonder en je profiteert van de gezonde buitenlucht vol vitamine D. Daarnaast verruimt wandelen de geest en is het de ideale uitlaatklep voor opgebouwde spanning en stress. Het mag duidelijk zijn, wandelen is een sport voor iedereen en de voordelen zijn legio.
Tijdens deze nieuwe editie van de Nationale Wandeldag, Vlaanderen Wandelt, kunnen deelnemers onontdekte parels ontdekken op twee locaties: Aalst en Aarschot. Samen met Wsv de Kadees vzw ontdek je in Aalst naast de natuurpracht van de Dendervallei ook het historische centrum van de stad en wandel je in de sporen van figuren als Priester Daens, Louis Paul Boon, Valérius De Saedeleer, enzovoort. Kortom, je ontdekt dat er achter de stad een nog rijkere geschiedenis schuilgaat dan ajoinen en voil jeanetten. In Aarschot kun je samen met Wsv Langdorp vzw dan weer aan den lijve ondervinden hoe het voelt om een 'kassiestamper' te zijn. Het is er genieten van de Hagelandse heuvels, wandelen langs de Demer en zijn meanders, en frisse lucht opsnuiven tussen de bloeiende fruitbomen. 
Naar aanleiding van Vlaanderen Wandelt nodigen we u graag uit op de officiële persmomenten, waar we u met plezier meer info verschaffen. Deze gaan door op onderstaande locaties:
  • Vlaanderen Wandelt in Aalst: vrijdag 24 maart as. om 19.00uur in zaal Gillade - Louis D'Haeseleleerstraat 16 te 9300 Aalst
  • Vlaanderen Wandelt in Aarschot: zaterdag 1 april as. om 15.00uur in zaal Vinea - Poortveldenplein 7C te 3200 Aarschot
Alvast bedankt om uw aanwezigheid en locatie van voorkeur te willen doorgeven per mail aan stefaan.bailleur@wandelsport.be
 
Voor meer info en/of fotomateriaal:
            
                     
 
       
         
      
 
 
 
 

Kantoor Maldegem
: Industrielaan 11 bus 3
9990 Maldegem, T 050/40.51.40
info@wandelsport.be

Kantoor Hasselt: Bedrijfsstraat 10 bus 3
3500 Hasselt, T 011/24.78.20
info@wandelsport.be